local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir DDoS uzbrukums un kas no tā ir cietis visvairāk?6

Tu piecelies agrāk no rīta ielej kafiju un gribi ieslēgt savu enerģizējošo Spotify listi, bet viņš nestrādā? Kaitinoši. Tu ieej Twiterī vai Instagramā, lai paskatītos ko sadarījuši tavi draugi un arī tas nestrādā. Tu ieej Spokos un viņi neverās vaļā vai lago kā klibs zirgs? Tu pārbaudi savu internetu un redzi, ka Wi-Fi ir signāls. Kas tad šīm lapām traucē no normālu darbību un tevi no tavas interneta dzīves baudīšanas?

Līdzīga situācija notika ar miljoniem amerikāņu 2016. gada 21. oktobrī pēc tam, kad DNS sistēmas jeb domēnu vārda sistēmas provaideris Dyn piedzīvoja mākslīgi radītu sistēmas atteikumu (DDoS) uzbrukumu, salaužot darbību vairākiem no pasaules top saitiem, tajā skaitā Netflix, Spotify, Twitter un Reddit. DDoS uzbrūk saitam vai saitiem, spēlēm, lai bremzētu/apturētu to darbību, pārpildot to serverus ar neleģitīmiem interneta aicinājumiem.

Šādi uzbrukumi notiek dažādās formām. Piemēram aplikācija DDoS mērķē uz aplikācijas slāni atvērtās sistēmas iekšējām komunikācijām un funkcijām nevis tīkla slāni. Šādā veidā hakeri var neļaut piekļuvi databāzēm, tajā skaitā meklēšanas funkcijai, maksājumiem, e-pastiem.

Lai arī ievadā minētais uzbrukums ir līdz šim lielākais, tas nav vienīgais, kurš piedzīvojis augsta līmeņa publicitāti. Lūk vel 3 gadījumi, kad DdoS uzbrukumi piedzīvoja plašu publicitāti un radīja reālas sekas.

169 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Nu ta beidzot emotion
4 0 atbildēt

Es saprotu, ka kāds ir uzbrucis spokiem un tas ir bijis iemesls kāpēc vakar te iekšā nevarēja tikt, bet šis... šis ir tā kā tiem ddos metējiem ķipa drauds, lai pārtrauc? Ka var problēmas sanākt? emotion 

Apšaubu, ka kaut kas izdosies, ja tāds ir šī raksta mērķis.

Ja informatīvs, tad visu cieņu, jo domāju visu laiku, ka kaut kas nav ar internetu! emotion

3 0 atbildēt

Tad tāpēc spoki negāja? hmmm

3 0 atbildēt

Vai ir zināms kas spokiem uzbruka.  

3 0 atbildēt