local-stats-pixel fb-conv-api

Kā radās "Apple"7

60 1

Logotips ir identitāte, kas ļoti būtiska veidojot zīmolu un sazinoties ar mērķauditoriju. Visticamāk, ikviens no Jums būs šos logo redzējis daudz un dažādās vietās, bet vai Jūs kādreiz esat padomājuši par to attīstību?

Apple ir viena no lielākajām sadzīves elektronikas un programmatūras kompānijām. Labāk zināma pēc tādiem produktiem kā: Macintosh, iPod un iPhone.

Stīvs Džobss, Stīvs Vozniaks un Ronalds Veins dibināja kompāniju Apple 1976. gadā, lai pārdotu viņu rokām būvēto Apple I. Vispirms gan viņi piedāvāja savu produktu kompānijai HP, bet tika atraidīti. (Domājams, ka HP to nožēlo vēl šodien)

Ceļš uz panākumiem nebija viegls un Ronalds Veins pārdeva savu daļu uzņēmumā, vien par 800$. Pēc Apple II palaišanas 1977. gadā, lietas sāka virzīties uz augšu un mēs visi zinām kādus augstumus kopš tā laika kompānija ir sasniegusi.

Apple II bija veiksmīgs galvenokārt tāpēc, ka tam bija krāsainā grafika. Liels un vienkāršs dizains vienmēr bijis Apple USP (unikālais pārdošanas piedāvājums) un viņu logotips nav izņēmums. Kad Apple sāka darbību, logo bija sarežģīts – zem koka sēdošs Izaks Ņūtons. Lai vai kā, vēlāk Džobss nolīga Robu Janovu, lai tas vienkāršotu logo, un kā izrādījās – tā bija lieliska doma. Robs izveidoja „varavīksnes ābolu”, kas bija firmas logotips līdz pat1998. gadam. Ir daudz baumu kāpēc Robs bija izvēlējies veidot tieši šādu logotipu. Viena no tām vēsta, ka Apple bija cieņas apliecinājums Ņūtonam (ja atceramies, tad tieši krītošais ābols kļuva par grūdienu Ņūtonam, pamudināja viņu pētīt savu prātu, no jauna sakārtot visas iepriekšējās domu ķēdes un atklāt jaunu sakarību, kuru mēs tagad saucam par gravitātes likumu.) un tā kā tā laika USP Apple bija krāsainā grafika, tad tādēļ tapis arī krāsains ābols. Cits izskaidrojums vēsta, ka iekostais ābols ir sumināšana, veltījums matemātiķim un „datoru tēvam” Alanam Turingam, kurš izdarīja pašnāvību, apēdot ar cianīdu saindētu ābolu. Bet varavīksnes krāsas logotipā tika iekļautas kā atsauce uz varavīksnes karogu, kā veltījums Turinga homoseksualitātei.

Kad Apple 1998. gadā laida klajā jauno iMac, logotips tika izmainīts uz vienkrāsas ābolu, tomēr formas ziņā palika gandrīz identisks varavīksnes ābolam. Tagad, Apple logotipam ir jauks gradienta hroma sudraba noformējums. Tas ir viens no visbiežāk atpazīstamajiem zīmolu simboliem pasaulē un forma ir tas, kas identificē uzņēmumu, vairāk nekā krāsa.

60 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Šamējā kompānija ir stipri vien pārvērtēta. Un ja viņa tik plaši nereklamētos tad visi tie verķi maksātu pa 45% lētāk

8 1 atbildēt

Tā arī radās. Viens džeks iegrauza ābolu, paskatījās un teica - Eu, veči, taisam baigo elektronikas kompāniju? :D

4 1 atbildēt

76-98 gay years of apple! ;D 

0 0 atbildēt

Es kkur lasīju kad pirmo Apple izveidoja hakeris...

0 0 atbildēt

emotion emotion emotion emotion emotion

0 1 atbildēt

AGh labak eju gulet neka lasu garu tekstu.

1 4 atbildēt

un top komentārs ir no wannabe, kurš nevar atļauties nopirkt neko no Apple produkcijas, pat to, ko ziemās no kalna šļūc lejā.

1 6 atbildēt