local-stats-pixel fb-conv-api

Izplatījuma interferons1

34 1

Šogad tika apstiprināta gravitācijas viļņu eksistence, tāpēc zinātnieki ir nolēmuši izveidot rīku Zemes orbītā, ar kura palīdzību būs iespējams precīzāk aprakstīt gravitona īpašības. Ir tādi, kuri uzskata, ka gravitācijai piemīt īpašība izplatīties ar ātrumu, kurš pārsniedz gaismas ātrumu, taču nevienam vēl nav izdevies izvirzīt ticamu pieņēmumu, kā šo apgalvojumu apstiprināt. Tāpēc, lai palielinātu ieskatu niecīgākās vielas īpašības pētīšanai, kuru daži saista ar no matērījas izrietošajām īpašībām un apraksta to kā daļiņu, es uzskatu, ka šāda vielas īpašību klasifikācija neatbilst realitātei un viela vai tai piemītošās īpašības nevar būt apejamas, izmantojot iluzīvus pieņēmumus par vielu, tāpēc vielu aprakstošajām īpašībām būtu nepieciešams cita veida apraksts, kurš neietekmē sapratni par vielu kā nedalāmu parādību vai vienkāršāk izsakoties - daļiņām ir jābūt pietiekami stabilām, lai tās neabsorbētos apkārtējā vidē.

Izplatījuma interferons:
+ ierīcei jāsastāv vismaz no divām atsevišķām vienībām
+ katrā ierīces vienībā, jābūt iekļautam masīvam objektam, kurš ir norobežots no ierīces
+ jo pastāvēs iespēja nodrošināt lielāku attālumu starp ierīces vienībām, jo precīzāk būs iespēja aprakstīt gravitāciju
+ ierīce var veikt lasījumus neietekmējot tajā iekļauto objektu, bet aprēķināt starpību, kāda rodas masīviem, neatkarīgiem objektiem esot pietiekami lielā atālumā vienam no otra

Eiropā jau tika izstrādāts šādas ierīces prototips un novērojumi liecina par fizikas sliekšņa atkāpšanos. Nākošajā piecpadsmitgadē tiek plānots Zemes orbītā uzkonstruēt divas ierīces vienības, kuras varētu nodrošināt nepiecišamo ierīces darbībai. Taču efektīvāk būtu ierīci papildināt ar vienību, kura atrastos pietiekami tālu no otras ierīces vienības un to novietot kādas citas Saules sitēmas planētas orbītā, lai gan šāds pasākums ievērojami sadārdzinātu kopējās ierīces izmaksas.

lasi, vērtē, komentē emotion

34 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Interesanti
0 0 atbildēt