local-stats-pixel fb-conv-api

Elektriskais vērpjamais3

62 0

Ir tehnoloģijas, kuras lēnāk gūst inovatīvus papildinājumus. Šķiet mūsdienās novārtā līdz šim tika atstāts vērpjamais ratiņš, kurš ļāva entuziastiem pašiem savērpt sev vēlamu dziju vai diegu, izvēloties šķiedras materiālu un pavediena blīvumu. Bet beidzot arī šajā sfēra ir sakustējies ledus un inženieri sāk piedāvāt dažādus risinājumus, ar kuru palīdzību izviedot pašam savas dzijas vai diega pavedienu nesagādās vairs lielas raizes, nosakot pavedienā esošo materiāla sastāvu, kas izmantoto dziju vai diegu padarīs izturīgāku vai atbilstošāku paredzētajiem mērķiem.

Manis aprakstītā ratiņa prototips ir visai strauji guvis atsaucību tiešsaitē, tāpēc liela daļa entuziastu ar nepacietību gaida, kad varēs iegādāties gatavu produktu, kura izmantošana būšot parocīgāka un vieglāk apgūstama.

Inovatīvie aspekti:
+ darbināms, izmantojot USB
+ pavediena padeve caur rotācijas centru
+ maināmi ātrumi
+ ērti pārvietojamas pavediena tinamās cilpas
+ izbalansēts rotācijas moments

Iespējamie uzlabojumi
- uzlabot spoles ievietošanu un noņemšanu
- labāk izstrādāt pavediena pievienošanu tinamajai spolei
- paplašināt iespējamo modeļa izmēra klāstu

Šāda veida produkti cilvēku padara neatkarīgāku no industriālajiem koncerniem, kuri diktē savus noteikumus tirgū. Bez tam noteikta pavediena izstrādei ir nepieciešama specifiski katalogi, kuri ne viesiem ir pieejami. Savukārt pašam verpjot pavedienu materiālam ir iespējas pavedienā ievērpt sev vēlamo šķiedru, kas ļauj pavedienu veidot atbilstoši savām vajadzībām, lai dodu iespēju eksperimentēt un neprasa nesamērīgi lielas priekšzināšanas tekstila industrijā.

lasi, vērtē, komentē emotion

62 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Domāju, ka esi atpalicis. Man vēl šodien ir mājās padomju laiku elektriskais ratiņš. To pirku gvk. nevis vērpšanai , bet šķeterēšanai. 

2 0 atbildēt

Nav jau slikti,bet tad jātur aitas,jeb angoras truši,dzīvoklī diez kas nesanāks,kaimiņi uztaisīs traci. 

0 0 atbildēt