local-stats-pixel fb-conv-api

Cik patiesībā maksā telefons?!125

2469 37

Sveiki Spoki, šoreiz raksts par to, cik izmaksā viena telefona ražošana kādai no populārajām kompānijām. Un pēc tam varam šo cenu salīdzināt ar piedāvāto mūsu veikalos.

Tā kā daudzi nelasa komentārus, tad par tām darbinieku algām rakstu šeit. No katra saražotā iPhone 6$ tiek darbiniekiem visiem kopā ņemtiem, bet Samsung maksā 8$ no katra izgatavotā tālruņa kopā darbiniekiem.


2469 37 125 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 125

0/2000

vai te ir aprēķināts, cik maksā katras detaļas piegāde ražotājam? katras shēmiņas izstrādē piedalās vairākas valstis, jo resursi, matereāli, viss nāk no dažādām valstīm, vai tas ir aprēķināts? vai ir aprēķināts, kāda summa tiek dizainerim, testerim, un tam pašam melnstrādniekam, kurš so telefonu liek kopā?

vai te ir aprēķināts, cik maksā uzturēt visas nenormāli lielās ražošanas telpas? cik elektrības un citi resursi tiek patērēti un cik tie maksā? cik maksā visu biroju uzturēšana?

cik jāizmaksā algas visiem dīleriem?

te ir tikai truli pāris cipari.

pat apkopējam ražošanas telpās ir jāmaksā.. u know?

183 14 atbildēt

ja tu būtu mācījies ekonomiku, saprastu, ka kompānijai ir jāmaksā par vēl 15 lietām, kuras šeit netika uzskaitītas.

94 1 atbildēt

Tāpēc sūtam telefonus pa tiešo no Ķīnas. emotion

50 0 atbildēt

Cik saprotu, tā ir reāli tikai detaļu cena. Rēķini, tur cenai klāt iet vēl atalgojums cilvēkiem, kas izstrādā gan shēmas, gan software, aiziet simtiem cilvēkstundas, pirms vispār tas telefons nonāk līdz masveidu ražošanai. Vēl arī nauda aiziet, lai saliktu to visu kopā, iztestētu. Tālāk nodokļi, reklāmas mārketings, sūtīšana no viena pasaules gala uz otru - tas viss sasummējas. Pēc tam vēl protams, ka katrs uzcenos vēl savu daļu.

Ja tas būtu tik vienkārši, tad katrs otrais no mums pats liktu kopā savus telefonus.

26 0 atbildēt

Tas cik izmaksā protams ir maz. Jāsamaksā tiem kas saliek kopā, kas iztestē katru.

Sapakotājam jāmaksā, kā arī tam kas visu pēc tam satīra.

Jāmaksā tam, kas sakrāmē kastes mašīnā. Šoferim jāmaksā par vešanu, degviela plusā vēl.

Tad veikals vēl uzliek uzcenojumu, jo viņiem jāmaksā pārdevējiem un apkopējiem, par elektrību, īri un nez vēl ko.. un pašam veikalam jau arī vajag kāda peļņa.

Kā arī viņiem jau nodokļi valsij par pārdoto telefonu vēl jāsamaksā

 

Tāpēc jau beigās tā cena no 190 $ uzkāpj uz taviem 720 eiro par to pašu Samsung S5

16 0 atbildēt

Es Samsung Galaxy S3 nopirku par 210 Eiro.

15 1 atbildēt

Ja jau tik lēti tad taisi pats sev telefonu losi emotion Kurš tev dos telefonu par pašizmaksu ? 

16 2 atbildēt

Nu i? Automobiļus ražo par nieka 500... 2000 $ gabalā (maks 5000$), atkarībā no virsbūves detaļu sarežģītības pakāpes (šī cena krītās līdz ar plastikātu un kompozītmateriālu ieviešanu), bet pārdod par 10 000 līdz 100 000 $ (neskaitot superklases, sporta, limo un tml. mazas tirāžas vāģus).

Paldies dievam, tagad vismaz ar stacionārajiem datoriem viss vienkārši - sapērc komponentes no lētākajiem izplatītājiem un sastūķē visu kopā pats (zināšanas vajag tik cik saprast, kāds standarts tiek atbalstīts).

11 0 atbildēt

Minēta ir ražošanas izmaksu cena, un nosaukta gala cena veikalos, bet tūlīt aiz ražošanas cenas ir pašas ražotājkompānijas uzcenojums, kas nekur nav minēts, cik liels tas ir. Un tikai tad seko veikala uzcenojums. Pa vidu varbūt vēl ir izplatītāja uzcenojums. 

11 0 atbildēt

Pa skarbo kaut kā.

10 0 atbildēt

4.Manai klasesbiedrenei tāds pats ir! Un arī saplīsis tieši tāpat~!emotion

7 0 atbildēt

Tad jau tik sapērcies skārien jūtīgos ekrānus, kameras ko tur vēl un taisi augšā !  

6 0 atbildēt

vērā netiek ņemti: darbinieku algas, reklāmas izmaksas, iepakošas izmaksas, izplatīšanas izmaksas, uzņēmuma nomaksātie nodokļi, pievienotās vērtības nodokļi....

5 0 atbildēt

raksts suds, jo nav uzskaititi precizi kompanijas izdeevumi

4 0 atbildēt

Par iPhone tu neatradi vai negribēji atrast info? :D

3 0 atbildēt
Drusku novecojis raksts..
3 0 atbildēt

Patiesībā šo Telefonu izmaksas ir vēl mazākas, jo liela daļa čipu tiek ražotas industrālajos parkos uz Ziemeļkorejas un Ķīnas robežām kur cilvēk vispār strādā par sviestmaizi..

5 2 atbildēt

pff.. paša telefona, ka fiziskas ierīces ražošana mūsdienās, protams, ka būs lētāka par gala cenu. Diemžēl mūsdienās prakse ir tāda, ka vislielāko vērtību ierīcei nosaka intelektuālais īpašums. Gribēšu redzēt kā kāds piedabūs to detaļu kluci darboties bez programmām, kuras ir veidojuši tūkstošiem vai pat vairāk cilvēku, un patērējuši daudz laika un resursu, lai no tā mikroshēmju un mikrokontrolleru kluča būtu vispār kāda jēga. Protams vēl intelektuālais īpašums skaitās visu komponenšu shēmu un citu lietu projektēšana, kas ir saistītas ar ražošanu.

2 0 atbildēt

seit nav minets, ka ja korpuss ir daudz kvalitativaks, tas uzreiz maksa vairak.

btw iphone nevienam neiesaku, nesen pirku, pec 3 menesiem nacas iegadaties android jo iphone parsvara viss ir par maksu, telefons ir fucking garlaicigs, tev vispar nav nekadu iespeju no izklaides viedokla. ta, itka tu lietotu publisko taksofonu, kur neka interesanta nav.

android ir liela prieksrociga, jebkuru programmu, failu tu vari iemest atminas karte un uzreiz jau ieinstalet, bez tam, vel gadus 5 tu varesi likt jaunus, citus softus un custumozot telefonu no a-z.

3 1 atbildēt

man ir tikai 31gads un man kabata stav veca nokija kurai ir ja nemaldos 5---7 vai 8 gadi 

protams prasisiet kas tur ipas ja tikai nelies BET parspej visus siytos sudus kuriem batareja tur tikai divas dienas varbut  neko pilnigi nedarot labakaja gadijma

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »