local-stats-pixel fb-conv-api

Bitcoin - Beyond The Bubble31

59 8

Dokumentālā filma pa kripto valūtu ''BITCOIN''

#BITCOIN

✔️Bitcoin jeb bitmonētas ir vienādranga apmaksas sistēma un kriptonauda, balstīta uz atvērtā pirmkoda protokolu, kas izmanto publisku transakciju žurnālu. Bitcoin 2009. gadā publiskoja izstrādātājs vai izstrādātāju grupa zem pseidonīma Satoši Nakamoto. Tā ir kriptovalūta, kas balstās uz publiskās atslēgas kriptogrāfiju.

Bitmonētas tiek emitētas automātiski, pēc iepriekš radīta algoritma. Tos piešķir lietotājiem kā atlīdzību par piešķirto skaitļošanas jaudu maksājumu apstrādes nodrošināšanai, pārbaudot un saglabājot visus darījumus publiskā dalītā transakciju žurnālā, ko sauc par blokķēdi (block chain), veicot darba pierādījumu (Proof-of-Work). Šo procesu sauc par "rakšanu", tās dalībniekiem piešķir gan iepriekšminētās no jauna emitētās bitmonētas, gan arī darījumos ietvertās komisijas maksas. Bez "rakšanas", bitmonētas var iegūt arī biržās, pērkot tos par fiat naudu, kā arī pārdodot preces un pakalpojumus. Lietotāji var pa tiešo viens otram nosūtīt un saņemt bitmonētas, par to samaksājot nelielu komisijas maksu, izmantojot maka programmatūru.

#VĒSTURE

Bitcoin izveidoja Satoshi Nakamoto, kas rakstīja par Bitcoin 2008. gada 31. oktobrī pētniecības dokumentā ar nosaukumu "Bitcoin: peer-to-Peer Elektroniskās naudas sistēma". Tas tika īstenots kā atvērtā pirmkoda un publiskots 2009. gada janvārī. Bitcoin bieži tiek saukts par pirmo ciparnaudu, lai gan iepriekšējas sistēmas pastāvēja. Bitcoin ir pareizāk raksturot kā pirmo decentralizēto digitālo valūtu.

Viens no pirmajiem Bitcoin atbalstītājiem un adoptētājiem bija programmētājs Hals Finnejs. Finnejs lejupielādēja Bitcoin programmatūru, dienā tā tika publicēta, un saņēma 10 bitcoinus no Nakamoto pirmajā Bitcoin darījuma.

Balstoties uz Bitcoin atvērto pirmkodu, citas ciparnaudas sāka parādīties 2011. gadā, populārākā būdama Litecoin.

2013. gadā dažas populāras mājaslapas sāka pieņemt bitcoinus. WordPress sāka 2012. gada novembrī, WordPress sekoja OKCupid 2013. gada aprīlī, Atomic Mall 2013. gada novembrī, TigerDirect un Overstock.com sāka Bitcoin pieņemt 2014. gada janvārī, Expedia 2014. gada jūnijā, Newegg un Dell 2014. gada jūlijā un Microsoft 2014. gada decembrī. Dažas labdarības organizācijas, piemēram, Electronic Frontier Foundation pieņem Bitcoin ziedojumiem (organizācija sāka pieņemt bitcoinus 2011. gada janvārī, pārtrauca pieņemt tos 2011. gada jūnijā un atkal pieņemt sāka 2013. gada maijā).

Pirmais Bitcoin bankomāts tika uzstādīts 2013. gada oktobrī Vankūverā, Britu Kolumbijā, Kanādā.

Bitcoin-Beyond The Bubble

59 8 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Visi "coini" nolemti iznīcībai, jo cilvēki tikai redzēja ātras peļņas iespējas brīdī, kad pat uz toleti nevarēja aiziet, nedzirdot kaut ko par bitcoiniem. Visās sarunās grozījās tikai divas lietas - bitcoin un pelņa, dzirdot kā aug tās vērtība un ka tā turpinās augt, cilvēki bez zināšanām, kuriem tikai tika visur teica "peļņa, peļņa, peļņa" ņēma un pirka coinus, tādējādi nodrošinot cenas kāpumu. Liela pieprasījuma rezultātā pieauga cena un visi "investori" domāja, kuru lamborgini labāk pirkt, bet tad pieprasījums pieklusa, cena vairs necelās un visi sāka uztraukties, jo ieraugot mazāko kritumu cenā, steidzās pārdot, tā radot lavīnas effektu, kas noveda pie strauja cenas samazinājuma. Daudzi zaudēja naudu, tādēļ īpaši neviens vairs negrib "spēlēties" ar šīm digitālajām ciparu naudām, kuras pat vienas dienas laikā var nokristies līdz pašam minimumam, kā arī pastāv liels krāpšanas risks, piemēram, bitconnect scam. Liela daļa šīs digitālās valūtas pasaule ir balstīta uz muļķiem, kuriem kāds "kripto ekonomists ar nezināmas universitātes izglītību" iestāsta visādas brīnumu lietas par 5000% peļņu un tikai ņem un investē, bet tad uzņemums pazūd un nauda ir vējā.

5 0 atbildēt

Domāju ka neesmu vienīgais,kurš nesaprata ne vārda emotion 

4 0 atbildēt

Izskatās pēc labi noformēta, bet tomēr "maindfaka"...

Visu laiku tiek uzsvērts kautkāds mistisks "GOVERNMENTS", kas to tik vien cenšas izdarīt kā sagraut finanšu tirgu... Un kriptovalūtas tagad nu būs maģiskās tehnoloģijas un situācijas glābējas... BULŠITS...

CILVĒKU stulbums un skopums "sapiš" visas, pat visperfektākās sistēmas... Un arī kriptovalūtas ir tikai instruments, lai iegūtu varu pār finansu plūsmām.

Nemitīgi tiek uzsvērts, ka kriptovalūtas nevar kontrolēt jau minētais "goverments", ka tev ir pilna kontrole pār to utt... Ne sūda tev nav kontroles pār to- tev vjajag veselu delžu un softa infratruktūru uz kuras to darbināt, digitālas biržas uzturēt, aplikācijas programmēt utt...

"GOVERMENTU" un finašu politiku paši pilsoņi vismaz var kaut kā kontrolēt- tās personas, kas stāv aiz kriptovalūtu tirgus un "rausta šņorītes"- vispār vēl neviens nav redzējis...

Esmu 100% pārliecināts, ka tie kas pārvalda digitālo naudu ir tie paši, kas pārvalda visu pārējo naudu- tie ir tie paši, kas spējīgi ja ne nopirkt tad ietekmēt pat visspēcīgāko valstu "govermentus" savu neremdināmo materiālo interešu lobēšanai...

No malas izskatās ka "aunu baru" no ganību aploka, mēģina brīvprātīgi pārvilināt uz kaušanas konvejiera līniju, viņiem iestāstot to, cik ganību aploks ļoti ierobežo viņu brīvību, jo ir vēl arī gans un aitu suns, kas visu laiku rej virsū un grib visu zināt un kontrolēt... Tikai aunu bars nesaprot, ka ja nebūtu aploka, gana un aitu suņa, viņus jau sen būtu saplosījuši mežonīgi vilku bari, kas siro aiz žoga...  emotion 

5 1 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

kam ir lieka nauda, lai emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Ja Jums visiem butu BTC kaut vai 1000 jus visi butu priecigi, bet tagad tik skaudiba
2 0 atbildēt

Vēl neviens man nav atbildējis uz jautājumu - kas notiks tad kad kāds bitcoin sāks rakt ar superdatoru kuram būs 51% no visas kopējās rakšanas jaudas ? Superdatoru, kvantu datoru ēra tuvojās.

2 0 atbildēt
Still HODLing
1 0 atbildēt

Apkopoju vēl dažas maksājošas crypto peļņas iespējas: https://twitter.com/Galaxy92089001

0 0 atbildēt

Bitkoini nekur nepazudīs! Pat totālitāras kontroles gadījumā ne.  Visu var pārvietot uz slepenas programmatūras, un pirātiskajiem kanāliem, kuri parazītiski un pamazām graus cionistu izstrādāto''jauno pasaules kārtību.

1 3 atbildēt