local-stats-pixel fb-conv-api

Atomārie smēri6

45 0

Krievu zinātnieki un inženieri joprojām turpina darbu pie atomāro pulksteņu precizitātes uzlabošanas. Tā saucamie atomārie pulksteņi, nodrošina sinhronizācijas iespējas starp diviem informācijas nesējiem, lai pēc iespējas īsākā laikā nodrošinātu identiskas informācijas esamību abās infromāciju saturošajās vietās. Agrāk šī tehnoloģija tika jaukta ar iespēju teleportēt vielu starp diviem telpas punktiem, taču mūsdienīgs skaidrojums šādai parādībai ir informācijas īpašībai ieņemt noteiktu kārtību, ko vislabāk apcer kvantu mehānika, kas jau tiek mūsdienās atzīta par stabilu fizikas distanci.

Tirgū pieietamo atomāro smēru darbības kārtība:
+ no apkārtējās vides tiek nodalīti ūdeņraža kodoli, kuri sev noteiktā atālumā piesāista elektronu un noslēgtā vide tiem neļauj savienoties atpakaļ ūdeņraža molekulā
+ ar elektromagnētiskā lauka iedarbību tiek panākts, ka atsevišķie ūdeņraža ātoma kodoli sāk izdalīt starojumu, kas ļauj noteikt precīzu atsevišķo ūdeņraža ātomu kodolu skaitu noslēgtajā vidē
+ uzturot pēc iespējas precīzāku temperatūru divos atsevišķos ūdeņraža atomu kodolus saturošajos kambaros, rodas iespēja izmantot ātrumu ar kādu protons varētu pārvērsties elektronā

Atomārā pulksteņa precizitāti varētu saistīt ar vairākām īpašībām:
o atevišķu, nodalītu ūdeņraža atoma kodolu skaitu noslēgtā telpā
o atbilstoša spiediena vai nodalīto ūdeņraža attoma kodolu koncentrāciju telpā
o pietiekami precīzas temperatūras uzturēšanas iespējas noslēgtajā telpā, kurā tiek izolēti udeņraža atoma kodoli
= šāda manipulēšana ar vielu tās elementstruktūru nodalīšanā, ļauj distanci starp diviem telpas punktiem neņemt vērā vai atālumu, mums saprotamajā veidā, padara nepamanāmu.

Īsāk sakot, atomārajā smērā tiek izmantota protona īpašība izlīdzināt savu lādiņu ar elektronu. Vinīgais, kas neļauj šīm vielas elementkomponentēm savstarpēji dzēst vienai otru ir protona un elektrona masu atšķirība, ko varētu saukt par lādiņa maksimumu attiecībā pret elektrona un protona masu attiecībām.

lasi, vērtē, komentē emotion

45 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

Ko taikt, zinātnieki joprojām strīdas. Raksts labs. emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Krievu zinātnieki kādā kūdras purvā netālu no Omskas ir atklājuši jaunu, līdz šim nezināmu iemeslu iedzert!

0 0 atbildēt

labi ierēcu pa smērēm vai kas tur domāts.

mazeri no krievu valodas ir elektromagnētisko viļņu ģeneratori, kas ģenerē pārsvarā mikroviļņus. Kad vienā punktā kaut ko ievada, tad otrā punktā ar gaismas ātrumu pārraidot milroviļņu diapazonā ir iespējams iegūt identiskus datus, kas, piemēram, uz zemes no viena angāra malas līdz otrai rada nebūtisku novirzi. Tādā veidā ir iespējams sinhronizēt vairākas iekārtas, un šajā gadījumā iet runa par teleskopu sinhonizēšanu līdz minimālai novirzei, kas palīdzētu uzņemt tālus objektus labākā izšķirspējā. Līdz šim ūdeņradi neizmantoja, jo tad ir ļoti stabilas saites, kas ir arī komplicēto dzīvo organismu pamats - saturēt visas daļiņas kopā stabilos savienojumos.

p.s. nesen arī izdevās teleportācijas mēģinājums, kad transportēja fotonus, ar kuriem teorētiski ir iespējams pārnest informāciju, līdzīgi kā to dara optiskie kabeļi.

p.p.s. ieguva arī info, ka ir jāņem vērā zemes rotācija un gravitācija, jo jau pēc 800 metriem veidojas nobīdes, kuras ir jākompensē.

0 0 atbildēt