local-stats-pixel fb-conv-api

ASV Gaisa spēki ir atteikušies no šīs lidmašīnas, kāpēc?13

125 1

ASV Gaisa spēki vairs neražos jaunos F-22 Raptor, lūk kāpēc. Viens vārds: cena. Nevieni no tālāk minētajiem skaitļiem nav jauni, jauns ir tikai entuziasms iegādāties lidmašīnas ar vislielākajām izmaksām. Uzturēt lidmašīnu (F-35A) kuras izmaksas būs par ceturtdaļu lielākas nekā lidmašīnai (F-16C) kuru tā aizstāj, kamēr prognozējamā peļņa ar šādiem tēriņiem labākajā gadījumā būs nulle, tiek jau apšaubīta. Sliktāk par šādu gadījumu var bū tikai lēmums turpināt iegādāties F-22A kuras uzturēšānas izmaksas ir divreiz lielākas par lidmašīnu (F-16C) kuru tā plāno aizstāt.

125 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Godīgi sakot, rakstā varēji izskaidrot detalizētāk par lidmašīnām, jo tikai cenas nav jēgas salīdzināt, ja dārgākā lidmašīna spēj izmantot un vedāt 2 reizes vairāk ieroču nekā lidmašīna kas ir lētāka. 

Pēc manām domām, militārā ziņā vajag attīstīt jaunas lidmašīnas, un sagatavot tās, bet lietot tikai vajadzības gadījumā. Vairāki un modernāki ieroči vienmēr pārspēs vecos ieročus.

4 0 atbildēt

F-22A Raptor - 68 362 $?

Laikam domāts 68 365 milj. emotion  

Vispārība, āmīši ir interesanti cilvēki. Plāno izmaksas 10x reižu mazākas, nekā tās iznāk. Piem., KC135 apkalpošanas izmaksas jau ir nekontrolējamas. B2 tā arī neaizstāja B52, jo projekta realizēšanai arī nežēlīgi pārtērējās. 

No visas šīs pārtērēšanās ir tikai viens pluss. Šie cilvēki dara to, ko neviens vēl nav darījis, attīstot jaunākās tehnoloģijas emotion

4 0 atbildēt

Jau tagad ir skaidrs ka F 35 beigās izmaksās vismaz tikpat cik F22...

Un ja skatamies tad šos abus iznīcinātājus nav iespējasm salīdzināt jo tiem ir katram pavisam atšķirīgi mēŗki.. F22 ir no paša sākuma paredzēts kā pārtvērējs. F35 ir paredzēts ka sauszemes atbalsta lidaparāts.. F22 aiztāj F15. F35 ir paredzēts aizstāt F-16 F18 un A10...

Tas nemaina faktu F22 ASV būs spiesta atsākt ražot vai arī mēģināt vēl izspiest sulu no F15 Taču tas nemaina faktu ka no F15 jau ir izspiests viss ko vien var izspiest...

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

F-22 ir šobrīd labākais iznīcinātājs pasaulē un amerikāņiem naudas pietiek. Iemesls drīzāk ir ar biznesa raksturu. Visa militārā sfēra ir viens liels bizness. Vēl jāmin fakts, ka šajā sfērā cenas ir neadekvāti uzkruķītas.

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Lai F-35A paceltos un nolaistos nav nepieciešams skrejceļš. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt