local-stats-pixel fb-conv-api

-Nokia N97

54 9

Nokia N9 ir telefons bez fiziskām vadības pogām tā priekšpusē un visas darbības tiek veiktas pieskaroties tā 3.9 collas lielajam skārienjūtīgajam un izteikti košajam AMOLED displejam. Ierīcei ir lieliska 8 megapikseļu kamera ar kuru var uzņemt arī HD kvalitātes video. Telefons pieejams trijās košās krāsās (melns, zils un rozā), kā arī ar divās versijās pēc uzstādītās atmiņas apjoma – 16 vai 64 GB. Ierīce ir zibenīga pateicoties 1 GHz procesoram un 1 GB operatīvajai atmiņai. Pie šādiem dzelžiem pilnībā ar pieskārieniem vadāmā MeeGo operētājsistēma darbojas lieliski. Un tā ir patiess šīs ierīces kronis – beidzot pieskārienam ir īsta vara pār tālruni. Viss liekas tik intuitīvi un saprotami.

Par Pašu Telefonu!

Ekrāns: 3.9 collas, 480×850 pikseļu izšķirtspēja, AMOLED kapacitīvais skārienjūtīgais ekrāns

Atmiņa: 1 GB RAM, 16/64 GB atmiņa lietotāja datiem

Procesors: 1 Ghz ARM Cortex A8 procesors, PowerVR SGX530 grafiskā apakšsistēma, TI OMAP3630 čipsets Kamera: 8 megapikseļu kamera, 3264×2448 pikseļu izšķirtspēja, autofokuss, dubultā LED zibspuldze, Carl Zeiss optika. Spēj uzņemt 720p@30fps video.

Datu pārraide: GPRS, EDGE, HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v2.1 ar A2DP un EDR, microUSB v2.0

Operētājsistēma: MeeGo OS v1.2 Harmattan

Baterija: Li-Ion 1450 mAh (līdz 7h zvanu un līdz 450 h gaidīšanas režīmā 3G tīklā, līdz 50 stundām mūzikas klausīšanās)

Izmērs un svars: 116.5 x 61.2 x 12.1 mm, 135 g

Cenu kategorija: ~350-400 Ls

Komplektācija!

Nopērkot Nokia N9, mēs telefonu saņemam ne pārāk lielā kastītē – tā ir tikai mazliet lielāka par pašu telefonu. Kopumā šī telefona iepakojums atgādina kaut kur jau iepriekš redzētas lietas. Palūkojies uz Apple iPhone iepakojumu un līdzība būs kā uz delnas. Komplektācijā bez paša telfona ir arī lādētājs, kas sastāv no interesanta paskata (apaļas) sienā spraužamas detaļas un tam klāt pievienojama microUSB datu kabeļa (ko var izmantot pieslēgšanai datoram). Līdz ar Nokia N9 saņemam arī austiņas, kā arī mazliet apdrukāta papīra.

Nokia N9 sakaru rīki!

Telefonā iestrādātā telefongrāmata un ziņojumu rīks abi ir ieturēti vienkāršā dizainā un nav pārbāzti ar gaziljons iespējām pēc kurām alkst tikai retais. Telefongrāmatā pie kontaktiem var “piesiet” sociālo tīklu informāciju un pati pārvietošanās starp kontaktiem ir ātra un ērta. Telefongrāmatu ir iespējams sinhronizēt ar Exchange, Skype, Facebook, Twitter u.c. servisiem.

Nokia N9 multimediju iespējas!

Attēlu galerija ir vienkārša un saprotama. Galerija attēlus attēlo kā sīktēlu “sienu” – 15 bildes vienā ekrānā. Viss smuki ritinās, palielinās un attēlojas. Bildes var nodalīt (ar kameru uzņemtās, iecienītās, video u.c.). Bildes var skatīties slīdrādes režīmā, kā arī nosūtīt uz MMS, e-pastu, Bluetooth, NFC vai tīmekļa servisiem (Facebook, Twitter, Flickr, Picasa un YouTube).

Kamera!

Nokia N9 aizmugurē uz ierīces pašā centrā izvietotas metāla josliņas redzam Nokia un Carl Zeiss optikas nosaukumus un pašu kameras actiņu. Nokia N9 aprīkots ar 8.7 megapikseļu kameru un spēj uzņemt 8 megapikseļu 4:3 formāta un 7.1 megapikseļu 16:9 formāta attēlus. Un tas ir labs rādītājs. Carl Zeiss veidotajai lēcai ir f/2.2 atvērtums un tas nozīmē, ka lielāks daudzums gaismas nonāk uz sensora un lietotājs var uzņemt labākas bildes tumšos apstākļos. Divu diožu zibspuldze ir novietota blakus kameras actiņai un tā ir pietiekami spoža.

Nokia N9 izmanto microSIM kartes!

Nokia N9 tāpat kā Apple iPhone 4 un iPhone 4S izmanto microSIM kartes, kas ir fiziski mazākas nekā pierastās SIM kartes. Tas, visdrīzāk, sagādās neērtības vairumam lietotāju, jo būs jāapgriež malas vecajai SIM kartei, vai arī jādodas pie operatora un jānomaina sava SIM karte uz microSIM. Bet kopumā, ļoti interesanti dizaina risinājumi pavisam maziem sīkumiem.

Nokia N9 ir īsts skaistulis!

Nokia N9 izskatās satriecoši labi un arī rokā telefons jūtas ērts. Pie 116.5 x 61.2 x 12.1 mm izmēra tas, pavisam noteikti, nav mazākais telefons. Tas ir lielāks par iPhone 4, bet mazāks par Samsung Galaxy S II. Nokia N9 sver 135 gramus un tas ir par 2 gramiem mazāk nekā iPhone 4. Tātad, šo telefonu rokā var just un būs cilvēki, kuru pirmais komentārs būs “Vai, smags tas telefons!”. Un, lai arī korpuss nav veidots no metāliskām detaļām, tas ir labi nostrādāts.

Nokia N9 korpuss veidots no viena plastmasas gabala (unibody dizains) un Nokia savos reklāmas materiālos šo plastmasu dēvē par polikarbonātu. Korpuss ir izturīgs, viegli matēts un dizains ir izteikti simetrisks. Tā vienkāršoti runājot – Nokia N9 ir sasodīti smuka plāksnīte. Telefons ir pieejams vairākās krāsās un interesanti, ka korpusi netiek krāsoti – tie tiek veidoti no dažādu krāsu polikarbonāta. Tādējādi arī pēc ilgākas lietošanas telefonam nebūs nolupuši un bezkrāsaini stūrīši, kā arī lielākas švīkas nebūs tik pamanāmas.

Vēlies kko sīkāk zināt?

Raksti uz e-pastu

day_today@inbox.lv



54 9 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Jau pavecs, vai bija vērts taisīt par viņu rakstu? 

17 1 atbildēt

Gribēju likt mīnusu, padomāju - cilvis, tomēr, strādājis! Likšu plusu. Pašam savulaik bija N8, bet sapratu,ka viedtelefonu tirgū Nokia ir dinozaurs, pašlaik staigāju ar Note 2. Par MeeGo nevaru spriest, bet 8Mp kamera Nokia bija laba, viss pārējais - sūds!

3 0 atbildēt

Nu nezinu, sievai nopirku N9 un baigajā sajūsmā neviens neesam. Laikam jau jāpāriet uz Android vai Apple.

2 0 atbildēt

nez man xperia z. tik labs telefons, ka savam otram nr. nopirku veelvienu xperia z. tagad man ir divas xperia z! :P

1 1 atbildēt

šito var pārinstalēt uz android

0 0 atbildēt