local-stats-pixel fb-conv-api

Uz kādiem spēlētājiem Rīgas ''Dinamo'' tēmēt nākamajā sezonā18

KHL regulārā sezona tūliņ beigsies, kas nozīmē, ka Rīgas ''Dinamo'' sezona jau 4. reizi pēc kārtas beidzas bez play-off un jāsāk gatavoties nākamajai. Bet ko gan darīt? Viduvēji leģionāri un paveci vietējie spēlētāji acīmredzami rezultātus nedod, tātad jāmeklē kaut kādi risinājumi.

Kādus spēlētājus vajadzētu paturēt no šīs sezonas?

Miks Indrašis. Kas notiks ar Miku Indraši? Miks Indrašis 30. aprilī kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, ja viņš aizies no komandas, pirmās maiņas malējā(nav svarīgi labajā vai kreisajā, Miks var spēlēt abos un, ja vajag, arī centrā) uzbrucēja pozīcijā. ''Dinamo'' vajadzētu darīt visu, lai viņu paturētu. Ir zināms, ka ''Dinamo'' budžetā ir vēl pārpalikumi. Viņi tērē ap 4,5 miljoniem, bet vajadzētu būt ap 6. To var viegli izskaidrot. Sezonas sākumā bija daudz leģionāru, kad tos atlaida, viņiem vairs nebija jāmaksā. Indrašim naudu ir jāatrod. Visdrīzāk viņam nākamā sezona nebūs tik laba, cik šī. Viņam parasti sezonā ir ap 30 punktiem, turkāt viņa metienu procents ir 16%, kas būtu normāli tādam snaiperim kā Hosam, bet Indrašis vidēji karjerā met 13% savu metienu pretinieku vārtos. Ap 17-18 vārtiem, tikpat daudz piespēlēm būtu diezgan normāli.

Ir spēlētāji, kuri 100% būs komandā, kuri 30. aprilī kļūs par brīvajiem aģentiem. Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Frenks Razgals, Ņikita Jevpalovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Gints Meija, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Oskars Batņa, Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jānis Kalniņš. Es neredzu īpašus šķēršļus šo spēlētāju palikšanai komandā. Līgumi uz nākamo gadu ir tikai Uvim Balinskim, Kristapam Zīlem un Emīlam Ģēģerim. Pirmie divi viennozīmīgi pastāvīgi spēlēs komandas pamatsastāvā, bet par Ģēģeri es īsti nezinu. Viņam noteikti noderētu viena sezona MHL, bet tikai tad, ja viņš nespēlēs komandas pirmajās 3 maiņās.

No leģionāriem paturēt vajadzētu tikai trijus - Anssi Salmelu, Mantu Armali un Neriju Ališausku. Salmelu paturēt noteikti vajag labās rezultativitātes dēļ, Armali tāpēc, ka lēts rezerves vārtsargs, kuru liekot vārtos sirdstriekas automātiski nebūs, kas ir laba īpašība rezerves vārtsargā, bet Ališausku - kā 7. vai 8. aizsargu.

No KHL spēlētājiem vajadzētu skatīties tikai uz vienu spēlētāju - Kristapu Sotnieku. "Lada", visdrīzāk, nākamsezon KHL vairs nespēlēs, es nezinu citu KHL komandu, kurai viņš būtu vajadzīgs, leģionāru limita dēļ. ''Dinamo'' gan viņš var būt ļoti noderīgs.

No latviešiem citās līgās acis vajadzētu mest uz Dzierkalu, ieliekot vadošajās maiņās viņš savus punktus savāks, iespējams, pat Indraša līmeņa pirmā sezuna ir iespējama. Rihardu Bukartu droši vien ''Dinamo'' dabūs atpakaļ no Vācijas. Centra spēlētāju sastāva dziļumam varētu paķert Kirilu Tambijevu.

No Ziemeļamerikas ir vairāki leģionāri, kurus vajadzētu apskatīt. Patiešām vajadzīgi komandai ir centri. Ļoti labs variants būtu Ben Smith, vai Ben Street. Tie gan ir vieni no labākajiem. Ir arī citi varianti, labi varianti, Curtis Valk, Patrice Cormier, Michael Sgarbossa, Bracken Kearns, Kyle Rau. Ja vajag malējos, var paskatīties tādu, kā Alexandre Grenier vai Christian Thomas. Vairāk par 2-3 leģionāriem uzbrukumā gan nevajag, tad var paņemt arī kādu dārgāku, bet noteikti vajag centrus. Jāņem ir labus, kas vel komandu, tādus kā Kyle Wilson, Paul Szczechura vai to pašu Hosu.

Ir daudz varientu, bet leģionārus ir jāņem labus un maz. Pārējās vietas jāatdod jaunajiem spēlētājiem un vietējiem līderiem. No jaunajiem visvairāk gaisu varētu samaisīt Pauls Svars, vai Emīls Ģēģeris, bet no nedaudz vecākiem vajadzētu skatīties uz Jevpalovu, Razgalu un Bukartu.

59 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000
Nākošsezon Dinamo visticamāk vairs neeksistēs.
1 0 atbildēt
Pareizi daži min - nav zināms vai RD nākamgad maz būs. Protams šīs ziņas saka žurnālists kuram patīk pūst dūmus bez uguns, bet nebūs nekāds brīnums ja mačs ar Jokerit būs pēdējais ne tikai sezonā, bet Dinamo kā tādam. A tam kas saka par zviedru līgu - ja mums būtu tie miljoni pašiem , varbūt pat sarunātu vietu pie zviedriem vai somiem. Bet 90% nāk no krieviem... Savukārt ja RD paliek - bez laba fārmkluba, varēs turpināt veģetēt.
1 0 atbildēt
Jautājums autoram - kāpēc no khlistiem tikai Soču? Karsumam pēc šis sezonas cena kritis, bet meistarības vairāk tāpat ka Pavlovam, Meijam utt. Arī Kulda gan jau no Čehijas nāks atpakaļ un aizsargus var vajadzēt daudz - Jerofējevam, Krišam un Pujacam iespējams pēdējā sezona, Stoleriju gan jau pievāks kāds treknāks klubs. Daugava gan varētu nu pārāk trekns kumoss.
1 0 atbildēt

Man gan šķiet, ka tā 'bodīte' ir jāklapē ciet. Tie, kas grib pelnīt - lai pelna (spēlē) slāvu komandās, un neizliekas, ka ir baigie Latvijas patrioti.

0 0 atbildēt

Jau sen mums vajag spēlēt zviedru līgā. Katrā ziņā izbraucieni nav tik tālu. Bet vai zviedri mūs grib?  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Ziņas raksta,ka krievi  samazīnās KHL komadu skaitu.Respektīvi Dinamo un velviena komanda itka nakam sezon nebūs.

0 2 atbildēt