local-stats-pixel fb-conv-api

Tas brīdis beidzot pienācis – Rūdolfs Balcers debitē NHL3

Tas brīdis, beidzot pienācis. Rūdolfs Balcers šovakar, 5. janvārī Otavas “Senators” spēlē pret Minesotas "Wild", beidzot debitēja NHL. Kāds teiks, ka mazliet pārspīlēju, bet tad tas, kāds nav izlasījis starp rindām. Beidzot nav par Balceru, beidzot ir par to, ka, beidzot, pēc ļoti ilgiem laikiem (precīzāk 2015./2016. gada sezonas, kurā bija pat 3 latviešu spēlētāji – stabilu sezonu ar 71 spēli aizvadījušais Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš ar 8 mačiem un Kristers Gudļevskis ar nepilnu spēli hokeja mekā) ir sezona, kurā NHL rindās uzspēlē vairāk par vienu latvieti NHL. Interesants fakts – Rūdolfs debitē tieši otra latvieša, kurš gan nevar sūdzēties par savu stabilitāti NHL, Zemgus Girgensona dzimšanas dienā. Daudz laimes, Zemgus!

Šis mačs atbildēja uz jautājumu, kuru sev iespējams, pirms sezonas vai pat jau sezonas gaitā sev uzdeva Latvijas hokeja fani, kurš (ja debitēs) debitēs NHL pirmais – Teodors Bļugers vai Rūdolfs Balcers. Pirms sezonas es par favorītu uzskatīju tieši Balceru – rezultatīvāks, tehniskāks un, kas pats galvenais – vājāka komanda, tātad teorētiski mazāka konkurence. “Tedija” Pitsburgas “Pingvīni” tomēr komentārus neprasa – pēdējos 10 gadus, tā allaž pirms sezonas ir starp favorītēm. Sezonas gaitā, mana pārliecība novērsās tieši par labu Tedijam – Pitsburga šogad buksē – traumas, ne visi spēlē tik labi kā to varētu gaidīt. Otava, kurā sovakar debitēja Balcer, gan buksē vēl vairāk, bet Otavas lielākā problēma ir aizsardzība. Ja komandai vēl pavisam nesen bija sliktākā aizsardzība līgā ar vidēji spēlē ielaistiem 3,98 vārtiem, un uzbrukums bija PO komandas cienīgs – 11. vieta līgā, tad diez negaidīju, ka tehniskais Balcers tiks uzskatīts par glābēju. Gan Balcers, gan Bļugers savos AHL klubos (NHL komandu fārmklubos) ir starp līderiem, līdz ar to gribējās domāt, ka debitēs abī, bet priekšroku atdevu Teodoram. Kļūdījos, par to, kurš pirmais, ceru, ka nekļūdos par faktu, ka šogad debitēs abi.

Rūdolfs Balcers savu debiju aizvadīja pret Minesotas “Wild”.

Rūdolfs Balcers debitēja ar spēles laiku 7.45, kas diemžēl bija mazākais spēles laiks komandā. Balcers aizvadīja spēli 4. maiņā, viņa partneriem rotējot, gluži kā pa dienu intervijā to norādīja komandas galvenais treneris Gajs Bušērs. Bodro intervijā norādīja, ka nevēlās, lai Balcers jau savā pirmajā spēlē, spēlē tikai pret pretinieku līderiem. Balcers veica vienu spēka paņēmienu, meta pa vārtiem, bet ne vārtu rāmī un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.Otava šajā spēlē zaudēja 3:4 pamatlaikā, Balceram, esot laukumā, ielaižot tresos vārtus. Labākā epizode Balcera šodienas spēlē, visticamāk, bija dalība ilgstošā uzbrukumā kopā ar Metu Dušeinu un Magnusu Pajārvī trešās trešdaļas vidū. Sliktākā epizode Balcera izpildījumā visticamāk bija nomaiņa, kuras laikā tika ielaisti vārti - lai arī tiešu atbildību uz Balceri zaudētajos vārtos negribētos novelt, Rūdolfs pirms tam pieļāva neveiksmīgu kļūdu pie borta, kas ļāva Minesotai, iespiest Otavu savā zonā. Ja jāvērtē Rūdolfa debija, tad negribētos ne ļoti slavēt, ne pārmest - nebija izcilu momentu, bet nebija arī citu ļoti lielu kļūdu. Atsevišķās epizodēs varēja redzēt, ka puika nervozē, citās jau parādījās tas Balcers, kuru redzējām Pasaules Čempionātā. Gribētos domāt, ka pirms nosūtīšanas atpakaļ uz AHL, Balcers vēl vismaz dažas spēles nospēlēs. Kaspars Daugaviņš savulaik 3 sezonu laikā, spēlējot Otavā 86 spēlēs iekrāja 14 (6+8) punktus, kamēr Sergejs Žoltoks 2 sezonu laikā 153 spēļu laikā iekrāja 55 (23+32) punktus. Cik izdosies Balceram? Gribētos cerēt, ka pietiekami daudz. Galvenais izmantot iespējas.

 
 
68 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Malacis, vieta izaugsmei!
3 0 atbildēt
Jā, nu debija ne pārāk laba, bet gan jau vēlāk ieies sliedēs.
2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt