local-stats-pixel fb-conv-api

Par Latvijas hokeja izlases līdzšinējo varējumu pasaules čempionātā6

Brīvā laika ir tik cik ir un nebija iespēju izanalizēt vai, kādā citā veidā aprakstīt katru spēli. Tagad, beidzot ir brīvs brītiņš uzrakstīt nelielu "rezumē".

Ir aizvadītas 5 spēles, palikušas 2 no, kurām pirmā jau šovakar pret Kanādas izlasi. Kas padarīts, kas nav padarīts. Vispirms jau jāsāk ar Balcera faktoru. Domāju, ka retais gaidīja, ka Balcers jau ar pirmo spēli rādīs top līmeņa hokejista sniegumu. Es personīgi cerēju, ka būs enerģija, svaigums, kāds goliņš, bet ne jau tas ko šis jaunietis ir paradījis. Pēdējais, kurš ar līdzīgu jaudu debitēja pasaules čempī ir Indrašis, kuram 1. viņa cempis, joprojām, ir labākais. Un tas bija pirms 6 gadiem. Prieks par to, ka starp jaunajiem hokejistiem ir spelētāji ar augstu potenciālu, jo galu galā Balcers savā klubā ir līderis un domāju, ka nav ilgi jāgaida līdz tiks NHL. Pozitīvais pārsteigums gan ir arī visa komanda ar to pašu Balceru, Ķēniņu, Džeriņu un Merzļikinu priekšgalā. Vājās pārbaudes spēles lika satraukties, bet tagad hop - esam turpat kur bijām pagājušajā gadā, neskatoties uz rindu trūkstošo līderu - visu izšķirs spēle ar mājinieci. Uzvaram pamatlaikā, esam top8. Zaudējam - savā ierastajā 10. -12. vietā. Pēdējie 2 mači ar ASV un Vāciju ataino to, ka komanda var. Protams, netrūkst arī trūkumu un negatīvā - Karsuma trauma, tiesnešu respekta trūkums (spēle pret Koreju...), Cibuļska nepārliecinoši lēmumi(kuri gan vijas ar pat ļoti labām epizodēm), vājš vairākums, atsevišķos spēles nogriežņos milzīgs daudzums kļūdu un zaudēšana pretiniekam ātrumā. Protams, ka vislabāk visu šo varēja pamanīt pret somiem, kur dabūjām nesmuko 1:8. Jāsaka, gan, ka pagaidām somi rāda pārliecinošu sniegumu - jā ir zaudējums dāņiem, taču tajā pat laikā pārliecinoši uzvarēti visi pārējie, ar Kanādu priekšgalā. Arī spēlē ar Koreju, Latvijai kļūdu netrūka, taču pietika meistarības, lai neskatoties uz tiesnešu atļauto pārāk rupjo spēli un savām kļūām, noliktu Koreju pie vietas. 9 punkti 5 spēlēs nav slikti, nav arī izcili, bet ja tā ņem - ir uzvarētas 3 spēles pret tiešajiem konkurentiem un paņemts punkts pret top līmeņa komandu. Nav slikti. Un tas viss pēc daudzu raudāšanas par zaudētajām un neizteiksmīgajām pārbaudes spēlēm. Atlicis pacīnīties ar Kanādu un Dāniju. Kā jau teicu - uzvaram dāņus pamatlaikā, beidzot, sen nebijušais top8. Kā, manuprāt, būtu jāspēlē? Pret Kanādu nevajag iespringt, vārtos jādod iespēja Kivleniekam. Izdosies- super. Neizdosies, būs vērtīga pieredze. Elvim jāatpūšas, nevajag pat pieteikt. Līderus jāpietaupa, jo pat uzvarot Kanādu, mums būs nepieciešama uzvar pret Dāniju -ja būsim izpumpējušies, tas var izrādīties pārāk grūts uzdevums. Ko darīt pret dāņiem? To pašu ko pret Vāciju. Spēlēt savu hokeju un cīnīties par katru milimetru. Ja turpinās iet Elvim, Balceram, Ābolam, Ķēņiņam, Džeriņam un beidzot aizies Indrašim, sakārtosim kļūdas aizsardzībā -dāņus ar viņu šogad visnotaļ spēcīgo sastāvu var uzvarēt. Lai kā beigsies šis turnīrs, puiši ir malači. Turam īkšķus. Par lielu Latviju, par lielu hokeju!

133 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Pret Kanādu gan jau stāvēs Gudļevskis, jo treneri teica, ka vēl būšot viņam iespēja spēlēt.

Cibuļskim kaut kur pazudusi pārliecība. Dinamo neatceros, kad šitādas kļūdas būtu bijušas.

Žēl Balinska, Karsuma.

Kaut kā bail par Kanādas spēli, ka nav baigais rezultāts.

Bet dāņus cerams vinnēs, sen neesam bijuši astotniekā, Hārtlijs to ir pelnījis

4 0 atbildēt

Redzēju gan tikai spēli pret Somiju, bet ņemot vērā pēdējos rezultātus, jau ir pārsniegtas jebkādas ekspektācijas! 

0 0 atbildēt

Nu ja tā baigi sāk rēķināt, tad uzvarot Kanādu un Dāniju (un ASV uzvar Somiju), esam otrie. Tas tā, ja pasapņo   emotion  

0 0 atbildēt