local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas izlase smagā spēlē piedzīvo otro zaudējumu - 3:5 pret ASV20

Par šo spēli rakstīšu krietni īsāk kā par iepriekšējām četrām. Iemesls ir ļoti vienkāršs - Asv var teikt paldies tiesnesim, kurš vieniem atļauj praktiski visu, otriem ne uz pusi tik daudz. Kāds paskatīsies soda minūšu statistiku un teiks, ka muldu. Es pieminēšu tikai pāris epizodes, kā savu pamatojumu.

Spēles sakums. Tiekam pie vairākuma par klupināšanu pret Rihardu Bukartu. Šeit bija jābūt nevis klupināšanai, bet sitiens/spēle celī. Un par šo pārkāpumu ir krietni nopietnāki sodi par 2 minūtēm. Nonākam trešajā periodā. Latvijai izgājiens viens pret vienu un mūsu spēlētājs saņem sitienu pa rokām - no tiesneša nekāda reakcija. Ap to pašu laiku Indrašis saņem sitienu galvā ar kulaku - to hokejā soda ar 2+10 vai 5+20. No tiesneša nekādas reakcijas. Ja, kāds teiks, ka es čīkstu - uz priekšu, bet ir jāatcerās, ka tiesnesis ir spēles instruments, kas ļoti viegli var mainīt spēles ritējumu.

Par spēli no Latvijas komandas viedokļa -mēs spēlējām labi. Vienkārši pietrūka spēka. Amerikāņi bija vairāk atpūtušies, viņi paši par sevi ir jaunāki un spēja izturēt mūsu spiedienu un atgūties. Latvijas vienīgais mīnuss bija nespēja nosargāt savu vārtu priekšu. Kāds vainos, ka Elvis slikti nostāvēja. Elvis nostāveja lieliski, bet šur tur pietrūka veiksmes un spēka. Tieši tāpēc jau pēc Zviedrijas spēles teicu, ka Elvim jādod atpūtu. No turnīra tabulas viedokļa viss ir skaidrs. Lai, kā spēlēsim pret Krieviju -visu izšķirs spēle ar Vāciju. Es neticu tam, ka Itālija paveiks brīnumu un atņems kaut punktu vāciešiem nemaz nerunājot par pamatlaika uzvaru. Līdz ar to, pat ja mēs uzvaram krievus, kas arī skan diezgan neticami spēle ar Vāciju izšķirs visu. Kādas ir izredzes tikt 1/4 finālā - diezgan mazas, jo tiesāšana pret Vāciju būs vēl vairāk par labu vienai komandai kā šodien. Un tā komanda nebūs sarkanbaltsarkanās formās spēlējoša. Tie, kas tagad ņirgāsies par Latviju, apsmies tos, saukās par lūžeriem -jebšu heiteri un kažokmetēji, kas tagad ar prieku lien no krūmiem un skapjiem laukā, jo ir zaudējumi - uz priekšu, parādiet, ka esat pradažnās škuras...Īsti fani ar savu komandu ir gan uzvarās, gan zaudējumus. Spēlēt Latvija spēlē labi.Beidzot vārti Daugaviņam, komanda cīnās, spēj iemest vienkārši šur tur mazliet pietrūka. Atliek atkārtot pēc iepriekšējās spēles teiktu -cerams, veiksmes banka nav izsmelta. Turēsim īkšķus par Latviju atlikušajās divās spēlēs un cerēsim uz to, ka tās nebūs pēdejās divas spēles. Par lielu hokeju, par lielu Latviju!

105 0 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

Parasti kalendārs ir sabalansēts, bet šoreiz pateicoties tam, ka sākumā tika iedalītas vājākas komandas, radās iespaids, ka "Latvija izbrauc Ķelnes ielās ..." emotion reāla situācija ir tāda, ka Itālija (ne tā stiprākā komanda būsim godīgi) tika uzvarēta ar minimālu pārsvaru turklāt pēdējā minūtē un jau bija skaidrs, ka lai vinnētu SweUsaUtt. būs vajadzīgs kas vairāk ... Novēlu veiksmi Latvijas izlasei turpmākā cīņā.  

P.S. facebook postu autori par Latvijas valstvienības varenību diezvai kaut ko saprata no hokeja, jo reāli nekas tik ļoti īpašs tur nebija. Lieks spiediens uz izlasi ....

7 0 atbildēt

Nē nu droši vien, ka tiesneši pielika savu rociņu, jo jāpiekrīt autoram, ka atsevišķi momenti bija diezgan strīdīgi, plus tomēr amerikāņiem diezgan veicās iemest samērā haļavnas ripas. Kaut arī jāatzīst, ka spēka spēlē viņi bija labāki, neatlaidīgāki, nepiekāpīgāki, un aizsardzībā spēlēja gana labi.

Taisnība arī par Elvi - ka viņam vajadzēja iedot atpūtu, lai varētu izlikt maksimumu pret galveno oponentu. Bet laikam tomēr treneri grib plēsties par punktiem katrā spēlē, kas idejiski nav nemaz tik nepareizi.

6 0 atbildēt
Sāpīgi. Kaut kā šķiet, ka rezultātu būtu bijis lielākā cerība izlīdzināt, ja Elvis nebūtu nomainīts pret sesto.
3 0 atbildēt

Nav vaina ne tiesnešos ne kaut kur citur, ASV arī saņēma noraidījumus par to ko bija pelnījuši un tas pats bija arī ar Latviju. Vnk Latvija mazliet piemirsa pret ko viņi spēlē pēc vieglā iesākuma un pie rezultāta 3:1 droši vien jau svinēja uzvaru domās. 

Labāk iesākt sūdīgi, bet pabeigt labi.

1 0 atbildēt

esmu vienmēr fans un palikšu,bet tas nemaina faktu,ka elvis un pārējie latvieši sūdīgi spēlēja.Vecā labā rezultāta nopišana atsākusies.

1 0 atbildēt

Par hokeja lielvalsti neviens neliek saukt, jo tam nav pamatojomu, izņemot to, ka mēs ar Krieviju esam vienīgās postpadomju valstis, kuras ne reizi nav izlidojušas no elites, un to izdarīt ir pamanījušās vairākas arī no top8 komandām.

Bet tas, ka Latvija nav tā komanda, kura regulāri visus uzvar nav pamatojums ņirgāties vai  salīdzināt ar balerīnām ar kļuškām. Ja 1.3 un tad pakāst ir balerīna ar kļušku, pastāsti, kas tad ir Šveice, kas uzvarēja tikai bullīšos, lai arī bija 4;0 vadībā pret SLovēniju? Kas ir somi, kas nolēja 3;0 pārsvaru čehiem un zaudēja 3:4? Kas ir Jokerit, kas nolēja RD pēc 0;5? Un tā var turpināt un turpināt. Zaudēt pēc būšanas vadībā sen vairs nav nekas pārsteidzošs.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Piekrītu tavam viedoklim, bet uzskatu ka cilvēkam kurš agrāk nodirsa fftv pie katras iespējas emotion 

2 2 atbildēt

Viss vienkārši - sūtam tiesnesi atvaļinājumā uz neatgriezšanos. Jā, sākums izskatījās daudzsološāks, bet es ticu ka puiši cīnijās. Jācer uz nākamajām.  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Vai tu vari nospēlēt labāk?

0 0 atbildēt
Hokeju īpaši neskatos, bet Laura ievilka. Maķī translēja, tiesnešu (ne) tiesāšanu uzsvērti varēja redzēt. Skumji. Par stipru valsti!
0 0 atbildēt

Vajag Briedi par treneri.

0 0 atbildēt

Protams, protams - rakstīt anonīmu komentāru, kurā kādam pārmest par to ka kaut kas nesanāca, gan ir pieauguši...

0 0 atbildēt
Jā, varbūt arī zaudējām šīs divas spēles, bet manuprāt mūsējie nospēlēja ļoti labi! Abas spēles varējām uzvarēt, mazliet nepaveicās. Paskaties uz to pašu Itāliju.. 8:1 pret Zviedriju u.t.t.., bet mūsu zaudējums 2:0 un to pašu varējām uzvarēt! Vēl noteikti kādam iekodīsim, par lielu hokeju, par lielu Latviju!
0 0 atbildēt

Sākums jau bija izcils!

0 0 atbildēt