local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija pret Zviedriju 1:2 (papildlaikā)13

Šodien pulkstens 16.15 pēc Latvijas laika aizsākās gan IIHF Pasaules čempionāts hokejā, gan arī Latvijas izlases gaitas tajā, čempionāta pirmajā spēlē, tiekoties Latvijai un titulētajiem "tre konor" jeb trīs kroņiem - Zviedrijai.

Spēle kura kļuva par debiju visiem uz čmepionātu paņemtajiem debitantiem, vārtsargu Elvi Merzļikinu ieskaitot, iesākās skarbi priekš Latvijas izlases, jo jau 3. minūtē Džimmijs Ēriksons parspēja Elvi Merzļikinu. Pie zaudētajiem vārtiem nebija pamata vainot, toties tobrīd laukumā esošais piecinieks ar potenciālajiem līderiem Girgensonu un Daugaviņu priekšgalā, gan varēja nospēlēt maķenīt labāk - nevar atstāt spēlētaju tik brīvu, kā tika atstāts Ēriksons.

Turpmāk spēle sāka mazliet līdzsvaroties, visvairāk pateicoties tam, ka Latvijas izlasei bija 2 iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā. Iespēju nebija daudz, taču tās, kuras bija, lika spēlē iesaistīties arī zviedru vārtsargam no Vankūveras Canucks Markstrēmam pa nopietnam. Diemžēl, vai par laimi periods noslēdzās 1:0 par labu zviedriem. Otrajā periodā abas komandas bieži uzspēlēja, to, ko dēvē par atklāto hokeju - abas komandas gāja uzbrukumos, maz pārtraukumu spēlē, protams, momentu vairāk bija zviedriem, taču visus spēja atvairīt Elvis Merzļikins. Kā negatīvā iezīme otrajam periodam ir tas, ka arī Latvija sāka pelnīt noraidījumus, turklāt pāris reizes apšaubāmi klusēja svilpe pretējā virzienā. Arī iemetieni kļuva par problēmu - ja pirmajā periodā tie bija 9:9, tad 2. periodā zviedriem jau bija ievērojams pārsvars 13:2. Perioda izskaņā neveiksmīgi nospēlēts un paliekam mazākumā. 3. periodu uzsākam ar spēli mazākumā. Mazākums izturēts un turpmākā spēle kļūst piesardzīgāka, ar regulāriem zviedru spiedieniem un nedaudziem ,taču itin bīstamiem Latvijas izlases pretuzbrukumiem. Līdz beidzot, 53. minūtē pateicoties Māra Bičevska aktivitātei Latvija tiek pie vairākuma. Pirmo vairākuma daļu ne sevišķi sekmīgi nospēlē Girgensona virknējums, taču tad no Miķeļa Rēdliha piespēles vārtus gūst Kristaps Sotnieks. Atlikušajās 7 minūtēs ievērojami vairāk momentu tieši Latvijai, tajā skaitā Ginta Meijas aizmukšana vienam pret vienu ar Markstrēmu, taču nepaveicās. Papildlaikā spēle ritēja līdzīgi ,brīžiem "uzspiežot" vienai komandai, brīžiem otrai, gribētos pat teikt, ka Latvijai esot kā "pirmajam nummuram." 65. minūtē, kad daļa jau galvā sāka domāt, kas varētu mest bullīšus,diemžēl neveiksmīga epizode savā zonā Galviņam un 2 zviedri iziet pret Merzļikinu un diemžēl, Red Wings uzbrucējs Nīkvists izrauj zviedriem uzvaru 2:1.

Par spēli no mana viedokļa:

Ļoti nepatika spēles sākums, tas, ka jau pašā sākumā ātri iespiedāmies un ātri ielaidām vārtus. Līdzīgi gribu teikt par mazākumu, lai arī neielaidām, brīžiem tas ir pārāk pasīvs - pret pasīvu mazākumu ir viegli spēlēt vairākumā esošajai komandai. Pozitīvais, protams, ir lieliska Elvja debija atvairot 40 no 42 metieniem un vairakārt glābjot un dodot iespējas komandai cīnīties par punktiem. Pozitīvi ir arī tas, ka lielākajā daļa vairākumu momentu netrūka un viens galu galā tika arī izmantots. Pozitīvi ir arī tas, ka netrūka cīņas spara, lai arī ja es būtu galvenais treneris, būtu licis brīžiem spēlēt asāk.

Laiks gaidīt otro spēli, jau rīt pret spēcīgo Čehiju, kura šovakar aizvadīs čempionāta atklāšanas maču ar mājinieci Krieviju.

228 9 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

izraut 1 punktu pret Zviedriju JAU ir labi ! čaļi godam nospēlēja !  emotion 

14 0 atbildēt

Bija labi. Puiši malači!   emotion  

Ne bieži gadās zviedriem punktu atņemt.

9 0 atbildēt

Sarauj Latvija !  emotion   Malači !!!  emotion  emotion 

7 0 atbildēt

So close....

1 0 atbildēt

Labs raksts un laba spēle.

1 0 atbildēt
Šī bija tiešām skatāma spēle. Tik maz pietrūka. :/
0 0 atbildēt

Labs.

0 0 atbildēt

B......j.....j.Ka tik lidz macham ar krieviem paspetu iespeleties.... Chehi ari sen pelnijushi kavienu,vai ne ....?

1 2 atbildēt

Mazohisti. Zaudēja un tika apspēlēti visās statistikas ailēs, bet jūs sakat, ka malači  emotion Latviešiem raksturīgā pieticība

7 8 atbildēt

Kāda starpība, kā nospēlēja rezultāts ir redzams. 

0 1 atbildēt