local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija pret Čehiju 3:4 (bullīšos)27

Šovakar 20:15 pēc Latvijas laika Latvijas izlase aizvadīja savu otro spēli. Parūpējusies par pārsteigumu pirmajā spēlē, atņemot punktu spēcīgajai Zviedrijai, Latvijas izlase lika aizdomāties, vai , ko līdzīgu var gaidīt arī šovakar.

Pirmais periods lika domāt, ka nav iemesla lielām cerībām. Līdzīgi kā vakar ātri ielaisti vārti , šoreiz kapitulējot Edgaram Masaļskim. Diemžēl, jāatzīst, ka šie vārti bija uz Edžas sirdsapziņas - vārti tika ielaisti starp kājsargiem. Nepaejot pārāk ilgam laikam čehi iegūst skaitlisko vairākumu un atkal vārti, atkal Plekaņecam un atkal starp Masaļska kājsargiem, tiesa šoreiz galvenais vainīgais, tomēr, varētu būt aizsargi, kas Edžam nepalīdzēja. Pirmais periods tika aizvadīts bez lielām pazīmēm, ka maču varētu glābt.

Aizsākoties otrajam periodam varēja redzēt citu Latvijas izlasi. Izlasē bija parādījies cīņas spars un degsme katrā epizodē. Ar laiku tas sekmējās lieliskos vārtos. Čehijas ekstralīgā spēlējošais Roberts Bukarts no Andra Džeriņa piespēles pārspēja savu " līgas biedru" pretinieku izlases vārtos. Pusminūti vēlāk gan nācās satvert galvas. Neveiksmīgs spēka paņēmiens Ķēniņa izpildījumā pret Dinamo faniem pazīstamo Tomašu Kundrāteku un Ķēniņam spēle beigusies- patīk vai nepatīk to atzīt, bet sitiens galvas, kakla rajonā bija. Atlikušais otrais periods tiek pavadīts mazākumā, taču godīgi sakot, čehiem nebija daudz momentu. Drīzāk pirms tam, spēlējot vienādos sastāvos momentu bija vairāk, kad Edža vismaz 3 reizes glāba Latviju no droša vārtu zaudējuma.

3. periods aizsākās ar Latvijas izlases mazākumu, kuru izturējām. Laiks spēlē palika ar vien mazāk, taču izlase spēlēja ar vien labāk un pārliecinošāk.Pēc tam gan uzreiz palikām vēlreiz četratā par strīdīgu skaitliskā sastāva pārkāpumu, par, kuru arī treneris Leonīds Beresņevs aktīvi diskutēja ar tiesnesi. Arī šo mazākumu izturējām. Brīžiem varēja domāt, vai izlases nav samainījušās ar formas tērpiem. Trešdaļas vidū notika tas par ko cerēja visi izlases fani - izlīdzināts rezultāts. Vispirms eleganta Daugaviņa piespēle, kurai sekoja Rodrigo Ābola uzmetiens uz vārtiem un Girgensons nospēlē savā stilā- vārti no vārtu priekšas.Mazliet vairāk kā 2 minūtes pirms mača pamatlaika beigām Latvijas izlase liek trīcēt Čehijai - pēc Bukarta un Džeriņa piespēlēm vārtus cauršauj Miķelis Rēdlihs. Taču atkārtojas vakardienas pēdējās minūtes lāsts. Mazliet neveiksmīga spēle savā zonā un Ržepīks izlīdzina rezultātu.

Papildlaikā momentu netrūka abām komandām, taču līdzīgi kā zviedru spēlē rakstīju pirmo numuru atdotu Latvijai. Papildlaika vidusdaļā Latvijas fani meklēja validolu, kad uz ledus saļima Masaļskis, rādot, ka pēc neveiksmīga trāpījuma ar ripu kaut kas īsti nav labi ar roku.

Pienāk bullīši. Čehiem pirmais izpilda Kašpars, kurš atrod caurumu Edžas "mājiņā" Rodrigo Ābola atbilde izrādās neveiksmīga.Divkārtējais KHL čempions Kovāržs un arī Petrs Koukals Masaļski neapspēlē līz galam, pa vidam abiem čehiem Daugaviņš bija ļoti tuvu vārtu guvumam,taču mazliet neizdevās viss iecerētais. Visas cerības uz Bukartu, taču netrāpa pa ripu un diemžēl, čehi var priecāties par uzvaru un Latvijai otrais zaudējums, kurš atnes punktu. Pašlaik tas Latvijai ar 2 punktiem dod 5. vietu turnīra tabulā ,jo 2 punkti ir arī Zviedrijai un Kazahstānai ,kuriem gan ir tikai 1 spēle un tās abas ir uzvaras. Latvijai aiz muguras paliek 1 punktu ieguvušie šveicieši un pagaidām uz 0 esošās Norvēģija un Krievija.

Par spēli no mana viedokļa.

Pirmais periods bija katastrofa. Patika, ka sakrita mans un trenera viedoklis par to, ka Ķēniņš īsti neiederās kopā ar Zemgu un Daugaviņu, žēl, protams, par to, ka Ķēniņš saņēma 5+20 un ļoti iespējams arī dabūs kāda mača diskvalifikāciju, taču, lai cik dīvaini neskanētu, es uzskatu, ka tā epizode arī salauza maču par labu Latvijai tā, lai tā varētu nonākt līdz 2:2 ,pēcēk 3:2. Protams, žēl, ka neizdevās to noturēt. Visu cieņu Masaļskim par to, ka pēc slikta pirmā perioda atlikušo spēli aizvadīja izcili. Ļoti patika Džeriņa virknējums un labi, ka arī atvērās pirmā maiņa.Savukārt, citas maiņas likās par klusu un nemanāmu. Tagad atliek gaidīt 9. maiju. Jācer, ka krievi rīt pārbrauks pāri kazahiem, lai pret mums izietu ar nelielu pašlepnumu un atliek turēt īkšķus par uzvaru krievu svētkos Krievijā pret Krieviju.

316 0 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000
Krieviju mēs varam vinēt ja viņi zaudēja Čehijai ar 0:3 emotion
16 0 atbildēt
Pēdējais bullītis bija Indrašim jāmet! Atbildība liela, spriedze dara savu...
16 0 atbildēt

Visu cieņu vīriem.

Man jau bija tādas cerības un ticība, bet sanāca divas dienas pēc kārtas - sapņot ka gredzens pirkstā, pamosties ar pirkstu dirsā

14 0 atbildēt
Edgars no sākuma lika vilties, bet redzot brīnumus ko viņš dara pēc tam - perfekts snieguns! Visa spēle bij spraiga un līdzjutēji vienkārši alka pēc dirdsdrapēm!!! Galvenais tā turpināt!
11 0 atbildēt

Bullīši nekādi, bet kopumā jau nemaz nav tik slikti.

10 0 atbildēt

Kaut kas neticams, laikam Mildronātu saēdušies  emotion 

9 0 atbildēt

Žēl..tie vārti pēdējā minūtē  emotion  

9 0 atbildēt

Pakutināja nervus...   Zvēri ! emotion    emotion    emotion  

4 0 atbildēt

pedejais bullitis bija sūds! kā tā!  emotion 

4 0 atbildēt

Bullīši bija drausmīgi.. Bukarts vispār pazaudēja ripu, kā tā var? Protams, spriedze jau liela, atbildības sajūtas pilna krūts, tomēr viņi ir profesionāļi, būtu jāsaprot, kā to spēli spēlēt  emotion 

2 0 atbildēt

tā nebūtu Latvija, ja izšķirošos momentos nenopixtu spēli. cik uzvaras izlaistas dēļ tā, ka galvā mēsli darās... profesionāļi saucamie. anyway, laba spēle

1 0 atbildēt
Ātri gan
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Baudāma spēle ar nervus kutinošiem momentiem un izgāšanos bullīšos emotion

0 0 atbildēt

Nekad neesmu turejis ikshkjus par krieviju ,un netureshu...

0 0 atbildēt
Mums bija paldies dievam Masaļksis un Girgensons. Un arī paveicās, ka čehiem nebija tas Jāgrs, kurš pagājušo gadu mūsu vārtos iemeta 2 punktus
0 0 atbildēt

Kaut arī zaudējām, puiši nesa lielisku sniegumu, 0:2 und tad 3:2, atcerēsimies ka spēle bija pret ČEHIJU!

0 0 atbildēt
Bukarts visu sabojāja... kā tā varēja?
0 0 atbildēt
Varti ir tikaj spēles mērkis , tas ,ka mēs trāpījām 3 nenozīmē, ka čehi nevarēja iegūt 10 ,jo bija ļoti tuvu. Tieši tāpēc apbrīnoju Edgaru : ) , Edgars ir mūris .
0 0 atbildēt