local-stats-pixel fb-conv-api

Kas jau padarīts un kas vēl jāpaveic. Rīgas Dinamo starpsezona sākusies!11

Ja runā par Rīgas "Dinamo" starpsezonas darījumiem un jauniegūtiem spēlētājiem, tad kopš 2014. gada ir iegājies, ka par to var sākt runāt tikai ap jūnija beigām, bet te nu mēs esam, ''Dinamo" paraksta spēlētājus vēl pirms PČ beigām, kas ir ļoti labs rādītājs. Un nav jau tā, ka parakstīti būtu jaunie spēlētāji vai 4. maiņas ''ledus grauzēji'', bet kvalitatīvi, profesionāli un, pat jau iepazīti spēlētāji.

Sāksim ar to, kas jau padarīts. Rīgas ''Dinamo'' atgriežas Linuss Videls. Linuss Videls, lai gan viņš jau kļūst vecāks, turpina aizvadīt lieliskas sezonas KHL. Linuss Videls ir gudrs, liels spēka uzbrucējs. Savā spēles stilā viņš līdzinās Jānim Spruktam ziedu laikos. Linusu mēs jau iepazinām 2014./2015. sezonā, viņš ir lielisks piespēlētājs, viņš labi spēlē arī aizsardzībā, viņš, visdrīzāk, būs pirmās maiņas centrs.

Tāpat komandā uz vēl vienu sezonu atgriezīsies centrs Brendons Makmilans. Makmilans prot gūt vārtus, viņš to ir pierādījis. Tāpat viņš lieliski spēlē aizsardzībā, kas arī nav mazsvarīgi, viņš ir labs iemetienos un noderīgs arī mazākumā. Viņš būs otrās maiņas centrs, man pret viņa palikšanu komanā lielu pretenziju nav.

Tāpat līgums ir parakstīts ar kanādiešu uzbrucēku Kevinu Klārku. Klārks Zviedrijas un Šveices līgās sevi ir pierādījjis kā lielisku vārtu guvēju. Viņam ir labs metiens un acs uz vārtiem, viņš prot atrasties pareizajā vietā, pareizajā laikā. Viņš ir mazs augumā, bet ļoti ātrs. Viņš ir labs papildinājums.

No pagājušās sezonas līgums palika Emīlam Ģēģerim. Ģēgerim noderētu kāds gads vai divi fārmklubā, ja ''Dinamo'' būtu normāls VHL fārmklubs. Tā kā tāda nav, viņu vai nu nomarinēs uz soliņa, vai nu iespēlēs 4. maiņā.

No pagājušās sezonas līgumi ir arī aizsargiem Zīlem un Balinskim. Zīle ir jauns, pašaizliedzīgs, aizsardzības tipa aizsargs. Viņš ir bijis komandas kapteinis HK ''Rīga'' un Latvijas U20 izlasē, viņš ir dzimis līderis un piemērs arī vecākajiem spēlētājiem ar savu centību un neatlaidību. Daži viņu ir salīdzinājuši pat ar Kārli Skrastiņu. Jāsaka godīgi, ka nākotnē es viņu notikti redzu kā ''Dinamo'' kapteini, varbūt jau pēc pāris gadiem. Balinskis ir uzbrūkošs aizsargs, viņu salīdzina ar Ozoliņu, viņš ir kreatīvs, spēj atdot labu piespēli, arī uzmest pa vārtiem. Abi šie jaunie spēlētāji būs svarīgas ''Dinamo'' aizsardzības sastāvdaļas nākamajā sezonā. Līgums ir arī Smirnovam, taču viņš diez vai tiks sastāvā, viņš spēlēs Liepājā.

Apmaiņas darījumā tika iegūts krievu aizsargs Dmitrijs Šuļeņins, cik es saprotu, viņš ir aizsardzības tipa aizsargs, viņam ir deficītā esošais labais nūjas tvēriens, viņš būs 6-7 aizsargs.

Līgums parakstīts arī ar aizsargu Metjū Majoni. Viņš ir uzbrūkošs aizsargs, pagājušās sezonas Somijas līgas rezultatīvākais aizsargs. Lai gan uzbrukumā viņš ir labs, viņa spējas aizsardzībā mani nedaudz uztrauc. Lai gan sezonā viņa lietderības koeficients bija +17, kas bija labākais rādītājs komandā, 6 izslēgšanas spēlēs viņa lietderības koeficients bija -6. Cerēsim, ka šīs izslēgšanas spēles bija tikai negadījums.

Kas Rīgas ''Dinamo'' vēl ir jāizdara? Ir vajadzīgs vārtsargs. Es, saprotams, esmu liels Kalniņa atbalstītājs, Jānis Kalniņš ir lielisks vārtsargs, viņš noteikti ir vajadzīgs komandai. Par otru vārtsargu ir jautājumi. Vai tas būs Gudļevskis? Viņš noteikti ir labākais variants. Lai gan viņš ir nestabils, viņš ir laba līmeņa vārtsargs. Noteikti Kristers būtu labāks par vēl vienu Džastinu Pītersu.

Aizsardzībā ir vairāki aizsargi, kurus būtu vērts parakstīt. Galviņš un Krišjānis Rēdlihs ir stabili veterāni, viņi būs ļoti noderīgi un nekur citur nepazudīs. Brīvais aģents ir Sotnieks. Viņš labi iederētos ''Dinamo'' aizsardzībā, viņš ir labs aizsardzības tipa aizsargs, viņš varētu spēlēt ar kreatīvo Balinski. Majones parakstīšana nozīmē, ka Salmela neatgriezīsies. brīvais aģents ir arī Kulda, taču viņš diez vai būs ''Dinamo''. Viņš tomēr ir diezgan dārgs spēlētājs. Vēl ir arī Rubīns, taču man šķiet, ka viņš turpinās spēlēt Ziemeļamerikā. Rezervistos vajadzētu ņemt jauno Svaru, kā aī Ališausku, Pujacu un Jerofejevu.

Uzbrucēji. No sākuma jārunā par Robertu Bukartu. Vai viņš kļūs par ''Dinamo'' spēlētāju? Man šķiet, ka jā. Viņa statistika ir pietiekami laba, taču diez vai kāds Krievijas klubs ar viņu aizpildīs leģionāra vietu, tāpēc ''Dinamo'' viņu ir jāņem. Rihards Bukarts varētu atgriezties brāļa dēļ, taču viņam arī bija piedāvājumi no Vācijas klubiem. No leģionāriem varētu paturēt Kristo. Viņš bija labs spēlētājs, tikai savainojās no Jerofejeva šāviena pa ribām. Puspunkts spēlē nav slikts rādītājs, šādus spēlētājus artast nav pārāk viegli. Jautājumi ir arī par 3. maiņas centru. Sprukts, Džeriņš, varbūt pat Ābols? Ābolam gan ir līgums, bet, ja ļoti grib, to var izpirkt. Džeriņšs būtu labs, PČ viņš vienmēr rāda labu sniegumu, tikai KHL regulārajā sezonā ne vienmēr viņš var gūt punktus. Jānis Sprukts droši vien iegūtu kādus 15-18 punktus, taču Džeriņš vairāk arī negūs. Sprukts varētu būt komandas kapteinis, kas ''Dinamo'' ir ļoti svarīgi, Spruktu vajadzētu vairāk nevis punktu gūšanai, bet viņa līdera dotībām ģērbtuvē. Tāpat ''Dinamo'' visdrīzāk paliks ilggadējais duo - Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs. Frenks Razgals, cerams, progresēs. Pagājušajā sezonā viņš izskatījās diezgan labi kopā ar Kristo un Makmilanu. Es noteikt nesaku, ka viņš var aizsstāt Indraši, bet laba spēlētāja potenciāls viņā ir. Par ceturto maiņu būs liela cīņa. Jevpalovs, Ģēģeris, Meija, Skvorcovs, Bičevskis, Lipsbergs, Kulda, Pavlovs, Bērziņš, Batņa, Homjakovs, Golovkovs. Tā ir liela izvēle, kā arī, daudz rezervistu, ja ir savainojumi. Tāpat arī ir daudz centra spēlētāju, kas nav mazsvarīgi.

Vai šī komanda iekļūs play-off? Nevar ziināt, sportā nptiek visādi, taču cīnīties par vietu astotniekā šī komanda var. Pēdējos četros gados ir bijis tik daudz vilšanās, ka, pat ja mums priekšā noliktu SKA sastāvu, daudzi neticētu. Šai komandai ir potenciāls, šajā komandā ir tehniski spēlētāji un, ja viņi spēlēs kā komanda, viss ir iespējams.

Uzbrucēji:

Bukarts - Videll - Clark

Razgals - McMillan - Kristo

Dārziņš - Sprukts - M. Rēdlihs

Ģēģeris - Jevpalovs - Meija

Bičevskis, Skvorcovs, Pavlovs, Bērziņš, Batņa, Kulda, Lipsbergs, Homjakovs, Golovkovs.

Aizsargi:

Zīle - Maione

Sotnieks - Balinskis

Galviņš - Kr. Rēdlihs

Šuļeņins, Pujacs, Svars, Ališauskas, Jerofejevs

Vārtsargi:

Kalniņš

Gudļevskis

Voris

Kapteinis un asistenti:

Sprukts - C

M. Rēdlihs - A

Sotnieks - A

Bukarts - A

Kr. Rēdlihs - A

63 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Fuu,ka akmens no sirds ...galvenais padarits,komanda sastadita !!!Tagad var sakt domat ,ko ar pirmo premiju (Gag .k.)darit,shampi liet tusinjos vai pulet un uz plaukta turet. emotion 

0 0 atbildēt
Nu tas Šuļeņins nebija vajadzīgs. To parāda arī iegūšanas veids - par tiesībām uz spēlētājiem kas visticamāk KHL nespēlēs vai spēlēs karjeras norietā. Arī statistika (lai arī DD tipa aizsargs) neko labu neliecina - NN nav nevienas pilnas sezonas.
0 0 atbildēt

Galvenais, kas būtu jādara - jābeidz atbalstīt krievu maigās varas projekts.

0 0 atbildēt

Džeriņš aizgāja uz Čehiju, uzreiz pa visam cits sniegums čalim. Ar Robertu Bukartu tas pats.  na*uj viņiem līst tajā mēslu bedrē Dinamo, kamēr tas žīds būs pie stūres nekas labs ar Dinamo nenotiks. Tu te piemini Spruktu? Priekškam Dinamo vēlvienu soliņu sildītāju, Sprukta laiki sen jau ir garām.

0 0 atbildēt
Tā Dinamo bodīte jau sen bija jāklapē ciet!
0 0 atbildēt