local-stats-pixel fb-conv-api

Kā izskatītos latvisks "Dinamo"?4

Rīgas "Dinamo" vajadzētu būt Latvijas izlases bāzes komandai. Kāds izskatītos "Dinamo", ja komanda varētu iegūt visus reāli iegūstāmos spēlētājus? Šī komanda būtu uz šo brīdi vislabākā, fantāzija, nevis ilgtermiņa risinājums, tam būtu vajadzīga arī reāla fārmkluba izveide un pārbūve.

Jāsāk vien būs ar vieglāko - ar aizsardzību. Pirmais aizsargu pāris. Tajā iekļauts Galviņš, joprojām pats labākais Latvijas uzbrūkošais aizsargs. Viņam blakus spēlētu viens no labākajiem aizsargiem, ilggadējs maiņas partneris, Krišjānis Rēdlihs. Otrajā aizsargu pārī būtu viens no labākajiem un stabijākajiem pēdējo gadu Latvijas izlases aizsargu pāriem - Artūrs Kulda un Kristaps Sotnieks. Kulda ir lieliska divvirzienu spēlētājs, var arī piedalīties vairākumā. Sotnieks ir vairāk uzbrūkošs, bet prot spēlēt arī aizsardzībā, ļoti izturīgs spēlētājs. Abiem ir laba saikne. Trešais aizsargu pāris būtu Balinskis - Cibuļskis. Balinskis dodas uzbrukumā, viņam ir prasmes, taču šogad viņam netiek dotas iespējas. Cibuļskis ir labāks divvirzienu spēlētājs. Šāds pāris pagājušajā sezonā spēlēja arī "Dinamo". Rezervē būtu Pujacs, Zīle, Freibergs. Bārtulis būtu labs variants, bet, jābūt reāliem, lai kādu naudu "Dinamo" mestu virsū Bārtulim, viņš Rīgā spēlēt negribēs.

Vārtsargu līnija ir vienkārša pamatvārtsarga ziņā. Jānis Kalniņš ir lielisks vārtsargs, manuprāt, viņš ir top 5 visā KHL. Rezerves vārtsargs ir grūtāks, Ne Merzļikins(kurš būtu pirmais vārtsargs), ne Punnenovs no siltas vietas Šveicē braukt prom negribēs. Kas paliek? Gudļevskis gribēs būt pamatvārtsargs, viņš ir nestabils, tas nav labs variants. Es teiktu, ka labs variants būtu Gustavs Dāvis Grigals. Viņš aizvada labu sezonu Ziemeļamerikā, kā rezerves vārtsargs viņš būtu pietiekami labs. Trešais vārtsargs būtu Antons Naumovs.

Tagad uzbrukums. Pirmā maiņa: Karsums - Sprukts - Indrašis. Indrašis ir zvērs, Karsumam ar viņu ir laba saikne, Spruktam ir laba saikne ar abiem, visi trīs nekad kopā nav spēlējuši, bet saikne tur ir. Otrā maiņa. Dārziņš - Džeriņš - Daugaviņš. Viennozīmīgi labākā maiņa Latvijas izlasē pēdējo pāris gadu laikā. Saikne viņiem ir, jo īpaši Dārziņam ar Daugaviņu, kā arī Džeriņš pēdējā laikā pierāda sevi no labās puses. Trešā maiņa. Roberts Bukarts - Jevpalovs - Miķelis Rēdlihs. Bukijam un Miķelim ir saikne, jevpalovam ar Miķeli arī ir saikne, ātra, tehniska maiņa, saiknes tur arī ir. Ceturtā maiņa. Skvorcovs - Bičevskis - Ķēniņš. Spēka maiņa, kuru spēlēt pret labākajām pretinieku maiņām. Skvorcovs un Ķēniņš kopā spēlēja PČ, diezgan veiksmīgi, Bičevskis tur spēlētu Girgensona vietā, viņš var spēlēt arī augstāk, ja nepieciešams. Rezervē - Rihards Bukarts, Meija, Ābols, Pavlovs. Bukarts un Ābols var spēlēt pirmajās 3 maiņās savainojumu gadījumā. Meija un Pavlovs domāti 4. maiņai.

Kapteinis - Daugaviņš.

Asistenti - Sprukts, Kulda.

Karsums - Sprukts - Indrašis

Dārziņš - Džeriņš - Daugaviņš

Ro. Bukarts - Jevpalovs - M. Rēdlihs

Skvorcovs - Bičevskis - Ķēniņš

Ri. Bukarts, Ābols, Meija, Pavlovs.

Galviņš - Kr. Rēdlihs

Kulda - Sotnieks

Cibuļskis - Balinskis

Pujacs, Zīle, Freibergs

Kalniņš

Grigals

Naumovs

35 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Par Bārtuli - kāpēc, lai negribētu? Ja samaksās pietiekami- uzspēlēs, bet vai tas būtu vajadzīgs.

Turklāt, bez apvainojumiem, dažas izvēles ir dīvainas. Sprukts, kurš šo sezonu aizvada OHL diez vai pavilktu KHL pirmās maiņas cienīgu ātrumu un fizisko izturību.

Turklāt izlases "bāzei" pārāk liels uzsvars uz Dinamo sistēmu - izņemot Ķēniņu un Kuldu visi ir bijuši RD sistēmā, turklāt, gandrīz visi pašā RD spēlējuši.

Priekškam rezervistos turēt Pavlovu un Meiju? Labāk viņu vietā iespēlēt jaunos, lai veidotu nākamo paaudzi. 

Kāpēc nedot iespēju Jekimovam, kuram katru gadu ir punktu tikpat cik spēļu Dānijā vai vēl salīdzinoši jaunajam Kirilam Tambījevam ar līdzīgu statistiku VHL? Un vārtos "nesavaņģot" Punnenovu (lai Merzly cīnās ar Bobu par vietu Blue Jackets). Kāpēc nepaķert kādu no perspektīvajiem jaunajiem ZA -Krastenbergu, Balceru, Bļugeru, Dzierkalu, Rubīnu, Čuksti.

Kāpēc, līderu maiņā turēt Kr. Rēdlihu un rezervistos jaunajiem ierobežot iespējas ar Pujacu - 2 veterāniem, kuri nav zināms vai nākamgad maz vēl spēlēs?

Turklāt, Dinamo kā bāzes klubs nav laba doma. Ar iepriekšejo gadu variantu -pāris izlases līeri+pāris tie, kas spēlē uz izlases robežas+ pāris jaunie+ 5-6 labi leģionāri ir vislabāk. Izlases bāzes klubs darītu sliktu gan izlasei, gan RD. Izlasei, jo čaļi viens otru atēstos+ PČ pretinieki visas sezonas garumā varētu skautot un redzēt pa lielam izlasi un ko tā spēj. Nevienu nebūtu iespējams pārsteigt. Dinamo, savukārt, tad vēl vairāk attīstītos siltumnīcas princips un tas degradē nevis uzlabo meistarību.

P.s. Soča noteikti nav baigi uzbrūkošs aizsargs. Viņš  tieši vairāk ir mazākuma tipa aizsargs. No sastāvā iekļautajiem aizsargiem Galviņš, Zīle, Balinskis, Kulda karjeras sākuma daļā un Pujacs ir krietni uzbrūkošāki

2 0 atbildēt

Latvisks Dinamo ir Latvijas izlase emotion

1 0 atbildēt

Sapņot nevienam nav aizliegts.

0 0 atbildēt

te nav saiknes.

0 0 atbildēt