local-stats-pixel fb-conv-api

Granjānī, Robinsons un Skrivenss nodrošina Kanādai uzvaru pār Latviju (2:0)3

Svētdienas vakarā Latvijas izlase pirmo reizi kopš 2005. gada aizvadīja pārbaudes spēli ar Kanādas izlasi. Lai arī Kanādas rindās nebija NHL veču, Kanādas olimpiskās izlases rindās netrūka hokejā pazīstamu uzvārdu. Sākot ar Rīgas Dinamo bijušajiem Džastinu Pītersu, Metu Robinsonu un šobrīd spēlējošo Kailu Stoleriju, Kanādas ģenēralmenedžeri Šonu Būrku un treneri Villiju Dežardēnu un beidzot ar tādiem vīriem kā Marks Andrē Granjāni, Merzļikina komandas biedru Laperjēru, Brendonu Kozūnu un Krisu Lī. Latvijas izlase bija ar gandrīz visiem labākajiem Eiropā spēlējošajiem latviešiem (būtībā, tikai bez Oskara Bārtuļa, kurš pēdējā brīdī savainojās un čehu leģiona). Skaļākie uzvārdi, gan noteikti bija simboliskā iemetiena laikā - jau pieminētais Šons Būrks un 2 iespējams leģendārākie vārtsargi, katrā no valstīm - Kanādai Martins Brodērs un Latvijai Artūrs Irbe.

Interesanti, ka Latvija maču aizvadīja ar 5 uzbrucēju virknējumiem. Pirmajā trešdaļa, sākums pagāja tīri Kanādas zīmē. Vairākiem debitantiem bagāta Latvijas izlase ļoti daudz atradās savā zonē un tas rezultējās ar Marka Andrē Granjānī vārtu guvumu. Metiens no zilās līnijas Tv ekrānos šķita, ka Merzļikinam nebija redzams un Merzļikins, kuram rēķinot kluba spēles, tas bija 3. mačs 3 dienās, ripu nespēja tvert. Trešdaļas otrajā pusē, spēles pārsvars jau Latvijas rokās. Diemžēl, ne Bičevskis, ne Karsums, kam bija labākās iespējas komandā, savas iespējas nerealizēja. Interesanti, ka trešdaļas otrajā pusē sanāca neliela, sadursme starp kluba biedriem Stoleriju un Meiju, kas noslēdzās ar nelieliem asumiem starp abam komandām. Otrās trešdaļas scenārijs līdzīgs. trešdaļas sākumā labāk iet Kanādai, kas sekmējās ar golu (šoreiz perfekti Roja piespēli izmanto Mets Robinsons) un trešdaļas otrajā pusē iniciatīvu pārņem Latvija. Arī šoreiz retās labās iespējas netiek izmantotas. Trešā trešdaļa bija vislīdzīgākā, jo, nebija nogriežņa, kurā dominētu Kanāda, arī vārtus neviena no komandām neguva. Tuvojoties mača beigu daļai, ļoti labas iespējas Indrašim un Miķelim Rēdliham, taču rezultāts tā arī palika 0:2. Tv translācijas nodrošinātāju dārziņā akmentiņš - pēdējās 20-25 sekundes, tv tablo norādīja, ka laiks jau beidzies. Par mača zvaigznēm tzina Skrivensu un Meiju.

Labs vārds par Latviju šajā mača ir tas, ka tika spēlēts disciplinēti. Ja neskaita abpusējo noraidījumu pirmajā trešdaļā, iztikām bez noraidījumiem (pēdējās sekundēs, gan mūs pažēloja, bet pārējā mačā, tiešām nebija, kur piesieties), arī Kanādas spēle bija samērā disciplinēta. Arī cīņasspars pārbaudes mačam nebija slikts. Ja Latvija būtu starp OS dalībniecēm, šāds mačs dotu pamatotas cerības, nospēlēt, vismaz Soču līmenī. Pirms kāda laika veicu prognozes, ka Kanāda OS ieņems 2. vietu. Vai prognozes mainās? Nē, jo ja Skrivenss sargās tā kā šodien pret Latviju, vājākam komandām izredžu uzvarēt nav, savukārt, Kanādas līmeņa komandām, neklāsies viegli. Uzbrukuma potenciāls Kanādai ir ļoti liels. Vājākā vieta varētu būt aizsardzība, tacu to var kompensēt izcila vārtsarga spēle un augsta rezultativitāte.

Hokeja draugiem Latvijā arī nav iemesla gausties. Jau otrdien Latvijas kausa fināls "Kurbads pret Mogo." Intriga numur viens - vai arī šogad kausa fināla uzvarētājs būs "Mogo". Paralēli, protams, pavisam drīz jau olimpiskais hokeja turnīrs, tur gan bez Latvijas, taču neticu, ka nebūs jēga pavērot. Pavisam drīz arī izlasei pārbaudes spēles EIHC turnīrā Dānijā. Par lielu hokeju, par lielu Latviju!

29 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

jebkurā gadījumā, uzvarēt pelnījuši nu nebija

1 0 atbildēt
latvijas izlase ir spoguļatēls dinamo rīga
0 0 atbildēt
Merzļikins ir īsts Latviešu patriots!!!emotion
0 0 atbildēt