local-stats-pixel fb-conv-api

"Dinamo" sezonas prognoze.7

Jāatzīst, ka šai sezonai "Dinamo" sezonas prognozi ir visai grūti veidot, jo šī komanda ir izveidota ļoti neparasti. No vienas puses ļoti pareizi, no otras - tieši pretēji. Šogad komanda ir viena liela jautājuma zīme.

Jāsāk ar sastāvā komplektāciju un veidu, kā GM Ankipāns to ir darījis. Ir skaidri redzams, ka komanda būvēta no aizsardzības. "Dinamo" citādāk nemaz nedrīkst veidot, uzbrukumā liela spēka komandai nav bijis kopš 3. KHL sezonas un nebūs arī šogad. Taču, ļoti neraksturīgi aizsardzībā spējīgai komandai, centru kodols ir ļoti vājš. Divus Stenlija kausu Pitsburgas "Pingvīni" tomēr izcīnīja ar Krosbiju un Malkinu, viņiem malā bija Kesels. Tāpat ir arī bijis Dinamo labākajos laikos. Elisons un Hartigans ar Hosu malā, Sprukts, Iguldens, Karija ar lieliskiem malējiem uzbrucējiem, Hartigans, Sprukts, Troters arī ar lieliskiem malējiem un pats labākais piemērs, Vilsons un Šehura ar Hosu un Indraši, ar lielisku aizsardzību un vārtsargu. Makmilans un Džeriņš ir pieņemami attiecīgi 2. un 3. maiņas centru, Džeriņš var bít 2. maiņas, bet tas nebūtu labākais variants sezonas garumā, kā PČ, kur Džeriņš rāda visādus brīnumus. Mītinens lielas cerības nevieš. Somijā spēlējis labi, bet KHL atvērās Vityaz, taču arī ne pārāk labs bija tur. Arī Somijā labs bijis tikai vienu gadu, pārējās viduvējs labākajā gadījumā. Viņš var iemest 10-12 vārtus, gūt 25-28 punktus, bet tikai ar nosacījumu, ka viņš spēlēs ar Dārziņu un Videlu un arī tad ir jautājums, vai Mītinens spēs atvērties KHL sezonas garumā. Par malējiem uzbrucējiem tik daudz jautājumu nav. Dārziņš un Miķelis Rēdlihs ir pārbaudītas vērtības, Videls un Klārks ir Eiropas hokeja veterāni, Videls labi pazīstams, 10 ripas iemetīs, 30 punktus gūs. Klārks ir spējīgs uz 20 ripām, uz to arī ceram, citādi, ja Klārks nenospēlēs, sezonā var ātri vien aiziet uz grunti. Razgals ir jauns un perspektīvs. Maiņā ar Klārku un Makmilanu, cerams, ka beidzot atvērsies un gūs kādus 8-10 vārtus un atdos 10-12 piespēles. Maiņa Ģēģeris - Batņa - Meija bija ļoti laba pagājušās sezonas beigās. Visi labi spēlē aizsardzībā, labs vecā un jaunā savienojums. Katrs kādus 5 vārtus varētu samest. Iztrūkst tikai viens malējais. Teorētiski tas joprojām var būt Dzierkals, taču tas noteikti nav garantēts. Pagaidām izskatās, ka tas varētu būt Kalns, bet tas līdz galam noskaidrsies pārbaudes cikla beigās. Ar Dzierkalu stuācija izskatās ne pārāk slikta, bez viņa gan nav īpaši labi. Rezervē būs visi vecie un pazīstamie. Skvorcovs, Saulietis, Pavlovs.

Aizsardzība ir nokomplektēta labi, kaut gan ar daudziem leģionāriem. Katrā pārī būs viens uzbrūkošā tipa un viens aizsardzības tipa aizsargs. 7. būs Šuļeņins. Zināms, ka Ankipāns izmanto visus 7 aizsargus, tātad Šuļeņins spēlēs. Sotnieks uzņemsies daudz minūšu, viņš spēlēs daudz. Cerams, ka savu labo spēli aizsardzībā viņš pārvedīs no PČ un pāris vārtus arī pie viena iemetīs. Progresu gaidām no Zīles un Balinska. Zīlem progresu gaidām aizsardzībā un Balinskim - uzbrukumā. No Maiones un Fērčailda gaidām vārtus un piespēles. Vēlams, daudz.

Par vārtsargu līniju spriest ir visgrūtāk. Gudļevskis it kā ir labs, bet viņa niķis ir nestabilitāte. Cerams, ka Eiropā spēlēs labāk, nekā AHL, jo ja viņš nebūs spējīgs uz vismaz 92% atvairīto metienu, būs problēmas. Biļalovs ir labs, taču mazs augumā un jauns. No viņa arī 92% būtu labi, ņemot vērā, ka viņš pagājušajā sezonā bija spējīgs pat uz vairāk, nekā 92%. Par Tretjaks runāt negribu. Viņš nespēlēs. Uz pirmajām pāris nedēļām viņu paturēs un, ja Gudļevskis un Biļalovs spēs parādīt savu labāko sniegumu, Tretjakam tiks parādītas durvis.

Es teikšu tā, par astotnieku komanda cīnīsies, taču vai iekļūs tajā, par to pārliecināts neesmu. Ir problēmas uzbrukumā un vārtos un lai komanda iekļūtu izslēgšanas spēlēs, visam ir jānostrādā. To arī komandai novēlu.

Maiņas.
Razgals - Makmilans - Klārks
Dārziņš - Mītinens - Videls
Kalns (Dzierkals) - Džeriņš - M. Rēdlihs
Ģēģeris - Batņa - Meija

Zīle - Maione
Sotnieks - Fērčailds
Zanetti - Balinskis
Šuļeņins

Gudļevskis
Biļalovs

Kapteinis un asistenti
Sotnieks - C
Džeriņš - A
M. Rēdlihs - A
Dārziņš - A
Meija - A

56 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Es personīgi negribu Dzierkalu Dinamo. Ne tāpēc, ka man liktos, ka Dzierkals ir slikts, bet tāpēc, ka Dinamo fārmkluba trūkuma dēl un nepareizas jauno hokejistu izmantošanas dēl jau ir pabojājis vairākus jaunos talantus (Kuldu, Jevpalovu, veselu rindu vārtsargu). Ņemot vērā tā paša fārmkluba iztrūkumu raugos ļoti skeptiski uz po izredzēm, jo pat ja pamatsastāvam aizies ir nereāli iztikt bez traumām, formas krituma un ja vietā nākošie hokejisti jeb tā saucamā 5. maiņa ir "auksta","tad nav pamata domāt, ka tas neietekmēs visu komandu. Tāpat arī nesaprotu priekš kam tik daudz leģionāru - viena lieta ir ja vāc top leģus, bet vismaz puse leģionāru, manuprāt ne ar ko nav labāki par vietējiem, taču atškirībā no tiem pašiem jaunajiem priekšrocību dos "leģiem". Pieminēji kaut vai krievu aizsargu kā 7. nr. Kāpēc rezerves aizsargam jābūt leģim? Kāpēc tas nevar būt jaunais ar potenciālu. Kamēr savi jaunie netiks audzināti sev atbilstošajās lomās un veidoti ilgtermiņa plāni, tikmēr PO būs tuvu brīnumam.

0 0 atbildēt

Cerēsim, ka Dzierkalu nenomarinēs ģinamkā.. Pēc iespējas ātrāk jātaisās prom no RD, ja grib vēl NHL uzspēlēt.

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt