local-stats-pixel fb-conv-api

Cinks par Laviņa sarūpēto salto un citiem Virslīgas meistariem1

Hokeja Blogs turpina stāstu sēriju Virtuozs āliņģī nekrīt, kur iztaujājam vairākus pašmāju čempionāta spēlētājus par, viņuprāt, labākajiem pretiniekiem, pret kuriem nācies spēlēt. Pirmajā sērijā savus TOP piecus Virslīgas spēlētājus nosauca cilvēks motors Denijs Romanovskis.

Šoreiz pie āliņģa sēdās stabila Latvijas čempionāta vērtība, par aizsargu pārkvalificējušais uzbrucējs Ronalds Cinks. 28 gadus vecais hokejists ir HK "Mogo" spēlētājs, kurš jaunajā sezonā turpinās pārstāvēt zaļās krāsas. Ikdienā Cinks strādā par pētnieku augstskolā, pēc darba seko treniņš, bet vakarā jāsēžas pie hokeja apskatnieku galda Rīgas "Dinamo" spēlēs. Divkārtējs Latvijas čempions un trīskārtējas Latvijas kausa ieguvējs, savā karjeras buķetē Cinks atrada tos piecus spēlētājus, kuri viņam spilgtāk iespiedušies atmiņā, spēlējot pašmāju čempionātā.

Rodrigo Laviņš – noslēdzis karjeru

Laviņš man ir iespiedies atmiņā ar vienu finālsēriju. Tajā gadā (14/15 g. sez.) mēs ar “Mogo” uzvarējām finālā “Kurbadu”, tad ar viņu nācās bieži sastapties laukumā. Viena epizode, kas bija interesanta un man pašam iespiedusies atmiņā, kuru vēl joprojām var atrast internetā. Laviņš parūpējās, lai uzmetu savu pirmo salto dzīvē hokeja laukumā. Tā ir īpaša epizode, spēlējot Latvijas čempionātā, kuru pēc vairākiem gadiem spilgti atceros.

Varēju pārdomāt pusi savas dzīves, lidojot gaisā, un nesaprast, kur atrodas zeme, ledus, griesti. Pirms spēka paņēmiena izdarīju metienu, bet tas bija nekāds un piedevām pēc spēka paņēmiena salauzu nūju. Pozitīvi, ka man pēc tam nekas nesāpēja. Mēģināju analizēt, kāpēc iekritu tādā spēka paņēmienā, Laviņš var pārsteigt pretspēlētājus. Spēlētājs koncentrējas metienam un aizmirst paskatīties, ko dara aizsargs. Tajā situācijā es biju ļoti ielicies metienā un nenofiltrēju, kur viņš atrodas. Pēc metiena vairs nebija iespējams mainīt savu kustības virzienu.

Visas pārējās reizes, kad pret viņu spēlēju, es par metienu nedomāju, tikai skatījos, lai vēlreiz neuzlidina gaisā. Viens gadījums atstāj iespaidu, kā es pret viņu spēlēju turpmāk. Savā ziņā tas arī iedeva labu skolu nākotnē neuzrauties līdzīgās epizodēs.

20 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Čempis mums aug! Labs raksts. Turpini.

0 0 atbildēt