local-stats-pixel fb-conv-api

Mani novērojumi Norvēģijā192

2002 23

Čaviņ vēlreiz! Tā ka es jau 7 mēnešus dzīvoju un strādāju Norvēģijā, nolēmu jūs nedaudz iepazīstināt ar to, kas manuprāt ir raksturīgs tieši Norvēģijai un kas ir savādāks Latvijā, runa ies pārsvarā par pārtiku. Ja patiks, būs arī otrā daļa.

2002 23 192 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 192

0/2000

Esi pamēģinājis LUTEFISK ?

1 0 atbildēt

Ieteiktu tādu rakstu sēriju, kur varētu mācīties arī citi cilvēki norvēģu valodu! Piemēram, ja pati vēl īsti nezini, tad, tas gan motivētu, gan pašai par labu nāktu! Tas tāds mans viedoklis! Bet super, Norvēģija skaista valsts, pats esmu tur uz 3mēnešiem bijis praksē, vēlos atgriesties kaut kad, pa kalniem pastaigāt utt!! Kaut kas tur pievelk! Lai izdodas!

1 0 atbildēt

es tev teikšu tā- diezgan līdzīgi kā Vācijā,dzīvoju vācijā 9 mēnešus un te arī nav tomātu čipsu,te ir baigi daudz ar paprikas garšu un arī nepārdod daudz dzeramo vai alkoholu veikalos,tam ir domāti tie Getrankemarkt,tur tikai ir šķidrumi.kā arī šeit ir ļooooti grūti atrast rupjmaizi un saldskābā laikam nav. + tev.

1 0 atbildēt

5.bildee tas ir kazas siers :P

1 0 atbildēt

kāpēc par tieslietu sistēmu un max soda mēru nekas nav minēts? emotion

7 6 atbildēt

man tas siers 5. ir mājās... Viņš ir ņammīgs... :P

1 0 atbildēt

Tas brūnais siers ir Norvēģu nacionālais produkts.Ražo to gaužām vienkaŗši,vāra peinu kamēr tas karamelizējas.Proporcijas govs piens 10 daļas pret ienu daļu  kazas piena.Vispār ko līdzīgu PSRS laikos bērnībā atceros ka pie mums arī veikalos kādreiz varēja nopirkt tādās mazās paciņās.Pie tās garšas tiešām ir jāpierod,īstenībā specifiski garšīgs produkts.Maize lielveikalos kā jau pie mums,pārsvarā lielražotāju produkcija,baltmaize kas jāapēd uzreiz pēc izpakošanas.Bet Norvēģiem ir ļoti populāras mazās maizes ceptūvītes kur maizi tirgo uzreiz kad izcep.Tādās sīkbodītēs ir arī rupjmaize, kas līdzīga kā pie mums Lāču maize, tikai mazāki kukulīši.Par siļķēm, teikšu ka sākumā arī nespēju pierasts pie garšas, Jo Norvēģi marinādes taisa ļoti daudz cukura liek klāt.Bet kad sāk pierast, īstenībā ļoti garšīgi. tā pat kā marinētus dārzeņus viņi marinādēs taisa ļoti daudz leikot cukuru klāt. Piena produkti kā pie mums garšo, siers lēts un garšīgs Norveigian laikam saucās.Cena par pārsteidza, kaut kur ap 8-10 eur par kilogramu, kas prekš Norvēģijas ir šausmīgi lēti!   Bet vispār kopsumā Norvēģu virtuve ir daudz līdzīga Baltijas valstu pārtikas produktiem.Ļoti man iegaršojās Norvēģu sautētie kāposti.Pēc garšas līdzīgi kā mums Dimdiņkāposti, tikai nav tik daudz nobrūnināti cukurā apsautēti.Bet ir leitas kas man pat ļoti garšoja Norvēģijā!Siļķes visādu veidu,tās saldajās marinādēs varbūt tikai puse no visiem siļķu konserviem.Ir arī mūsu garšām pieņemamāki produkti kur nav tik saldas marinādes, bet tad jādegustē vis pēc kārtas lai zinātu kas pēc kā garšo! 

1 0 atbildēt

5. bildē redzamais siers īstenībā ir ļoti garšīgs, ja viņu uzliek uz sāļajiem krekeriem. emotion sākumā liekas savādi, bet īstenība iegaršojas ātri vien.. 

1 0 atbildēt

Reiz bija iespēja nogaršot norvēģijas sieru (Baigās aizdomas ka tas pats kas 5. bildē), man garšoja.

0 0 atbildēt

Un no kuras valstis nāca tas burgers bundžā? emotion

1 1 atbildēt

14. Nav tas pats, kas cepelīni? :)

0 0 atbildēt

Nu uk kefīru vispār nekur nevar atrasts vienīgais uz salas kur nodzīvoju kādu laiku ir latviešu veikals kur pārsvarā bija lietuviešu preces kefīrs bija kādas 6 mārciņas vai pat vairāk un tāpat ar izstecējušu termiņu un vienkārši pretīgs :D

0 0 atbildēt

5. tas brūnais siers ir Latvijā. Man viņu vienreiz ome lika pagaršot, es pagaršoju un atdevu sunim, jo tas bija kkas šausmīgs - salds siers ar kkādu piegaršu. emotion

0 0 atbildēt

tas brunais siers bez neka ir diezgan garsigs

0 0 atbildēt

5. sieru ēdu- smaržo pēc gotiņām, bet garša tiešām riebīga

0 0 atbildēt

Biju nedēļu padzīvoju Norvēģijā (skolas projekts) Daļu no šiem nogaršoju, ar 5. (to brūno ir interesanti) Es viņu atvedu kā suvenīru uz LV, dažiem ļoti garšoja, dažiem bija vienalga par to sieru, ne negaršīgs, ne garšīgs(arī man) un ir daži kuriem ļōooōti negaršo :D iedevu vienam čalim pagaršot un viņš sāka vemstīties:D

0 0 atbildēt

Tās kumlas es pati taisu, tikai pirms tam nezinaju nosaukumu. Ļoti garšīgi ar krējumu!

0 0 atbildēt

kā ar cenām, pastāsti cik kas maksā 2. daļā. 

0 0 atbildēt

2 daļu! 

0 0 atbildēt

VoooV, man pieder pārdabiskas spējas, es ar vienu pogas spiedienu ieliku +20 cepumus! 

2 2 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »