local-stats-pixel fb-conv-api

Landkreuzer (Nacistu nerealizēts plāns)39

Pasaules vēsturē netrūkst dažādu realizētu un, par laimi bieži vien arī nerealizētu, dīvainu un pat ārprātīgu ieroču un kaujas tehnikas ideju. Ā. Hitlers mīlēja aizrauties ar dažādām dīvainām idejām.

Pievērsīsimies vienam no dīvainākajiem vācu konstruktoru darbiem – supersmagajam tankam (lai gan tanks tas ir nosacīti) Landkreuzer P 1000 Ratte, jeb Žurkai, kas nekad netika uzbūvēts. Un ieskatīsimies kāda gaļas mašina varēja rasties, kā nākamā Žurkas modifikācija - Landkreuzer P 1500.

527 0 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

Es piedirstu bikses, ja 2.pasaules karā mierīgi tupot savā bedrītē redzētu, kā 5stāvu māja man brauc pretī ar riktīgi kosmiskiem daiktiem uz tā.!

78 0 atbildēt

Īstenotu? Tālu netiktu.. Aviācija attīstās pat mūsdienās ātrāk par sauszemes tehniku, jo tā ir efektīvāka un lietderīgāka.. Un, ja ar "Žurku" Hitlers gribētu doties līdz, kautvai Polijai - iedomājies 15km/h - t.i. divreiz lēnāks ātrums nekā ar mūsdienu riteni braucot! Rezjumē, ir lempīgs ierocis - kurš protams nodarītu zaudējumus nenormālos apmēros ne tikai konstrukcijas dēļ - bet arī savā pielietojumā, jo ar 280mm šāviņiem varētu noslaucīt vienu ziepniekkalnu no kājām! Bet, varbūt es neesmu zinātājs kā būtu bijis, ja būtu - taču mans minējums ir Krievu kājnieku demisionēšana (nejau nu atgriešana) nē, vienkārši kārtējā "nometne" kur mitināt sauszemes kareivjus, lai Ādolfs sūta virsū fāterlandes spēkus - bet tur, bāc - no zila gaisa uzrodas pārītis Boeing-3 un nomet savus riekstus tieši "Žurkas" epicentrā.. Un pāris tādi izgājieni, nodrošinātu Vācijas neatgriezenisku kapitulāciju, dēļ finansēm...

Lai nu kā, stāsta morāle: Kas par daudz, tas par skādi!

35 2 atbildēt

...un krievi pretī saražotu milzīgas mīnas emotion

6 0 atbildēt

butu vācieši tādu uzbuvējuši, apšāvuši visus krievus, iznicināuši visu krievzemi, un mums nebutu tagad ar tiem okupantiem janoņemas.

5 0 atbildēt

Kas zin kā tad vispār karš beigtos, ja šie projekti tiktu īstenoti...

4 0 atbildēt

sick..

4 0 atbildēt

150mm ložmetējiem? 800mm lielgabals? :O Overkill is the best kill emotion

Lielākais 2. Pasaules karā uz tanka šasijas uzstādītais pret tanku liegabals bija uz Jagdtiger (tulk. medību tīgeris), Karaliskā Tīģera modifikācijas/tanku iznīcinātāja. Kādu laiku atpakaļ lasīju kāda Jagdtīģera komandiera kaujas atskaiti. Sūdzējās par visādām tehniskām nebūšanām, bet lielgabals gan esot labs bijis, esot sašāvuši Šērmanu, kas slēpies aiz dzīvojamās mājas, izšaujot cauri gan mājai, gan Šērmanam  emotion

3 0 atbildēt

15km/h Tu varētu bēgt no viņa skrienot ,kamēr viņam beidzās fuels ! emotion emotion emotion

3 0 atbildēt

Es domāju - tas tanx noslīktu zemē. Pārāk smags, lai noturētos virspusē.

2 0 atbildēt

11 metri tie jau nav 5 stāvi, labi ja kādi 2

2 0 atbildēt

 

Ņemot vērā kā Latvijas pamatiedzīvotāji izskatās(ijās) visai tuvu āriešiem, tad viņiem būtu visai labas izredzes. Pirms Krievijas okupācijas vislielākās represijas Latvijā bija pret ebrejiem, kas visai iespaidīgā klāstā apdzīvoja Latviju. Pēc tam nāca Padomju savienība ar savām Marksisma idejām un šāva nost un krāmēja lopu vagonos visus, kam piederēja kas varāk par to kas mugurā. Neviens neuzzinās, kurš scenārijs būtu bijis labāks LV. Vācietis, lai arī kādi putni galvā, visos laikos bijis gudrāks un strādīgāks saimnieks par krievu.

1 0 atbildēt

800mm lielgabals....ja prāts mani neviļ, tie ir tikai 80cm. Ko tur īsti satraukties? Tā lode būtut tikai puse no cilvēka auguma.

0 0 atbildēt

Cik nu laba tā ideja.

0 0 atbildēt

nu nezinu! šaubos vai arī viens pats tanks brauktu uzbrukumā noteikti vel būtu vairāki parastie tādu brīnumu jau aizsargātu jo zaudējõt būtu hujova.

0 0 atbildēt

raķeti? tādas raķetes tajā laikā vel nebija kuras varētu precīzi trāpīt mērķī kaut no gaisa mestu ar tādiem lielgabaliem lidmašīnas viņam nepietuvotos kurnu vel mīnas ja pats kustās ar 15 km ātrumu domāju noteikt pa priekšu ietu daži kas tās meklētu kā tas notiek viemēr.

0 0 atbildēt

interesant

0 0 atbildēt

un kā tad tās sprāgstvielas viņa pieķļutu? tādi lielgabali šauj kilometru tālumā un precīzi un ar tādu bļīķšķi kas ir vel lielāks nekā pats tanks.

0 0 atbildēt

150mm ložmetējs? tas jau viars nav ložmetējs :D

0 0 atbildēt

Nevis žēl, bet labi vien, ka netika uzbūvēts!

0 0 atbildēt

TGD skaids kaapeec ar Toyotas Landcruiseros visi tik droši jūtas...

0 0 atbildēt