local-stats-pixel fb-conv-api

Fotoaparātu kolekcija. 1. daļa.32

352 0

Nav nepieciešama Pārker pildspalva, lai pierakstītu spārnotu domu, reizēm pietiek ar netīru pirkstu un toletes sienu. Ar fotogrāfiju ir līdzīgi, dārgas tehnikas izmantošana negarantē saturīgu gala rezultātu. Tā, protams, ir gaumes lieta, bet ar tinti rakstīt ir patīkamāk.

Mūsdienās katrs, kuram ir fotoaparāts sevi var uzskatīt par fotogrāfu. Ir tikai nepieciešama neliela iemaņa-attiecīgajā momentā nospiest pogu. Tikpat viegli, bez nekādiem sirdsapziņas pārmetumiem ir arī tikt vaļā no nevajadzīgiem, nevēlamie kadriem. Bildēt ir tik vienkārši, tik maz piepūles tas prasa, ka no fotogrāfijas sākotnējās burvības un vērtības ir maz kas palicis.
Vēl dažus desmitus gadu atpakaļ, bija nepieciešama vesela nasta ar zināšanām, sava fotolaboratorija, lai sarkanā luktura gaismā, fotoamatieris iegūtu savu pirmo melnbalto fotogrāfiju. Mana daudzmaz nopietnā aizraušanās ar fotogrāfiju aizsākās 90. gadu beigās, kad es savā īpašumā ieguvu Zenit 11 fotoaparātu, fotoķīmiju, fotopalielinātāju un divas grāmatas, kurām bija viens nosaukums uz abām-''Praktiskā Fotogrāfija''.Tās arī kļuva par manu ilgstošo zināšanu avotu. Ieguvis nelielu informācijas devu, mēģināju to pielietot dzīvē, proti, okupēju vannas istabu un izbaudīju gammu neaprakstāmu sajūtu, ko sniedz sarkanais lukturis un brīdis, kad iegremdējot fotopapīru attīstīšanas šķīdumā parādās attēls.

Gāja gadi, mīlestība uz filmiņu fotoaparātiem auga, bet pie durvīm jau kādu laiku klauvēja pirmās ciparu kameras un es lēnām no fotoamatiera kļuvu par kolekcionāru.

Uz raksta tapšanas brīdi manā kolekcijā ir aptuveni 200 foto, kino, video tehnikas vienību, tādēļ kolekcijas atrādīšana notiks vairākos piegājienos.

« 1  2  3 »
352 0 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Būtu interesanti redzēt kaut vai niecīgu info par kamerām... vismaz info, kā tās nonāca tavā īpašumā un cik veca ir katra kamera.

13 1 atbildēt

1) Neesmu nekāds fočiku entuziasts, bet bija interesanti.

2) piedod, ja tevi aizvainoju, bet 15. izskatās vairāk pēc binokļa. :D

3 0 atbildēt

:D mēs bērnība elektrošokus taisījām no izlietotajiem Kodak vienreizlietojamajiem fočikiiem . Sencim bija darba vieta blakus Kodak fotosalonam, kādreiz tādi bija uz katra stūra Rīga. Pie senčā tur bija arī spēļu automati (ne azarta) kautiņi, šūteri u.t.t. 90gadu vidus. Pie senča darba pirmo reizi saskāros ar Photoshop 4-6 un Corel Draw 7-8.

Arī melnbaltos foto sencis man mājas atļāva pašam attīstīt.

2 0 atbildēt

vienu bildējamo atpazinu, Viļiju, laukos man vēl kaut kur stāv Viļija-Avto

 

Sen nav trobelēti tie 35mm filmiņu aparāti, vēl ir pieejamas tās filmiņas un kur var attīstīt?

1 0 atbildēt

Pērku Objektīvus uz M39 Un M42 Vītnes.. 

1 0 atbildēt

Man tā SKINA SK-222 vļ mājās mētājās - elementārs kā zābaks.... emotion

1 0 atbildēt

Vērtīgs raksts. emotion

1 0 atbildēt

Tas Agfa izskatās ka varētu būt vecākais no visiem. No kādiem 1920/30tajiem? + par rakstu.

1 0 atbildēt
Ar daziem ekseplariem vel muzdienas varetu uznemt satriecosas bildes ....pat dabigakas ka digitalajiem fotoaparatiem. Un ar siem ir jamak bildet ( izdzest nevar)
1 0 atbildēt

Ja tie tik tiešām ir tavi aparāti, tad tu vari normāli nopelnīt pēc pāris gadiem

1 0 atbildēt

pats pirms kādiem 10 gadiem skraidīju rinķī ar Zenit-E un ķēru kadrus :)

vannas istabā taisīju bildes, bet tik materiāli bija ar sen iztecējušu termiņu . Vecāki pat par mani pašu emotion

Tādas pelēcīgas drusciņ sanāca , bet galvenais jau bija tas pats process . Izmēģināju r dažus eksotiskākus meteriālus arī. Piemērām foto audumu un industriālo filmu ko izmantoja preses namā kad vel avīzes taisīja ar foto metodi nevis datorā .

1 0 atbildēt

Superīga kolekcija emotion

1 0 atbildēt

Lombardā varēt izmeiģināt veiksmi emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Man mājās pāris interesanti fočuki mētajas. Nobildēšu un nosūtīšu, varbūt ieinteresēs :)

0 0 atbildēt

Kad es biju mazāka, man bija tāds rōōzā fočiks ar princesēm,Uz kura varēja uzņemt 10 bildes.. Kad nesu tās bildes attīstīt, fočiku man neatdeva emotion

0 0 atbildēt

Es vēlētos iegūt savā īpašumā tādu kameru kā piemēram 2. vai 19., man liekas ļoti interesanti aparāti. :)

0 0 atbildēt

biju gaidījis arī minox

0 0 atbildēt