local-stats-pixel fb-conv-api

7 foto, kuros redzi atšķirību kā pasauli cilvēks uztver ar brillēm vai bez5

Vai tu kādreiz esi aizdomājies kā ir dzīvot bez brillēm? Kā pasauli redz tie, kuriem ikdienā ir jānēsā brilles un tās kaut kāda iemesla dēļ nav iespēju uzvilkt? Fotogrāfe no Kolčesteras, Karla Vatkinsa to labi zina. Viņai ir slikta redze un ir piedzīvojusi šos mirkļus, kad briļļu trūkuma dēļ, rodās lielas problēmas ar pasaules uztveri. Kā viņa pati stāsta cilvēki ar labu redzi bieži izmēģina, kā ir redzēt ar brillēm, bet reti spēj iedomāties kā bez brillēm redz cilvēks, kuram nav laba redze. Kad viņa to mēģina skaidrot, viņa mēdz izklausīties pēc tā, ka visu pārāk dramatizē. Tāpēc Karla, izlēmusi apvienot savus brīvbrīžus starp darbiem ar nelielu fotosesiju pludmalē, kura atrodas netālu no viņas dzīvesvietas, kurā fotogrāfējot, pamatā ar 35 milimetru lēcu attaino atšķirības starp to kā cilvēks ar sliktu redzi uztver pasauli ar brillēm un bez brillēm, lai tādējādi pastāstītu to tiem cilvēkiem, kuriem ir laba redze un neizprot šo problēmu un tādēļ, reizēm pat nekā ļauna negribēdami vājredzīgos nostāda nepatīkamās situācijās.

138 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Kā briļļu lietotājs varu teikt - viss tā ir emotion +

7 0 atbildēt
Bez brillēm skatoties uz kaķa galvu tā ir uz otru pusi? Nezināju.
5 0 atbildēt
4 0 atbildēt

Lietoju brilles no aapm. 30 gadu vecuma. Sākumā tikai tuvumam - lasīšanai, vēlāk arī otras, ar ko staigāju visu dienu. Šķita, ka ar brillēm redzu pietiekami labi. Neskatoties uz visu to, pēc acu ārsta ieteikuma, iztaisīju labajā acī pirms 7 gadiem kataraktas operāciju - tur nomaina dabīgo lēcu uz mākslīgo. Pati operācija ir gaužām vienkārša, jau pēc dažām stundām vari doties mājās. 

Tagad pats galvenais, ko gribēju pateikt. Pirmais, kas mani pārsteidza pēc operācijas - es ieraudzīju priekšmetiem spilgtu balto krāsu, paskatoties uz baltu papīra lapu, pat sabijos - un tas bez brillēm. Izrādās, ka es nemaz neesmu zinājusi kādai jābūt baltai krāsai. Tā pelēcīgā lidz šim manā uztverā bija baltā, jo brilles maina dioptrijas, bet neattīra acs lēcas aizduļķojumu, kas ar gadiem palielinās.  Rakstā bildes ir labas, bet pieja redzes jautājumam vienkāršota.

Tagad, gaišā dienas laikā varu pat bez brillēm lasīt normāla izmēra burtus.

3 0 atbildēt
bulšits,tālredzības gadijumā tālumā redz ideāli,ne jau visiem ir mīnusi dioptrijās.
1 0 atbildēt