local-stats-pixel fb-conv-api

28 bildes, kas nedrīkstēja nonākt ārpus Ziemeļkorejas.37

679 1

Ziemeļkoreja noteikti ir viena no mistiskākajām valstīm pasaulē. Par šo valsti ikdienā tiek daudz baumots un noteikti liela daļa no baumām ir patiesas. Lai gan valsts saskaras ar daudz grūtībām, pasaulei tā rāda "ideālās valsts" tēlu. Tas tiek atspoguļots fotogrāfijās un video materiālos. Ne velti ārzemju tūristi regulāri tiek pieskatīti un pārbaudīti, lai bildes ar noplukušo un nabadzīgo Ziemeļkorejas tēlu neparādītos ārpus valsts robežām.

Tomēr tieši šāda veida materiālu ārpus Ziemeļkorejas izdevies izvest pazīstamajam franču fotogrāfam Ērikam Laforgam. Viņš Ziemeļkorejā pabija sešas reizes, pēdējā no tām viņu "palūdza" pamest valsti, tieši fotogrāfiju dēļ. Gan karavīriem, gan robežsargiem viņš parādīja, ka bildes ir izdzēstas, lai gan to kopijas veiksmīgi tika noslēptas SD atmiņas kartēs.

Franču fotogrāfu šo bilžu dēļ no šīs valsts izraidīja.

« 1  2  3 »
679 1 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Ja kādreiz izdodas noķert izdevību, ļoti iesaku filmu "Saules staros" - 

http://www.splendidpalace.lv/lv/movies/view/1864

Līdzīgā veidā kā šim fotogrāfam, krievu režisoram Vitālijam Manskim ir izdevies izvest no valsts un pārvērst filmā aizkadrus no citādi perfekti sagatavotā scenārija par kādas ziemeļkorejiešu ģimenes ikdienu. Ja no filmas izgrieztu visas daļas, par kurām autoratīvais režīms nezināja, tā būtu skaista propaganda, bet rezultāts ir visai spēcīgs. 

0 0 atbildēt
Un kāda jēga tur vispār vairs ko cenzēt. Nav vairs 90tie. Tik pat labi varētu uzlikt vieglu cenzūru tādam kārtīgam porno un palaist pa TV, jo viss ok, tur tak cenzūra
0 0 atbildēt