local-stats-pixel fb-conv-api

Vācijas pusaudzim trāpa meteorīts16

29 1
Četrpadsmit gadus vecais Herits Blanks no Vācijas pilsētas Esenes pārdzīvoja pamatīgu izbīli pēc tam, kad viņam trāpīja meteorīts, vēsta britu avīzes „Daily Telegraph” vietne internetā. Pusaudzis bija ceļā uz skolu, kad ieraudzīja tieši sev virsū lidojošu ugunīgu lodi, kura pirms piezemēšanās skāra viņa roku. „Vispirms es redzēju lielu gaišu lodi, bet pēc tam sajutu sāpes rokā. Pēc tam, dažas sekundes daļas vēlāk, es izdzirdēju spēcīgu troksni, kas atgādināja pērkona dārdu negaisa laikā,” – izdevumam stāstīja Herits. „Šis troksnis bija tik spēcīgs, ka vēl vairākas stundas vēlāk man turpināja džinkstēt ausīs,” - piebildis pusaudzis. Pēc zinātnieku datiem, meteorīta izmēri līdzinās zirņa izmēriem, bet pēc tam veiktās ķīmiskās analīzes apstiprināja akmens ārpuszemes izcelsmi. „Tas ir īsts meteorīts, kas būs ļoti vērtīgs kā zinātniekiem, tā kolekcionāriem,” - paziņojis Valtera Hohmana vācu observatorijas direktors Ansgars Korte.
Šādas „tikšanās ar meteorītu” iespējamība tiek vērtēta kā viena varbūtība no miljona, atzīmē izdevums. „Meteorītu vairākums pat neaizlido līdz zemei, jo sadeg tās atmosfērā. Tie, kuri tomēr aizlido, vairumā gadījumu nonāk jūrā,” - piebildis observatorijas direktors.
Līdz incidentam ar vācu zēnu bija zināms tikai viens „laimīga” meteorīta kontakta ar cilvēku gadījums, kurš notika Savienoto Valstu Alabamas štatā 1954. gadā. Tad greipfrūta lieluma meteorīts caursita dzīvojamās mājas jumtu un aizķēra sievieti, kura mierīgi gulēja savā gultā.

Saistītais raksts: Astronomi atklāj Zemi apdraudošu asteroīdu, kas riņķo pa unikālu orbītu >>> Saistītais raksts: Vai Saules sistēmā vēl kaut kur varētu slēpties masīva planēta vai pat otra zvaigzne? Saistītais raksts: Zinātnieki attaisnojuši meteorītu, kurš tradicionāli tiek uzskatīts par dinozauru slepkavu >>>
Saistītais raksts: Tunguskas meteorīts bijusi daļa no Zemes augšējos slāņos sadalījušās komētas? Saistītais raksts: Zinātniekiem pirmoreiz izdevies pilnībā izsekot "krītošās zvaigznes" trajektoriju >>> Saistītais raksts: Cik reāla ir negaidītas Zemes sadursmes ar citiem kosmiskajiem objektiem iespējamība >>> Saistītais raksts: Gandrīz blakus Zemei garām palidojis Tunguskas meteorīta izmēru asteroīds >>> Saistītais raksts: Zinātnieki secinājuši, ka pēc nepilniem 200 gadiem Zemei draud sadursme ar lielu asteroīdu >>> Saistītais raksts: Asteroīda trieciens savulaik "samainījis vietām" Mēness puses >>> Saistītais raksts: Nibiru jeb Planēta X – versija par cilvēka izcelšanos >>>
29 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
handshot :D
12 0 atbildēt
headshot
8 0 atbildēt
Kaaapeec jaabuut luuzumam? ja kaadam traapiitu ar bisies lodi (pimeeram) miikstumos, tad salauzts nekas nebuutu... Bija viena filma, kur viss saakaas ar maziem meteoriitiem, peeec tam jau zemei draudēja "pilnīgs čau"
8 0 atbildēt
Neticaas kkaa, ja tas buutu metoriids, pofig ka tik mazs vinjam kaada trauma- bija kadri kad nokrita meteoriids nedaudz lielaaks par basketbola bumbu un zemee bedre paliela bija
8 1 atbildēt
:d dzekam paveicas...
7 0 atbildēt
Pēc vecenes izskatās vairāk.
7 1 atbildēt
Nu tgd varēs visiem stāstīt ka ir 2ais cilvēks kuram trāpījis meteorīts :D
6 0 atbildēt
Taada loshara
5 1 atbildēt
Gailis...
5 2 atbildēt
tad nu gan sasniegums :D
4 1 atbildēt
„Tas ir īsts meteorīts, kas būs ļoti vērtīgs kā zinātniekiem, tā kolekcionāriem,” stulbi, ja man kaut klas tāds trāpītu es newienam to neatdotu!
3 0 atbildēt
Nu parak vertigs vinjsh nebus, jo diena uz zemi nokrit vairaki desmiti meteoriti.
1 0 atbildēt
izrādās,ka slavu var iegūt ne tikai ar talantu.. :D
1 0 atbildēt
Būtu pa galviņu trāpīts, nebūtu vairs puisītis..
2 2 atbildēt
njaaa skarbi :D
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt