local-stats-pixel fb-conv-api

Restorāna burvis18

89 0

Cilvēki, kuri apmeklē restorānus, ir īpaši. Viņiem ir nauda un vēlēšanās, lai viņus pastāvīgi pārsteigtu, satriektu un izklaidētu, pie kam ne tikai ar garšām un aromātiem, tādēļ restorānu īpašnieki cenšas cik var, un izdomā aizvien ko nebijušu.

Ēdināt apmeklētājus nevis ar aizjūras eksotiku, bet gan ar pašmāju sezonālajiem produktiem pašlaik ir modē restorānos visā pasaulē. Bet reizēm atgriešanās pie saknēm izpaužas visai neparasti.

Piemēram, Šveices ciematā Escholzmatt ir restorāns-viesu nams Gasthaus rössli. Tajā ēdienu gatavošanai pavārs-pašmācībnieks Stefans Vizners (Stefan Wiesner), Mišelina zvaigznes īpašnieks, izmanto tādus supernaturālas sastāvdaļas kā zemi, rūsu un akmeņus.

No rīta Stefans ar savu suni, kurš atpakaļceļā vilks ragavas ar savāktajām dabas veltēm, vispirms dodas uz purvu. Pa ceļam viņš apstājas pie skudru pūžņa, lai ar auduma gabaliņu palīdzību iegūtu skudrskābi. To Stefans pievieno krējumam, jogurtam, izmanto gaļas marinēšanai. Arī skudras dažreiz tiek izmantotas ēdienos – garnēšanai. Stefans iegūst arī bērzu sulu un ar speciālu, Cīrihes tehniskajā universitātē izgudrotu gažetu, klausās bērza iekšējo dzīvi. Sulas kustība izklausās kā mūzika.

Pārsvarā materiālus, kurus savāc Stefans – sūnas, pīlādžu ziedpumpurus, koksni un daudz ko citu viņš izmanto ēdienu dekorēšanai. Pat zemi. Reiz kāds mikrobiologs viņam pastāstīja, ka zeme, sākot no metru dziļuma ir ēdama. Un ja to sajauc ar šokolādi, viskiju un nedaudz cukuru – šedevrs! To, ko Stefans izraka purvā no dziļuma, patiesībā bija kūdra. Pat suns to labprāt ēd. Visu to Stefans dara, lai cilvēks, samaksājis ne mazu naudas summu – sākot no 390 frankiem – iegūtu īpašas emocijas. Bet īstā maģija sākas Stefana laboratorijā. Tur ir visdažādākie neiedomājami ekstrakti un pulverīši.

Kā piemērs – daži ēdieni:

jēla malta stirnas gaļa ar baravikām, gailenēm, zaķkāpostiem, medu, riekstu eļļu un skudrskābi. Tiek pasniegta uz skudrupūžņa! priežu saldējums, konservētas purva ogas un kūdra ar šokolādi.

Stefans ar visām neparastajām, šokējošām sastāvdaļām nepārspīlē, izmanto nedaudz, bet tās piedod ēdienam noslēpumainību, piedzīvojuma niansi, un ēdājs jūtas kā varonis, atklājot jaunus kontinentus. Šāda koncepcija piesaista restorānam atvien jaunus un jaunus apmeklētājus, kuri meklē kulinārus piedzīvojumus.

89 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Jau nodomāju, ka pati tur biji. Apraksts interesants. emotion 

6 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

4 0 atbildēt

ģeldēty nogaršot emotion 

4 0 atbildēt

Ja godīgi,es jēlu savvaļas lopiņu gaļu gan neēstu jo tas ir bīstams pasākums. 

4 0 atbildēt

Sertifikāts Tevi nepasargās no mošķīšiem kuri mīt meža lopiņu gaļā,tikai termiskā apstrāde.

4 0 atbildēt

Interesants apraksts, tiesa gan, diez vai riskētu ko tādu provēt.. par raxtu protams + emotion 

2 0 atbildēt