local-stats-pixel fb-conv-api

Talibu neticami cietsirdīgie likumi130

1534 15

Talibi iemieso visu,kas mums šķiet nepareizs un ļauns. Lūk likumi pēc kuriem dzīvo cilvēki zemēs, kur valda talibi. emotion

Pirms tam arī ievads tiem, kas vēlas vairāk izprast,kas ir talibi un kā pēkšņi, pavisam nesen varēja rasties kustība, kas ir tik drastiska, ka eiropietis kaut ko tādu nevarētu iedomāties pat 1000 gados.

Jau no seniem laikiem daudzās musulmaņu zemēs, dažos attālākos laukos pat līdz mūsdienām ir saglabājušās mums nepieņemamas tradīcijas un dzīvesveids.

Šajos nostūros tiek svinēti tikai reliģiski svētki – pat nekādu dzimšanas dienu, tāpēc cilvēki pat īsti nezin savu vecumu. Sievietes staigā ar noliektu galvu ātrā solī tipinot itkā skaitot savus soļus,jo saskatīšanās ar kādu vīrieti varētu izraisīt briesmīgas sekas. Šeit valda ļoti patriahāra sistēma un vīrieši ar savām meitām un sievām izrīkojas kā grib – pat nogalina, jo termins – slepkavība - attiecas tikai divu vīriešu starpā. Ar vīrieti pārrunāts vārds divatā vai pat izvarošana nozīmē to,ka šai sievietei ir parakstīts nāves spriedums – sadedzinot dzīvu, nogriežot galvu vai nomētājot ar akmeņiem.

Tomēr lielākās pilsētās šīs tradīcijas pamazām sāka aizmirsties. Piemēram Afganistānā kādreiz meitenes nēsāja tikai hidžabus, gāja uz skolu, visi bērni kopā spēlējās un ikvienam bija lieli nākotnes plāni. Visi cerēja, ka pēc padomju karaspēka aiziešanas no Afganistānas un apkārtējām teritorijām pavērsies daudz iespēju, gluži kā rietumos, gan vīriešiem, gan sievietēm…

BET notika, kaut kas pavisam atšķirīgs - šīs teritorijas pārņēma talibi (radikāla islāma fundamentālistu kustība, kura radās Afganistānā puštunu ciltīs 1994. gadā, kā reakcija uz postpadomju Afganistānā valdījušo haosu un korupciju). Pilsētas pārņēma un cilvēku sapņus sagrāva, es atļaušos teikt, ļaunums, kas, mums Eiropiešiem nav bijis tik drastisks nevienā vēstures posmā. Tika aizliegtas pat tādas lietas kā rietumnieciska stila frizūras vīriešiem, par sievietēm nerunājot… Afganistānā šajā laikā bija nežēlīgi populārs "Titāniks" un daudziem sagribējās di Kaprio stila frizūru, bet par to gaidīja bargs sods. Bija aizliegtas jebkādas izpriecas - televīzors, radio, dziedāšana, dejošana, futbols, pat smiešanās!!!…

Lai gan eksistence bija drūma visiem ,vissmagāk bija sievietēm – tās pat nevarēja saņemt medicīnisko aprūpi (ņemot vērā,ka sievietei dzemdības Tuvajos Austrumos notik gandrīz katru gadu), bet ja kādai bija tā laime nokļūt vienā no dažām sieviešu slimnīcām tur viņas sagaidīja citas sievietes – dakteres bez piemērotas izglītības, bez īpašiem medikamentiem un bez jebkādiem narkozes līdzekļiem. Turklāt ģērbtas burkā, kura ne tikai ierobešo kustības, bet arī redzes leņķi. Pat ķeizargriezieni tika izdarīti bez jebkādas narkozes.

Patiesībā sieviešu dzīve ir tik šausmīga, ka daudzas mātes glābdamas savas meitas no ciešanām tās vienkārši nosmacē uzreiz pēc dzimšanas tā arī aiztaupot sev negodu par meitas piedzemdēšanu.

Oficiāli talibu režīms ir gāsts un vismaz kādreiz okupētā Kābula (Afganistānas galvaspilsēta) ir viena no vietām, kur visvairāk cīnas par to,lai atgūtu kādreizējos principus un palīdzētu arī citur atbrīvoties no tirānijas, kas pārdzimst cilvēku uzskatos no paaudzes uz paaudzi, jo cilvēki ir iemācīti dzīvot bailēs un pakļautībā šiem talibu likumiem.

Lai gan šis režīms ir gāsts, talibu režīma ietekme Afganistānas un Pakistānas teritorijās velaizvien ir liela.

Tad nu lūk, talibu likumi pēc kuriem arī mūsdienās dzīvo cilvēki:

« 1  2  3 »
1534 15 130 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 130

0/2000

Kā var būt tik nežēlīgi cilvēki?? Vienkārši nesaprotu,labi pieņemu ka tā ir cita kultura utt..Bet tur nav nekāda cilvēcīguma... Jā sievieti izvaro,tad viņu nogalina,varētu padomāt ka viņa ir vainīga.. 

200 3 atbildēt

jo vairāk šādu rakstu, jo labāk. Latvijas iedzīvotājiem ir jāzina par kultūru, kas ir ienākusi Eiropā un ienāks arī šeit. un tikai no mums pašiem ir atkarīgs vai mēs atļausim iznīcināt mūsu demokrātiju.

147 6 atbildēt

cita kultūra, cita kultūra, blablabla...TĀDI LIKUMI NAV PIEŅEMAMI NEKUR. TIE MUSULMAŅI IR GALĪGI SLIMI AR SAVU ALLAHU emotion

134 6 atbildēt

Es lasot šotādus rakstus priecājos , ka nēsmu nevienam dievam piesaistīta ... :) +

73 1 atbildēt

Atdzīšos,ievadu neizlasīju,bet pašu rakstu ,protams, izlasīju gan ;D

Nu ko var teikt-labi,ka mēs dzīvojam šeit..

58 7 atbildēt

Reliģija ir ļoti liela problēma, ja mēs saksaramies ar Islamu un Katoļticību, cilvēki kuri piekopj šo reliģijas paveidu/konfisiju ir ar skalotām smadzenēm, es ceru, ka Latviju nekad nepiemeklēs šis islama mēris kurš jau ir piemeklējis pārējās Eiropas lielvalstis.

46 0 atbildēt

1. likums no raksta :D ja visiem ir jaluudzaas noteiktaa laikaa un ja kaadu piekjer daraam kko citu, tad jau jaasit arii to kas piekjer, jo vinjsh nevis luudzaas, bet piekjeeraa kaadu citu neluudzamies - paradox ibio :D

32 0 atbildēt

Beidzot raksts, kas tiešām ir raksts! Paldies!

22 1 atbildēt

nu tas tak islāms - miera reliģija emotion

19 1 atbildēt

Kā jau visas ticības, izdomātas lai raustītu aiz īsas pavadiņas cilvēku. Neļautu tam raudzīties tālāk par savu degungalu.

18 3 atbildēt

Šis salikums izceļas -  TEVI SITĪS!

14 0 atbildēt

Cik labi dzīvot Latvijā!emotion

15 1 atbildēt

Viņus vajag vest pie kārtības, tie likumi ir neticami nežēlīgi. Visus talibu vadītājus apšaut!

17 5 atbildēt

Lai tie, kas pārmet NATO misijai afganistānā pret talibiem, paskatās uz šiem "likumiem" un nosauc NATO karavīrus par ļaunajiem okupantiem vēlreiz.

9 2 atbildēt

Jūs laikam neesat dzirdējuši par rietumu propogandu, vai ne?

7 1 atbildēt

drīz jau nevarēs ēst,dzert, un dzīvot emotion 

6 0 atbildēt

Tā ir cita tauta, cita kūltūra... un mums to īsti nesaprast...

19 13 atbildēt

Nu protams,... sist, sist, sist, nogalināt, un tad vēlreiz sist lai zinātu, ka ir miruši, ā un pareizi - vēl jāiesit ar pātagu par to, ka nomira!

4 0 atbildēt
Drīz sitīs tikai tāpēc, ka šo sodu dēļ nomiri.
4 0 atbildēt

eh, tie arābi vsp galvu saspieduši.

5 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »