local-stats-pixel fb-conv-api

Vārti, aiz kuriem vaid zeme (Butovas un Komunarkas nāves poligoni)29

Sveicināti atkal! Jau kādu labu laiku neko nebiju publicējis un nu beidzot esmu uzdrukājis vēl vienu rakstu par maniem ceļojumiem. Un tā nu kārtējo reizi dodoties uz Krievijas Ziemeļkaukāza republikām atkal esmu iegriezies Maskavā. Kā nu bez tā? Kā nekā, lai nokļūtu uz lielāko daļu no Krievijas nomaļajiem rajoniem, gribot negribot, ir jāveic tranzīta lidojums caur šīs dižās valsts galvaspilsētu Maskavu, vai pat jāpavada šajā pilsētā kāda nakts. Tā nu ir sanācis arī šoreiz. Pirms lidojuma uz Ziemeļakukāzu ierodos Maskavā un līdz nākamajam pārlidojumam man te ir jāpavada šis vakars un vesela nākamā diena.

« 1  2  3  4  5 »
1012 2 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000
Paldies par rakstu. Latvijas nevēlēšanos pieminēt poligonos nošautos latviešus daļēji var izskaidrot ar faktu, ka Latvijā pie varas joprojām ir tie paši komunisti, kas 25 gadus atpakaļ. Viņi līdz ar ko nevēlas "bojāt" attiecības ar krievu varu. Jo kā taksisti teica: piemin vienus, bet nepiemin pašu nošautos. Krieviem ir laba 1991.gada filma par šīm šaušanām darbībā: "Čekists". Tajā ir nesamāksloti attēlotas nošaušanas. Skarba filma, kuri ir smagi skatīt.
53 0 atbildēt

Tāpēc ar Krieviju labāk nesasieties... Tur inteliģence ir izšauta gadu tūkstošiem uz priekšu...

Arī mūsu genofondu ir krietni patīrījuši, diemžēl...

Tā arī dzīvojam...  emotion 

41 0 atbildēt

Paldies par kritiku, bet pie reizes vēletos redzēt kādu garāku jūsu rakstītu rakstu! 100% tur arī atradīsies dažas vai vairākas ortogrāfiskas un vēl jo vairāk gramatiskas kļūdas! Es ikdienā rakstot lietoju vairāk kirilicu, tādēļ arī kļudu skaits palielinās. Taustiņi automātiski spiežas nepareizi! Pirms publicēju rakstus, tos cenšos pārlasīt un laboju kļūdas, bet daļa to tur vienalga paliek nepamanītas. Tā sacīt "Gramatikas skolotājiem" iesaku palasīt citus rakstus un īpaši nekreņķēties par manām kļūdām! Kāds nu esmu, tāds esmu!

30 1 atbildēt
Uhhh,lasīju tā pailgāk,līdz izlasīju tās visas 7 lapas. Patiešām apjomīgs un satura pilns apraksts par aizvadīto ceļojumu,plusiņš!
27 0 atbildēt

Paldies par saturīgo, izsmeļošo rakstu!

Mans vectēvs kādreiz dienēja Latvijas Republikas armijā, bet, pēc pievienošanās PSRS pārgāja dienēt Sarkanajā Strādnieku un Zemnieku armijā, jo izvēle nebija liela - vai nu „krievos", vai lode pakausī. Kad bērnībā jautāju - cik vāciešus nošāvi, viņš atbildēja, ka nemākot teikt, bet savējos gan esot šāvis uz nebēdu. Kad izbrīnījos, viņš paskaidroja, ka viltīgie krievi baltiešus sūtījuši uz karstajiem punktiem (vectēvs cīnījās pie Maskavas, vēlāk Rževā), un paaugstinājuši par jaunākajiem komandieriem (vectēvs bija vecākais leitnants un komandēja rotu). Aprēķins bija vienkāršs, bet ģeniāls - tā kā baltiešiem bija zobs uz krieviem par zaudēto brīvību, tie bez aizspriedumiem šāva krievu dezertierus, kuri sākotnēji bēga no vāciešu tankiem kaudzēm. Vectēvs pēc pavēles arī bliezis dezertierus dučiem, vēl 1941. gada ziemas sākumā pie Maskavas baigo teritoriju applūdinājuši, un arī kaudzi cilvēku noslīcinājuši. Bet pretuzbrukumā vāciešiem dzinuši jaunas meitenes - studentes, jo vāciešu oficieriem vairākiem esot psihe šķobījusies, ar „kaulu zāģiem" krustugunīs kapāt pufaikotās daiļavas.

Tā kā represijas un karš bija vienota sistēma, kurā cilvēki bija tikai mazvērtīgs līdzeklis, savukārt inteliģence tika iznīcināta, jo inteliģentu cilvēku ir grūti piespiest un manipulēt!

20 0 atbildēt

Interesanti ,kas ir tas,kurš tev mīnusu ielicis!?Par šo rakstu  tikai ++++!!!

13 0 atbildēt

+ Nebiju sen tik garu rakstu spokos nomocijis.. Vispār kautkā atradinājies pie datora lasīt, kautkā drīzāk tad grāmatas velk palasīt..

9 0 atbildēt

Ļoti labi raksti, vienmēr ar interesi izlasu. Diemžēl lielāka daļa spocēnu tos nesaprot. Tā turpināt, ļoti maz autoru, kuri liek tik saturīgus un izzinošus rakstus. Ar cieņu Juris.

9 0 atbildēt

Kā parasti labs un izzinošs raksts.

8 0 atbildēt

Ļoti labs raksts!  emotion 

Ceru vairāk tādu redzēt Spokos!  emotion 

8 0 atbildēt

pateicos Tev, Pēteri , par lielisko rakstu.

7 0 atbildēt

Paldies par rakstu!

7 0 atbildēt
Lielisks raksts!
6 0 atbildēt

Ja nu te kāds ir zombēts, tad tas ir Viens Zeks

6 0 atbildēt

Pie visa vainīgs ir Obama. Diemžēl, izskatās, ka tās bija Staļina (PSRS) režīma mērķis. Iznīcināt pēc iespējams vairāk inteliģentus (domājošus) cilvēkus, lai atstātus glupus, bet paklausīgus aunus. Šis efekts vēl joprojām jūtams krievijā.

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Izcils raksts!  emotion Tā turpināt.

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

emotion

2 0 atbildēt

Visi zin pa Holokaustu, bet maz zin par staļina noziegumiem.

1 0 atbildēt