local-stats-pixel fb-conv-api

Igaunija 2 jeb tusiņš Hāpsalā (1. daļa)5

105 0

2008. gada 11. jūlijs. Kopš mana iepriekšējā ceļojuma uz Igauniju bija pagājuši divi gadi. Par to, kas no tā sanāca, var lasīt ceļojuma aprakstā „Tusiņš Tallinā jeb kā nevajag ceļot”. Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, pateikšu, ka reizēm, ja kaut kas nesanāk ar pirmo reizi, vajag vienkārši mēģināt vēlreiz.

Šoreiz ceļojuma bija somu grupas Hanoi Rocks koncerts festivāla „American Car Beauty” ietvaros.

Starp citu, daudz netrūka un ceļojuma grafikā rastos pamatīga nobīde – naktī pirms izbraukšanas pakoju somas un domāju – ņemt vai neņemt līdzi pasi, Šengenas zona, galu galā. Nospriežu, ka iztikšu bez tās, sapakoju mugursomu un eju gulēt. Grasījos iemigt, kad pēkšņi intuīcija teica – ieliec somā pasi. Labi, ka paklausīju – minūtes 10 pēc Igaunijas robežas šķērsošanas autobusu Rīga-Tallina apturēja, lai veiktu pasu kontroli.


Pa ceļam iepazinos ar pensijas vecuma biologu no Somijas, Kari. Viņš kādu laiku bija vadījis vairākus pētījumus Latvijā un tagad devās atpakaļ uz Helsinkiem. Lidot viņam nepatīk, tādēļ viņš izvēlējās ceļot ar autobusu un prāmi. Starp citu, no sākuma viņš bija domājis, ka es esmu no Igaunijas. Es to pašu biju padomājusi par viņu.

Tā kā Somija man ir ļoti tuva, biju ieinteresēta sarunu biedre. Mēs runājām par ekonomiku, Somiju un pašiem somiem. Kari mani pārsteidza, vienā brīdī paziņojot, ka iemesls, kādēļ somi liek mierā citu cilvēku privāto dzīvi, ir - somiem nepatīk citi cilvēki, tāpēc viņi no tiem izvairās! emotion

Viņš arī pastāstīja kādu gadījumu no dzīves. Kari kopā ar savu sievu dzīvo privātmājā ārpus Helsinkiem. Parasti šādas privātmājas atrodas 1-2 kilometru attālumā viena no otras, bet viņa gadījumā viena no kaimiņu mājām atrodas tikai 30 metru attālumā. Savulaik tur dzīvojusi kāda sieviete un viņiem bijušas labas kaimiņattiecības. Tad viņa nomira un mantinieki izdomāja māju pārdot. Kari dzina ārprātā doma, ka tur varētu ievākties jauni kaimiņi un rezultātā viņš pats nopirka to māju. Tā kā divas mājas viņam nav nepieciešamas, tad otrajā viņš piedāvā apmesties radiem, draugiem un paziņām. Arī es tiku ielūgta tur kādreiz apmesties, ja vien man nav atbildumu dzīvot meža vidū pusstundas brauciena attālumā no Helsinkiem.

Autobuss iebrauca Tallinā un pienāca laiks atvadīties. Kari devās uz ostu, savukārt es – uz autoostas kasi pirkt biļeti uz Hāpsalu. Pa ceļam atcerējos kā biju iedomājusies, ka Hāpsala ir sala (laikam jau pilsētas nosaukumā esošo pēdējo 4 burtu dēļ). Kad Google kartē ieraudzīju, ka Hāpsala tomēr ir pilsēta, atviegloti nopūtos - nebūs jāmeklē, ar kādu prāmi tur nokļūt. 

Tā kā festivāla mājas lapā neatradu informāciju par telšu pilsētiņu, nolēmu nodrošināties un meklēt naktsmājas caur CouchSurfing. Hāpsalā ir tikai divi cilvēki, kuri piedāvā pie viņiem palikt. Nolēmu vispirms aizrakstīt vienam no viņiem – Karīnai. Viņa izrādījās ļoti atsaucīga un rakstīja, ka viņa un viņas ģimene labprāt mani uzņems.

(Turpinājums sekos)

105 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt