local-stats-pixel fb-conv-api

Atmiņu lidojumos... kopā ar zivīm un ne tikai :)13

220 1

Sveiki, miiljie spoceeni! :)

Neshaubos, ka katram dziivee ir vietas, kuraas taa vien gribaas atgriezties veel un veel. Lai kur tevi neiemestu liktenis, lai kur gan tu nebuutu, tu vienmeer domaa par to, kaa gan atkal nokljuut tajaa vietaa. Un kad tur nokljuusti, tu ar riktiigu izsalkumu centies sagremot un izbaudiit to laiku, burtiski aprijot katru tur pavadiito mirkli kopaa ar tik tuvajiem sev draugiem...

Viena no shaadaam vietaam man ir Staburags. Tajaa vietaa ir viss - bezgaliiga pljava, seenju mezjinjsh, fantastiska upe, nojume, kur pasleepties no lietus un saklaat galdu, buudinja ar taas dazjaadajiem iemiitniekiem, kuraa paarlaist nakti, ugunskura vieta, lai uzceptu galju, seeniites vai izvaariitu zivju zupu...

... Tajaa reizee pa pilnu programmu izbaudiijaam dabas daasni sniegtaas iespeejas: rudeniigo gaisu, lietus laases uz sejas, seeniishu burviigo vilinaajumu, upes bezgaliigo staastu, sienaaziisha priekshnesumu un iespaidiigo zivtinju lomu.

Naakamajaa riitaa vaariijaam zivju zupu, guustot fantastiskas garshas nianses no apkaarteejaas dabas baudiijuma. Man domaat, bez shiis piedevas zupa buutu sanaakusi vnk pliekana :) Un te es atcereejos vienu iistu Dnjepras zvejnieku zupas recepti:

Zivis iztiira, sagriezj gabalos, ikrus noliek atsevishkji. Katlaa ielej uudeni, un pievieno vistinju, kura pa lauku skraidiijusi, kaa arii siipolu. Kad vistinja atdevusi visu savu labumu buljonam, iznjem to un pa porcijaam pievieno ikrus. Tad liek zivs gabalus un apmeeram 15 minuutes vaara uz stipras uguns, procesaa pievieno melnos piparus, svaigus tomaatus un pirms vaariishanaas beigaam lauru lapas. Pa to laiku saberzj smalcinaatus kjiplokus ar saali. Masai pielej zivju zupas buljonu un tad katrs to pievieno sev shkjiivjii peec patikas. Veess shnjabiitis un iista rupjmaize obligaati! :)

Mums sanaaca liidziiga, bet bez vistinjas. Bija patieshaam taada, ka bezmaz vai meeli norijaam :D

P.S. Sor, bet bildees zupas process neiekljuva, bijaam paaraak aiznjemti ;)

220 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

mana sapņu vieta Ker plususemotion

1 0 atbildēt

Lai jauks vakars emotion

0 0 atbildēt

Wo to es saprotu

0 0 atbildēt
Super.
0 0 atbildēt

Skaisti emotion

0 0 atbildēt

Domāju, ko lai komentārā ieraksta, bet nē, Tu jau visu pateici. emotion

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt