local-stats-pixel fb-conv-api

Alternatīvs veids, kā ceļot.2

62 1

Pastāstīšu vienu ļoti labu alternatīvu veidu, kā ceļot bez iepriekšējas plānošanas un lieka stresa. Šis piegājiens atšķiras no tā, kādu piedāvā standarta ceļojumu plānotāji, taču ir spontāns, radošs un iespējams ļoti pielāgots vecpuišiem vai pārīšiem, kas negrib koncentrēties uz ilgu plānošanu.

Solis viens – nopērc lidmašīnas biļetes bez saistības ar kādu konkrētu hoteli vai apkalpošanas servisu.Tam vislabāk noder biļešu meklētāju portāli, kā skyscanner.com un kiwi.com. Kiwi ir īpaši parocīgs gadījumos, kad gribi saplānot ceļojumu starp vairākiem galamērķiem. Papildu ieteikums – ja atrodi tiešo reisu, bieži vien vērts pārbaudīt cenu konkrētās aviokompānijas mājaslapā. Šajā gadījumā iegāju skyscannermājaslapā un norādīju galamērķi “any” un jebkuru datumu aprīlī. Lapa piedāvāja garu sarakstu ar galamērķiem pēc valstīm, sākot no lētākā. Šajā sarakstā pārskatīju vienu valsti pēc otras. Latvija, Lietuva, Lielbritānija… Līdz nonācu līdz lidojumiem uz Spāniju. Tā es biļetes uz Palmu Maljorkā atradu par 92 eiro no Kauņas.

Solis divi – nodrošini savu neatkarību – izīrē auto un pārliecinies, ka Tev būs pieeja mobilajam internetam pietiekošā daudzumā.Tas nodrošinās iespēju pārvietoties, kur vēlies un pieeju informācijai, kā navigācija, booking.comun sociālajiem tīkliem. Mašīnas īzīrēšanai es personīgi izvēlos tikai kompāniju Goldcarun viņu oficiālo mājaslapu. Iemesls ir pavisam vienkāršs – salīdzinoši lētas cenas un, paņemot pilnu apdrošināšanu internetā, esmu pārliecināts, ka saņemot mašīnu uz vietas, man nebūs jāatstāj depozīta summa vai jāveic cita veida papildu darbības. Vienkārši paņem atslēgas un brauc. Tā es savu ņipro Ford Fiesta izīrēju par 37,5 eiro uz nedēļu, un sirdsmieram samaksāju 150 eiro par pilnu apdrošināšanu.

Un visbeidzot –esi radošs. Kad izvēlies vienu virzienu, uz kuru doties, atrodi veidus, kā sazināties ar vietējiem iedzīvotājiem, lai uzzinātu labākos apskates objektus.

Neveic konkrētus plānus, esi elastīgs. Nav nepieciešams uzreiz noīrēt viesnīcas visai nedēļai vai pieteikties konkrētām ekskursijām. Tā ir ierasta prakse hoteli īrēt tajā pašā dienā uz 1 vai 2 naktīm. Vispirms aizbrauc uz konkrētu pilsētu un apskaties, vai tev tur viss patīk, un vai tā apmierina tavas vēlmes. Noteikti atradīsi īsto vietu atbilstoši vēlmēm. Ja tā nav pirmā vieta, turpini meklēt. Maljorka ir tik kompakta, ka aizbraukt līdz nākošajai pilsētiņai prasa vidēji 10 minūtes. Jā, šis variants pavisam noteikti var būt nedaudz dārgāks, kā laicīgi rezervēta naktsmītne. Tāda pieeja domāta cilvēkiem, kam patīk būt spontāniem.

Tagad atrodos Maljorkā Sant Elm pilsētiņā. Vakar rezervēju viesnīcu Universal Aquamarin & Aquavilla uz divām naktīm pa 108 eiro. Booking.com vienmēr meklēju viesnīcas ar iekļautām brokastīm, vērtējumu 8+, bezmaksas wifi internetu un bezmaksas parkingu.

Šobrīd rakstu, lai iemūžinātu savas emocijas. Sēžu zvilnī bēšīgās pludmales smiltīs. Manas acis priecē zili zaļš Vidusjūras ūdens. Mana krāšņā skata vidū gozējas vientuļa balta jahta. Tā, it kā kārdinot, ik pa laikam viļņu iespaidā pavēršas uz manu pusi, un tad atkal atpakaļ pret horizontu. Šī laiskā deja atbilst kopējai atmosfērai pilsētiņā. Tūristi un vietējie laiski pastaigājas gar promenādi, slinkākie sauļojas pludmalē. Visi, it kā būtu kopīgi nozvērējušies neizpaust ne mazāko stresa vai pienākumu sajūtas pazīmi. Un tam visam pa vidu es – puisis bez konkrēta plāna šodienai un rītdienai.

Maljorku, kā savu nākošo galamērķi, izvēlējos pēdējo ceļojumu iespaidā. Kaut kur ceļā no Ženēvas uz Monako, iegāju internetā, nopirku biļeti uz Maljorku. Toreiz vēl nezināju, ka skriešu uz Ukrainu satikt modeles, ko beigās tomēr nesatiku. Tā nu sanācis, ka šajos mēnešos biežāk atradīšos ārzemēs, nekā mājās.

Maljorka mani vienmēr ir vilinājusi. Būdama Ibizas mierīgākā un mazāk sabojātā kaimiņiene, šī sala ir top vieta mierīgai atpūtai. Šoreiz blakus eksotiskiem skatiem un siltam laikam, vēlējos arī eiropeiskas ērtības, kā internetu un sakārtotas pludmales. Tā nu paziņoju visiem, ka uz laiku nebūšu sasniedzams, un devos ceļā.

Mans galvenais mērķis Maljorkā bija izbaudīt netraucētu mieru un atrast laiku gan darbam, gan saviem emuāriem. Tā kā mans darbs nav piesiets konkrētai vietai un laikam, ceļošana ar to sader ļoti labi. Vienīgais, ar ko nebiju rēķinājies, ka pludmales un skati būs tik skaisti, ka laupīs lielu daļu manas uzmanības un laika.

Protams, Maljorka pati par sevi ir pateicīga spontānai ceļošanai. Viesnīcas šeit ir tūkstošiem. No jebkura salas gala uz jebkuru citu vietu var nokļūt stundas vai divu laikā. Tas ir, ja neapstāsies pie katra skaistā skata, ko šeit redzēsi. Cilvēki ir draudzīgi, runā dažādās valodās, un vienmēr gatavi palīdzēt. Ēdiens šeit ir izsmalcināts, tāpēc, ka šeit brauc prasīgie vācu tūristi. Cenas ir pārsteidzoši draudzīgas. Pusdienas vienam cilvēkam iespējams paēst arī par 10 eiro. Protams, ja ieplānots budžets, iesaku nedoties pirmajā promenādes restorānā, bet aiziet līdz tam, kas ir uz nākamās ieliņas, un pilns ar vietējiem iedzīvotājiem. Tur būs tikpat labi, un iespēja paēst lētāk.

Labi, šis nav tikai ceļojumu blogs, padalīšos ar nedaudz pikantākām detaļām. Protams, būdams vecpuisis, uzreiz ieslēdzu Tinder aplikāciju (vēl viens iemesls nodrošināties ar internetu) un sāku brīvajos brīžos spiest “like” vai “dislike”. Ilgi laiks nepagāja, atradu vairākas meitenes, kuras bija gatavas parunāties. Mans galvenais mērķis šoreiz bija uzzināt vairāk par skaistākajām pludmalēm, labākajiem bāriem, ūdenspīpes vietām un ballīšu centriem. Jāapzinās, ka Tinder ceļojumā var nepietikt laika uzsākt ar meiteni sarunu, iepazīties un norunāt vienu vai vairākus randiņus īsā laika posmā pirms dodies prom. Taču man tas izdevās tīri veiksmīgi, jau pēc trim dienām Maljorkā, man jau bija norunāts randiņš un kopīga saulrieta vērošana ar vietējo spāņu meiteni.

Tā kā nebiju nekad ticies ar spāņu meitenēm, nezināju ko sagaidīt. Man par pārsteigumu meitene bija jauka, pieklājīga, labi saprata angļu valodu un viņai bija tāds super jaukais smaids un smiekli. Pēc pāris vīna glāzēm vairs nebijām svešinieki, smējāmies, runājām atklāti par visām tēmām. Vakaru turpinājām Shishabārā, kur apsēdāmies cieši kopā. Kādā mirklī starp sarunām, mēģināju uzlikt savu roku uz viņas kājas. Taču meitene reaģēja tā, ka sapratu īsti ērti viņa nejutās. To arī jutu turpmāko vakara gaitu. Mūsu sarunas bija aizraujošas un intelektuālas, ne personīgas. Šī spāņu meitene nebija karstasinīga kā seriālos, bet drīzāk nosvērta un kautrīga. Diemžēl liels pretstats man. Šovakar izpalika dzirksteles un kaislīgi skatieni, tāpēc šis vakars izvērtās diezgan īss. Meitene pēkšņi aizbildinājās, ka viņai jādodas mājās izgulēties. Tālākiem soļiem, ja tādi būs, nepieciešams vēl viens randiņš.

Kā saules stariņš ne tik veiksmīgam vakara nobeigumam bija tas, ka parādījās brīvs brīdis sporta bārā, netraucēti noskatīties latvieša Dāvja Bertāna NBA Play-off basketbola spēli.

Lasi vēl par maniem piedzīvojumiem manā blogā.

62 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Lai nestresotu lidostā, vajag nopirkt savu lidmašīnu.
1 0 atbildēt
Mans mīļākais ceļojumu maršruts ir pie Dašas - Davalkas. Iekodi 0.5 litrus un pat triperi dezinficē.
0 0 atbildēt