local-stats-pixel fb-conv-api

Sestdien uzzināsim Latvijas Gada auto 20133

20 0

Konkursa „Latvijas Gada auto 2013“ lielais fināls notiks sestdien, 1. decembrī Rīgā viesnīcā „Avalon Hotel“. Noslēguma ceremonijā tiks balsots un paziņots titula „Gada auto 2013“ ieguvējs un papildus nomināciju uzvarētāji. No šā gada konkursam pieteiktajiem 20 automobiļiem žūrija priekšbalsojumā jau ir izvēlējusi septiņus finālistus: Audi A3, Ford B-Max, Kia Cee'd, Kia Optima, Peugeot 208, Volkswagen Golf un Volkswagen Up.

Cīnīšanās par galveno titulu solās būt īpaši asa, jo priekšbalsojumā vairāki pretendenti ieguva līdzīgu punktu skaitu un finālista auto likteni izšķīra pat viena balss no 37.

Tāpat ir izvēlēti trīs finālisti papildus nominācijās "Latvijas Apvidus auto 2013", kas ir Mazda CX-5, Mitsubishi Outlander, Subaru XV un "Latvijas Mazais auto 2013" uz kuru pretendē Chevrolet Aveo, Peugeot 208 un Volkswagen Up. Vēl finālā tiks paziņoti uzvarētāji nominācijā "Latvijas Skaistākais auto 2013", "Latvijas Eko auto 2013" un "Latvijas Gada auto interneta balsojuma simpātija 2013".

Māris Ozoliņš, „Latvijas Gada auto“ organizators: “Konkursa mērķis ir vērtēt jaunos automobiļus, kas ir pieejami Latvijas tirgū un informēt par tiem sabiedrību. Žūrija veic testa braucienus un vērtē pretendentus pēc vairākiem kritērijiem, kā virsbūve (250 punkti), braukšana (350 punkti), izmaksas (300 punkti) un atbilstība Latvijas tirgum (100 punkti). Uzskaitīto kritēriju kopums ietekmē, kurš būs „Gada auto“. Tas ir svarīgi, jo, piemēram, premium klases automobiļi, kas emocionāli ir tik tuvi lielai Latvijas sabiedrības daļai, ir kvalitatīvāki automobiļi par vidējo segmentu, bet premium automobiļi ir arī krietni dārgāki. Līdz ar to cenas kritērijos zaudē attiecībā pret pārējo klašu automobiļiem.

Latvijas Gada auto nav arī pārdotākais modelis Latvijā, jo pasaules prakse šādos konkursos ir auto ekspertu žūrijai vērtēt auto kvalitatīvos rādītājus saskaņā ar konkursa nolikumu.

Uz galveno titulu „Latvijas Gada auto 2013“ automātiski pretendē visi pieteiktie jaunie automobiļi, kas ir ienākuši Latvijas tirgū konkursa kalendārajā laikā. Tāpēc, piemēram, labs iepriekšējo gadu modelis ar augstiem pārdošanas rādītājiem nevar būt šī gada pretendentu vidū, jo tas vienkārši nav jaunums un neatbilst konkursa nolikumam.“
Jauno automobiļu vērtēšanas konkurss „Latvijas Gada auto“ notiek četrpadsmito reizi no 1998. gada. Žūriju veido autožurnālisti, auto tehnikas eksperti, autosportisti un uzaicinātie goda biedri. Žūrijas locekļu vizītkartes un vērtēšanas kritēriji ir publicēti konkursa mājas lapā

Iepriekšējo piecu gadu uzvarētāji ir: Nissan Qashqai - 2007, Škoda Superb – 2008, Volkswagen Golf 6 - 2009, Opel Astra - 2010 un Volkswagen Jetta – 2011.

Konkursu atbalsta: viesnīca Avalon Hotel, SIXT leasing, LAMB, NRJ, Linearis, rentmama.com, holography.lv, PRmail.lv, V4 motors, ABI2, Korbi.

Oficiālais dzēriens no AS Interbaltija AG.

Informatīvi atbalsta: Delfi, www.jauniauto.lv, Latvijas Avīze, Ātruma cilts, garaza.lv, 10minutes.lv, Telegraf, FHM, iAuto.lv.



20 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Kādas prognozes?

0 0 atbildēt

AUDI

0 0 atbildēt