local-stats-pixel fb-conv-api

No šodienas varēs oficiāli reģistrēt automašīnu ar stūri labajā pusē22

82 0

Sveiki! Kurā pusē Tavam auto ir stūre?!

No šodienas, 1. novembra, varēs oficiāli reģistrēt automašīnu ar stūri labajā pusē. Tomēr, lai reģistrētu automašīnu, tai ir jāveic dažādi drošības uzlabojumi. Kas tieši? Skaties info grafikā!

Satiksmes ministrija atgādina, ka uz ceļa galvenais ir drošība, tāpēc brauciet piesardzīgi un saprātīgi!

No 01.11.2018. kreisās puses kustībai paredzētus M1 kategorijas (vieglos) automobiļus atbilstoši Latvijas prasībām pēc izvēles būs iespējams reģistrēt divos veidos:
1. pielāgojot tos ar papildus aprīkojumu, vai
2. pārbūvējot, vadības ierīces mainot uz kreiso pusi.

Sākot ar 01.11.2018. atļauts reģistrēt M1 kategorijas (vieglos) automobiļus ar labās puses vadību pēc to pielāgošanas braukšanai pa brauktuves labo pusi. Tos atbilstoši Ministru kabineta 30.05.2017. noteikumu Nr.295 “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa” (Tehniskās apskates noteikumi) prasībām jāaprīko ar:

- labās puses kustībai paredzētiem galvenajiem lukturiem, atbilstoši Tehniskās apskates noteikumu 1.pielikuma 4.grupas kodu prasībām;
- aizmugurējo miglas lukturi tā vidū vai kreisajā pusē vai diviem simetriski automobiļa garenasij novietotiem lukturiem, atbilstoši Tehniskās apskates noteikumu 1.pielikuma 4. grupas kodu prasībām;
- papildus netiešās redzamības ierīcēm (videokameru, ekrānu, spoguļu pāri), lai nodrošinātu brauktuves kreisās puses pārredzamību no vadītāja sēdekļa labajā pusē, atbilstoši Tehniskās apskates noteikumu 1.pielikuma 3.3.koda prasībām.

Lai šādu transportlīdzekli reģistrētu:
1. jāveic tā pielāgošana atbilstoši iepriekš minētajām prasībām;
2. transportlīdzeklis jāuzrāda Agregātu numuru salīdzināšanai, kuras ietvaros pārbaudīs nomainīto gaismas ierīču un papildus netiešās redzamības ierīču esamību;
3. transportlīdzekli reģistrē CSDD nodaļā.

Veicot tehnisko apskati, tehniskās apskates inspektors pārliecināsies par transportlīdzekļa, tai skaitā uzstādītā papildaprīkojuma, atbilstību Tehniskās apskates noteikumu prasībām.

Par apdrošināšanas cenu starpību automobilim ar labās puses vadību un analogam automobilim ar kreisās puses vadību, sazināties ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju.

82 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Tagad uz ceļa būs vēl vairāk lohi.

10 0 atbildēt

Tā jau satiksmes drošība tajā skairā ceļu stāvoklis un visādu priduraku esamība uz ceļiem ir zem katras kritikas. Ar šo situācija tikai pasliktināsies. Prasība pēc kameras ir absolūti muļķīga. Tur pārdesmit Mpx kamerai un ekrānam pa pusi vējstikla jābūt,  lai kaut ko saskatītu tālumā, un pat tad ekrāns nav cilvēka acs, attēls var aizkavēties, iefrīzot utml.

10 0 atbildēt

Gaidu to mirkli, kad sāksies pirmās avārijas!

6 0 atbildēt
Jāsāk dzīt auto uz LV 👍👍😂
6 1 atbildēt

Es tos sūdainos auto neizmantošu tā mat kā automašinas ar automātiskajām kārbām (kuri domāti priekš mīkstajiem) emotion

5 0 atbildēt

Ja ir paredzēta braukšana pa ceļa labo pusi, tad esiet tik laipni un iegādājieties atbilstošu transportlīdzekli. Kāpēc jāpērk autiņš ar stūri labajā pusē? Nosauciet kaut vienu iemeslu. Es negribu lai no man pretī braucošas automašīnu kolonnas pēkšņi priekšā izlec viens ar šoferi pasažiera sēdeklī, kurš mani vienkārši nav redzējis. Stulbuma kalngals!

6 1 atbildēt
Malači, gaidam pirmos bojāgājušos
5 1 atbildēt
Lohi ir pārgudrie komentētāji. Kāda starpība kurā pusē stūre!? Ja to groza egoistisks lohs,kurš citus satiksmes dalībniekus neciena,tad rezultāts ir zināms. Un vienalga kurā pusē stūre atrodas. Es pats jau gadu pārvietojos pa LV ar labās puses stūri,un nav sanācis radīt pat neko līdzīgu avārijas situācijai. Tas ir muļķīgs stereotips,ka mašīna ir tikai ar stūri kreisajā pusē. P.S. Beidzot varbūt izlemšu par labu skyline iegādei,jo līdz šim to LV nevarēja piereģistrēt.
3 0 atbildēt
Esmu braucis ar auto, kuram stūre labajā pusē bet kā pasažieris. Problēmas tādu vadīt nebūtu pie visa jāpierod. Varētu pa labām naudām paņemt arī ko interesantu piemēram kādu kabrioletu.
1 0 atbildēt

Jautrība sākas tad, kad želeja tev brauc pretī. Nekas labs nav gaidāms, jo šādus auto 99% reģistrēs želejas, nevis nopietni cilvēki, kas kolekcionē retus auto.

1 1 atbildēt

Esmu  redzējis ka ASV arī brauc ar japāņu JDM automašīnām  pa lielajiem auto ceļiem.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt