local-stats-pixel fb-conv-api

Atvērts CCCP pedāļu auto muzejs26

156 0

Nesen kā Maskavā atvēries muzejs, kurā var apskatīt visus PSRS laikos izgatavotos pedāļu auto bērniem. Atzīšos, ka man arī bērnībā ar tādu ir sanācis pabraukt un pat izraisīt pirmo avāriju, sasitot kaimiņu mājās lielo vāzi. Tajos laikos šie pedāļu auto bija ne mazāks retums kā auto pieaugušajiem. Galvenokārt šie auto nonāca pionieru nometnēs un atpūtas parkos.

156 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

No CCCP ražojumiem tur varētu būt MAAAKSIMUMS divas gabalas...  emotion 

Es vienkārši esmu pārliecināts, ka tādas pedāļu mašīnas arī sāka ražot citur un daudz ātrāk... Un CCCPs atkal "nospieda" ko varēja un kā mācēja...

7 0 atbildēt

Laimīgie sīkaļas kas bērnībā šādos varējusi vizināties emotion 

4 0 atbildēt

un,kur tie,kādi mums bija astoņdesmitajos,deviņdesmito sākumā Vērmanīti un pēcāk Ziedoņdārzā?

3 0 atbildēt

Ak,atmiņas emotion PALDIES emotion

2 0 atbildēt

Man gan nav nacies tada sedet, vai ari biju parak mazs, bet jauki ka savakusi kolekcija un restaurejusi. Ta tomer ir vesture.

2 0 atbildēt
Cik es atceros, kad brāļi brauca ar tādu mašīnu, tad ļoti labi varēja dzirdēt. Tas to riepu dēļ.
2 0 atbildēt

Tie CCCP īsti smukulīši ,A,tas mūsdienīgais takā kr#pl#t#s.

2 0 atbildēt

Es atminos šitos braucamrīkus varēja nomāt Ziedoņdārzā. Tas bija, ja nemaldos '70.gadu vidū un beigās. Ap '80-iem tur jau viss bija panīcis. Es atminos tādus, kas 2.bildē uz stenda numur 9. Bija pieejami tādi apžļembāti, zaļi un graboši, liekas, ka moskviči. Man gan vairāk patika mazie divritenīši ar pufīgajām riepelēm un pedāļu brīvgaitu. Tie bija krietni ātrāki par tiem skārda pedāļauto. Tiesa, bremžu tiem felleriem praktiski nebija. Ja uzminies riktīgi ātri, tad strauji nomest ātrumu varēja vai nu nožaujoties, vai iemaucot krūmos. emotion Mēs izmantojām krūmus. emotion

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Cik varēja izspiest?
0 0 atbildēt

Kāda šķirba kur kopēja, bet jautājums ir citā lietā? Kas liedz tagad ražot kaut ko līdzīgu. Pēc PSRS sabrukumā varāja ar joni mainīt standartus no PSRS uz Rietumu un ai dā, bet liekas bija viens gudrinieks kas teica, ka nav vajadzības. Mēs būsim finanšu un tranīta centrs. Bankas jau mums nav un tranzītu ar drīzumā pakāsīsim. 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

mums tads bernu darzaa bija,zaljsh un kantains,laikam moskvics,bet tad mamma nopirka jaunu riteni,laikam orljonok,mazakais kas bija pieejams  no normaliem ritenjiem,tik augstu sedet un vel braukt jamaacaas,laikam 6 gadi bija,aizveru acis un viss kaa dziivee,baznicas darzs,vecaas liepas pavasaris un vaarnu appljuutiitie 2 soli,piedodiet.tak iemacijos braukt pusstundas laikaa,neviens nepalidzeja un tad es sapratu,......es esmu sacis lidot.nevis sedet zaljaa metaala kaarbaa un dirst uz klintiim,es lidoju......kas to zin,ka tas ir,sapratiis,kas nesaprot,turpinaas pljuutiit pamperos.

0 0 atbildēt