local-stats-pixel fb-conv-api

viens no dižākajiem atklajumiem23

230 19

Kristians, Britu slimnīcas šefpavārs, kuram ar sava metāla detektora palīdzību izdevies atklāt vienu no dižākajiem atklājumiem. Vīrietis atradis katlu, kurā bija vairāk nekā 52 000 Romiešu monētu

Kristians ar savu metāla detektoru pastaigājies pa lauku Anglijas ziemeļrietumos un atradis katlu kurā bija 52 000 monētam , kad vīrietis atradis šīs bagātības- 52 000 sudraba un zelta monētas no 253. līdz 293. Gada m.ē. Vairāk kā uz 600 monētām bija attēlota Markusa Aureliusa Carausiusa seja. Markus Aurelius Carausius bija romiešu ģenerālis, kurš valdīja Anglijā un bija pirmais, kas lika izveidot monētas šajā reģionā ka arī Šis bija pirmais cilveks kas izgudroja pirmas monetas .Krisps paskaidroja, ka puse no sava guvuma, 1 miljona dolāru vērtībā, viņam būs jādala ar fermeri, jo fermerim piederēja zeme, kur monētas bija apraktas. šis monetas viņs pardeva un ieguva 1 mljonu dolāru kuru sadalijis ar femeri.

Monētas tika apraktas zem zemes lielā katlā 40 cm dziļi zem zemes un sver apmēram 160 kg (350 mārciņas). Vīrietis sākumā atradis apmēram 20 monētām kas atradas vienkarši apraktas, bet vēlāk vīrietis atradis katlu kurā bija paslēptas vairāk monētas. Bet kad vīrietis atradis katlu viņš saprata, viņam vajadzēs ekspertu palīdzību, jo vīrietis nevarējis izcelt šo smago katlu. Šis cilveks atklaja seno 3. gadsimtu monetas, kas bija pirmās monētas Anglijā. Vīrietis vienu monētu paturējis un iekāris to sev kaklā, jo pēc viņa domām monēta viņam nesot veiksmi.

Pašlaik šīs monētas atrodās Britu muzejā, un ir vienas no muzeja apmeklētāju populārākajiem objektiem, un pašlaik šo monētu vērtība ir vairāk nekā 4 miljonu dolāru.
Vairāki cilvēki pēc šī atraduma izstaigājuši ar metāla detektoriem šo lauku, kur iepriekš atradušās monētas, bet nevienam nav izdevies atrast ko tamlīdzīgu. Bet fermers kuram piederēja šis lauks ir nopircis lielāku villu, bet mazāko daļu no naudas fermeris un arī Kristians esot noziedojuši slimnīcām, un bērnu namiem.

Citi tamlīdzīgi raksti -----> šeit

230 19 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

ir atrast sen meklētais Leprikona zelta podsemotion

23 0 atbildēt

Neceri, par zagtu rakstu daudz + nedabūsi

un es par komentāru arī ne.

20 6 atbildēt

Normāli džeku apčakarēja, jo pa vienu monētu sanāk ~ 20$, paskatījos internetā, cena tagad tādām monētām svārstās no 50-170$(atkarībā no kvalitātes)

4 0 atbildēt

Nu vai tad tas ir katls!?

Un Marks Aurēlijs - tā ir pieņemts viņu saukt. 

2 2 atbildēt

Leprikons nebūs priecīgs!emotion

2 2 atbildēt

paveicās

0 0 atbildēt

naudas pods! emotion

0 0 atbildēt

nez man iskataas peec naudas poda, nevis katla

0 0 atbildēt

Baigi interesants raksts!

0 0 atbildēt

vajadzeja prasit vairak ,jo monetas ir loti vecas un daudz manuprat ar 1 mil ir par maz...

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

WoW emotion

0 2 atbildēt

Es uzreiz iedomājos, kā būtu ja es kapājoties savā dārzā  uzietu čemodānu pilnu ar 500ls banknotēm! emotion

2 6 atbildēt