local-stats-pixel fb-conv-api

Valsts mūs drāž...225

787 10

No rīta piecēlos un sadomāju iet uz grāmatnīcu Zvaigzne ABC lai iegādātos mācību grāmatas skolai, lai vēlāk uz augusta beigām nevajadzētu stāvēt garum garā rindā lai tikai tiktu grāmatnīcā un vēlāk aplauzties, jo daļa grāmatu jau būs izpārdotas.
Paņēmu savu un māsas grāmatu sarakstu un devos uz grāmatnīcu.
Grāmatnīca bija patīkami tukša... darbiniece palīdzēja ar burtnīcu atrašanu. Grāmatas nemaz nemeklēju, jo lielākā daļa no tām ir skolā. Ar pārdevēju sameklējuši lielāko daļu darba burtnīcu (dažas vēl netika iegādātas, jo grāmatnīcā nebija... mūždien kautkādas problēmas ar viņām) devos uz kasi. Pa to laiku, pa kuru meklēju darba burtnīcas, bija saradusies neliela rinda. Laiku izmantoju lietderīgi un pārskatīju grozu ar burtnīcām. To tur bija 36. Māsai 3šajā klasē ejot sarakstā bija visas iespējamās burtnīcas jāiegādā. Pat zīmēšanā. Bet prieškam, nezinu... Vēl atcerējos iedot savu atlaižu karti, kura atņem 10% no summas.
Nu un te sākas mana bēda... Glīti izkrāmēju visu uz kases, pārdevēja sāka pīkstināt svītru kodus.. un tad... tad manas acis sagriezās glītos kvadrātos...

Summa par 36 burtnīcām bija Ls 70...
Protams summu samaksājis devos uz mājām domādams vai pēc gada Latvijas teritorijā dzīvos kāds latvietis, ņemot vērā to, kādus likumus mūsu valdība pieņem un cik dārgi Latvijā ir dzīvot.
Burtnīcas vēl nav iegādātas visas, vēl daudzkas jāpērk.. kopēju summu varēsim sastādīt uz kādiem 100 latiem.

Izmaksas:

36 darba burtnīcas 3. un 9. klasei (3šās klases burtn. - 26, 9tās klases burtn. - 10)- Ls 69.87

Secinājumi:

 Ģimenes, kurās viens no vecākiem ir bezdarbnieks, vai, piemēram, abi vecāki, kuru alga ir tikai minimālā mēnešalga, tātad - aptuveni ~160Ls vienkārši nespēs laist skolā bērnus. Latviešu tauta paliks arvien glupāka un glupāka... iespējas normāli dzīvot tie meklēs ārzemēs, kur dzīve nenoliedzami ir labāka.

Diezgan skumji, ka valsts spēj drāzt tautu, bet paši braukt ar jaunākajiem Lexus un BMW džipiem. Vēl pamanīties uzcelt pasaulē dārgāko un vienu no īsākajiem tiltiem (kurš mums nahren nav vajadzīgs), daļu naudas paturot sev...

Sāku apsvērt, ka spoku partija tomēr būtu nepieciešama emotion

787 10 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 225

0/2000

emotion 3šai klasei 26!!!!!!!! burtnīcas???? Nav taču vsp tik daudz mācību priekšmetu... Tātad sanāk, ka uz vienu priekšmetu tās burtnīcas turklāt ir vairākas...  Tas tiešām ir reāli, pa mācību gadu aizpildīt 26 burtnīcas?!?!? Pa kuru laiku tad viņi tās grāmatas vēl lasa???

Es nez.. Manā laikā bij darba burtnīca tikai un vienīgi angļu valodā, pārējo, kā normāli cilvēki rakstījām rūtiņburtnīcā... :DDD Un neko - visi dzīvi...  Es, protams, nezinu.. neesmu pedagogs... Var jau būt, ka tā tam jābūt...

Un es šoreiz ne par to, ka viņas tur maksā latu vai divus, kaut trīs... Bet es nesaprotu kāpēc TĀDS kvantums ir nepieciešams??????

Zinu, ka piem., pirmklasniekam vajag 12!!! salīdzinoši ar to, ka sagatavošanā bija 1!!! , ar kuru tad tam gadam bija atliektiem galiem....

Es tiešām nesaprotu..

11 0 atbildēt

Varu arī teikt, ka 100% puse no tām burtnīcām nemaz netiks aizpildītas, jo skolotāji par viņām regulāri aizmirsīs. 

11 0 atbildēt

Vislabakais jau ir tas ka nopēr darba burtnicu, bet skolā viņā izpildi labi ja 10lpp, bet vismaz nopirki taču :D

7 0 atbildēt

Galvenais tas, ka nopērk, piemēram, to pašu mūzikas darba burtnīcu, un gada beigās pat puse aizpildīta nav, puse no šīs naudas aizgājusi vējā, bet pasaka, ka nākošgad atkal jāpērk. Man bija šim risinājums: es nepirku mūzikas darba burtnīcu, kad stundās bija jāpilda visiem. Es skolotājai pateicu, ka veikalā nebija... Viņa bija dusmība, rakstīja man piezīmes, vecākiem ziņas, ka jānopērk tāda un tāda autora burtnīca... Bet es tachu tajai stulbenei nepakļaušos, un neiešu uz veikalu tērēt naudu kkādai debīlai darba burtnīcai kura nafig man būs vajadzīga. Ir jāprotestē...!

7 0 atbildēt

Še tev bezmaksas izglītība emotion

7 0 atbildēt

man vidusskolā jānopērk klade un pildspalva. :D

 

Un vispār - vēl ir vasara, chill out.

6 0 atbildēt

Un tagad iedomājamies vēl 10 gadīgu bērnu, kam jāaizpilda 30 burtnīcas, katrā domājams kādas 30 - 35 lpp., kopā sanāk 1050 lappuses, mācāmies 3. klasē zem 30 nedēļām, kopā 30*5=150 dienas. Izdalām 1000/150, sanāk gandrīz 10 lpp dienā. Pieņemu, ka nedēļu bastoju skolu, jo devos uz slidkalniņu. Brīvdienās jāizpilda tikai 50 lpp. Bļin, priecājos, ka agrāk beidzu 3. klasi

6 0 atbildēt

Tie veči Saeimā un visi krutie džeki uzvalciņos saka---" Mums vajag gudru, radošu, pieredzējušu jaunatni..mums vajag jaunas biznesa idejas,plānus,mums vajag gaišos prātus,bļe...mums vajag,mums vajag!"

Čota es neredzu,ka viņiem vajag. Neredzu veicinošas,motivējošas programmas,ieinteresētību. Kvantu fiziķi, ķirurgu un talantīgu sportistu pārpirks cita valsts,ar to nebūs problēmu. A ko pārējie? Un tad kādu dienu kāds nobarojies atmarozaks ādas krēslā šūposies un domās---eu,a nahuj mums nav kvantu fiziķa, ķirurga un sportista-zvaigžņu? A vot, par maz naudiņas ieguldīji! So piss off!

6 0 atbildēt

stulbākais tas, ka ik pēc gada, diviem mainās gan grāmatas, gan burtnīcas (dažās skolās), līdz ar to arī ietaupīšana nekāda dižā nesanāk - ne vairs nākamajam gadam pārdot, ne brāļiem vai māsām atstāt :) skumji, bet tā nu tas ir :)

6 0 atbildēt

Tev nav taisnība. Arī bildē tā kaudzīte izskatās pagalam nabadzīga. Un pats trakākais, ka 2/3 no viņām paliek tukšas.

P.S. - 3. klasei = 26. (!!!) burtnīcas??? nopietni- wtf? emotion  Burtus var norakstīt no tāfeles un nozīmēt dažādas formas tāpat. Jau "manā laikā" burtnīcās mazajām klasītēm nebija nekā cita, kā tikai- Cik šeit ābolu? Cik šeit bumbieru? Izkrāso pareizos laukumus! Nozīmē to! Noraksti šos burtus. Es vismaz 90% varu iedomātties, kā to var izdarīt izmantojot tikai tāfeli un krītiņus- skolotājai; parastu burtnīcu (par 0,04 Ls/gab.) un pildspalvu-skolēnam.

6 0 atbildēt

atbildot uz 9klasniek yo komentāru " Vispār vajadzētu administrācijai filtrēt, kas... " Tu tiko smagi iegāzi pats sevi ! vārdu augsts ar K lieto runājot par ziemas aukstumu ! var redzēt, ka tu visu mūžu nēsā Rimi preces :)

6 0 atbildēt

varu tikai pateikt divus vārdus.... un latviešu valoda te nepalīdzēs - sukas bļe

6 1 atbildēt

Jūs te bļaustaties, ka valsts mūs drāž, un ka nav naudas, bet vai politiķi tie tā ir vainīgi? Krīze ir visā pasaulē, tādējādi liekot savilkt jostas tā ciešāk. Un kāpēc ir krīze? Jo kāda cilvēku grupa ir sapratusi to, ka mūsdienu banku sistēmā ir viens liels trūkums. Bankas var radīt praktiski neierobežotu naudas daudzumu, kas sen jau nav proporcionāls bankai piederošai naudai, respektīvi - bankām virtuālās naudas ir vairāk nekā fiziskās naudas. Var rasties jautājums - a kur problēma? Kā piemēru var minēt banku "Baltija", kas bankrotēja. Tā bankrotēja jo tika izplatītas baumas, ka bankai nav naudas, ko cilvēki varētu no tās izņemt, kas protams nebija līdz galam taisnība. Visi cilvēki histēriski skrēja uz banku un ņēma ārā savus ietaupījumus, kas atklāja šīs sistēmas vājo punktu - banka var "ražot" neierobežotu virtuālās naudas daudzumu līdz brīdim, kamēr visi cilvēki reizē gribēs saņemt savu naudu atpakaļ un bankai fiziski nebūs ko atdot, jo daļa naudas tiks iegultīta ārzemju uzņēmumos. Ja nedaudz apsmadzeņo šo faktu, tad varētu rasties jautājums - ko mēs saucam par naudu? Kas ir nauda? Lielākā daļa cilvēku atbildētu, ka tā ir norēķinu sistēma, kur katram priekšmetam, kas ir pieņemts kā norēķinu līdzeklis, ir fiksēta mantiskā vērtība (gudri runājot). Jā, tā tam būtu jābūt, bet tā tas bija agrāk. Tagad nauda ir bankas parāds tautai. Ikdienā mēs izmantojam virtuālo naudu, kuras mums fiziski nemaz nav, jo mums uz rokām ir parasts papīrītis, kas saka to, ka banka mums ir parādā X latus.

Politiķi šo krīzi nevarēja radīt, jo tas ir abpusēji neizdevīgi. Drīzāk varētu vainot ASV, kur brīnumainā kārtā valsts budžets pēdējos 50 gados pieauga par 30 triljoniem, kaut gan tik daudz fiziski nevarēja saražot. Un tagad nonākam pie Latvijas. Valsts aizņemās citas valsts parādzīmes ar nosacījumu, ka atdos atpakaļ vēl vairāk parādzīmes un mēs būsim vēl lielākos zaudējumos nekā esam tagad. Secinājumi - politiķi nav vainīgi pie naudas trūkuma un Latvijai ir vnk jāizdzīvo bez naudas, savādāk no parāda netiks ārā nekad dzīvē. Politiķus varētu vienīgi vainot pie tā, ka neapdomāti rīkojas ar pieejamajām parādzīmēm.

P.S. - Ši ir tā saucamā monetārā teorija (monetary theory), kas ir apstiprinājusies neskaitāmos gadījumos.

5 0 atbildēt

atbildot uz 9klasniek yo komentāru " ā un vēl aizmirsu pieminēt, cik tad tu gribi ... "

Pag, pag... nav runa par cenu....  Cena ir ok, ja vien nav jāpērk neadekvāts daudzums..

Stāsts ir par to - kāda ābola pēc trešklasniekam vajag 26!!! darba burtnīcas... WTF???

Turklāt, cilvēki no pieredzes saka, ka viņas neizmanto, tad kāda suņa pēc man kā vecākam būtu jāpērk 26 fking burtnīcas????

Jā, un tagad var teikt - nu nepērc...

Ot, sev i nepirktu, dziļi po zin.... A kā tev liekas trešklasnieks pateiks učenei - ej, ka tu vecā miza ar visām savām DB...??? Ierakstīs viņam piezīmi un būs puņķi un asaras pa gaisu... Morāla trauma...

 

5 0 atbildēt
Tāda nu mums tā bezmaksas izglītība ir.
5 0 atbildēt

Njā, atceros, kad skolēna mugursoma svēra vairāk, nekā viņš pats emotion Toties 12. klasē pietiks ar pāris biezām kladēm 

5 0 atbildēt

jaaa psc...manai mamai nāk mēnesī tikai 50Ls [invaliditātes nauda] un vēl valsts man piešķir naudu 35Ls nu un kā var ar 85Ls izdzīvot mēnesi? :D Nez kā es varēšu iegādāties burtnīcas...vnk jauki :].... vnk riebjās Latvija un degradētais prezidents......

5 0 atbildēt

Wtf? Te puse burtnīcu, nekam nav vaidzīgas! Vienkāršā naudas tērēšana! Pasakiet lūdzu, visi 9.klasē grib kļūt par mūzikas gēnijiem? 1.25ls?????? kam tas vaidzīgs? Būs ļoti smuki (kaa mums) gada beigās, burtnīca nav izpildīta līdz galam(gandrīz visas burtnīcas)! Es nezinu, manu prāt te ne daudz tās cenas aukstas, vnk kam vaidzīgas tās visas dr.b 9 klasē? Pēc manam domām, jau pēc 5.kl, tās vaidzētu izmest no programmas! Ir vnk burtnīcas, skolas bibliotēkas grāmatas, kas vēl vajadzīgs? Nesaprotu, agrāk , bez visām šitām dr.b bija normāli un nemaz stulbāki no tā nebija, pat otrādāk! Attīstīt rakstīšanu,domāšanu! Tajās dr.b viss gatavs un pilnīgākais tizlums! Ja vīņas tik " brīniškīgi labas" ieviešam vidusskolās, aukstskolās utt. Psc kkāds vnk mūsdienu skolu tizlības! Un nekas vairāk!

4 0 atbildēt

njā, sākumskolā d/b ir topa lieta. 1.-4. klašu skolotāji bez tām būtu kā bez rokām... 

pamatskolas d/b reti kura tika aizpildīta kaut pa pusei. ir jārunā ar skolotājiem, lai viņi pacenšas izdomāt alternatīvas. materiālus var taču arī kopēt....

4 0 atbildēt

Vispār ok kopā 36 burnīcas un 70 Ls - sanāk viena uz 2 Ls. Pieņemsim, ka cena tomēr nav tik traka. Bet te ir viens jautājums - kāda sūda pēc 3. klasē vajag ap 30 darba burtnīcām?

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »