local-stats-pixel fb-conv-api

Supervulkāni.14

115 6

Ceru ka patiks.emotion

Ģeologi Atklāj senu supervulkānu.

Supervulkāni ir viens No bīstamākajiem draudiem cilvēcei, taču Ir visai maz informācijas par norisēm šo milzeņu iekšienē. Tagad atrasts sens akmenī Sastindzis supervulkāns un var ielūkoties 25 km dziļi pazemē un 290 Miljonu gadu tālā pagātnē, lai, iespējams, Prognozētu nākamo Izvirdumu.

Supervulkāni spēj izraisīt gigantiskus postījumus, ļaunākājā Gadījumā Varbūt pat iznīcināt veselas civilizācijas. Tas var notikt gan izvirduma tiešo seku (eksplozijas, pelnu nosēdumu u.c)gan tā izraisīto klimata pārmaiņu dēļ.

Kaut arī terminu ''supervulkāns ir grūti definēt, ģeologi ir vienisprāis, ka Mūsdienās sevišķi bīstami ir četri supervulkāni.

115 6 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Eiropā supervulkānu cik man zināms nav! Manā rīcībā ir karte ar supervulkāniem - trīs supervulkānu Ziemeļamerikā, trīs Āzijā un viens Jauzējlandē. Vezuvs nav supervulkāns! Salīdzinoši sen tas iznīcināja Pompeju tikai tādēļ ka pilsēta atradā vulkāna pakājē! Ja Vezuvs butu supervulkāns, tad tas butu iznīcinājis bezmaz vai pusi Dienviditālijas! Vezuvs ir tā teikt parasts vulkāns! Supervulkāns ir ar lieliem postījuma apmēriem un vērtējot pēc vulkāniskās eksplozivitātes indeksa, tiem piešķirta astotā, pati augstākā, kategorija!

Nevis Sēzijas, bet Silēzijas vulkāns! Tas atrodas Čehijā, Morāvijas-Silēzijas reģionā, Bruntál pilsētas teritorijā, un tas ir tā teikt "miris" vulkāns!

3 1 atbildēt

Hmm... kur tieši esi ņēmis info?

Jo rudenī baigi vienu laiku biju meklējis info tieši par supervulkāniem un zemes veidošanos. Un cik man zināms, tad supervulkāni NAV VIRS zemes garozas, tie ir mantijas (zemes iekšējā slāņa 50km - 3000km dziļumā) apklāti un tieši supervulkānu izvirdumi ir veidojuši zemi, nosēžoties to iznešiem. 

Un kā iniciātors supervulkāna "atmošanai" ir svārstības zemes mantijā, ko iniciē ļoti stipras zemestrīces. 

Viens stiprāks grūdiens īstajā vietā un viņš par atmosties... 

Un AFAIK, tad zem eirāzijas tektoniskās plātnes esot senākais no visiem supervulkāniem.

 

P.S. 

Warnings!

Šī , protams, nav 100% ticama informācija, internetā uzieta no dažādiem ārzemju saitiem, bet maz ticams, ka arī falša informācija, jo viss bija diezgan detalizēti izklāstīts, kas un kā.

1 1 atbildēt

YEEY EIROPA 2 GABALI! (party)

0 0 atbildēt

lol, kas ta Vezuvs par supervulkānu, štrunts vien ir. ja tas būtu supervulkāns, tad eiropai bija jābūt lupatās kad tas izvirda romas laikos..

1 1 atbildēt

šitas info ir no Ilustrētās zinātnes..

0 0 atbildēt

Jeloustonas ''vulkana''  ''paballesanas'' stunda drizuma sitisot, diezgan riskants pasakums prieks cilveces par statiem nerunajot, tiem vispar cau bus...! Ja tas vilks gaisa, cabigi, cabigi....  

0 1 atbildēt

Tulkojums pretīgs, vienādas, nesaprotamas kartes ar knapi pamanāmām kontūrām, kuras tik pat labi var par upēm uzskatīt, jo arī ir zilā krāsā, turklāt superīgās kvalitātes Paint uzraksti pa virsu ir vienkārši graujoši. Raksts nav ne lasāms ne skatāms, nav par ko plusu ielikt. Nevarēji ielikt mazāka mēroga karti katram apgabalam, kurā atrodas katrs no šiem supervulkāniem, lai vismaz var +/- noprast kur tie ir..? Tev jāmācās veidot interesantākus rakstus, ieliec taču nedaudz vairāk centības iekšā.

2 9 atbildēt