local-stats-pixel fb-conv-api

Savvaļā49

205 2

Gan jau ka daļa no jums ir redzējuši filmu „Into the wild”. Tas ir stāsts par kādu jaunieti, kurš  dažādu ģimenes problēmu dēļ nolemj  pamest savu iedzīvi un doties dzīvot vienatnē, prom no cilvēkiem kādā neapdzīvotā vietā. Man pašam filma patika, tādēļ arī nolēmu pameklēt vairāk informācijas par šo stāstu.

 Kristofers Džonsons Makkendless (dzimis 1968. Gada 2. Februārī, miris – 1992. gada augusta vidū) bija ceļojošs amerikānis, kurš savu īsto vārdu aizstāja ar vārdu Aleksandrs Supertrams, jeb kā latviski skanētu – Aleksandrs Superklaidonis. Viņš apceļoja Aļaskas plašumus ar pārtiku un ekipējumu, ko bija paņēmis līdzi savā ceļojumā, cerēdams nodzīvot vientuļnieka dzīvi. 1990. gadā pabeidzot vidusskolu, viņš ziedoja visu savu naudu labdarībai (24 000$), ko vecāki bija viņam iedevuši koledžai. Viņš devās cauri Arizonai, Kalifornijai un Dienviddakotai, kur viņš dabūja darbu graudkopības saimniecībā. Dažreiz viņš strādāja, bet dažreiz dzīvoja bez naudas un bez sakariem ar citiem cilvēkiem, ēdienu veiksmīgi sadabūja medījot. Vēlāk ceļojot viņš atrada kādu pamestu autobusu, kur arī apmetās uz dzīvi. Tajā viņš nodzīvoja tieši 113 dienas, līdz nomira no bada netālu no Denali nacionālā parka. Viņa ķermeni atrada divas nedēļas pēc viņa nāves, tas atradās guļammaisā. 1996. gadā autors Džons Krakauers sarakstīja grāmatu „Into the wild” par viņa ceļojumu, jo visu piedzīvoto ceļojošais amerikānis pierakstīja savā dienasgrāmatā. 2007. gadā tapa arī piedzīvojumu filma par šo ceļotāju ar tādu pašu nosaukumu, kādā bija sarakstīta grāmata.

205 2 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Viena no labākajām filmām. Tiesa, realitātē daži fakti nebija, tādi kā tos ataino filmā, taču stāsts labs!

14 0 atbildēt

filma klasss. ir ko paskatities. 5+

2 0 atbildēt

nesen noskatijos sho filmu. loti patika un iesaku arii cietiem!

2 0 atbildēt
exe avatarsexe

Būs japameklē tā filma :) Jābūt interesantai pēc dotās informācijas.. =]++

2 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " kas tas par vaardu medot??? :D " es diezgan ilgi pie šī vārda domāju, kā pareizi uzrakstīt :D

1 0 atbildēt
i21 avatarsi21

filma ir redzēta un ļoi iespaidīga bagi lika pārdomāt dzīvi

1 0 atbildēt

tieši šobrīd pa tv3 šo filmu skatos! Baigi interesanta!

1 0 atbildēt

labi noreklaméji, vajadzés noskatíties...

1 0 atbildēt

Filma ir viena no labākajām pēdējā laikā saražotajām. Protams, nav domāta vidējam skatītājam. Un visi gudrinieki lai pamēģina paši pamest VISU un aizbraukt prom. No way kāds to izdarītu.

2 1 atbildēt

das is gūt. emotion

1 0 atbildēt

atbildot uz seen komentāru " Filma ir dievīga, beigās apraudājos, viena no... " es neapraudājos, bet filma lika aizdomāties :)

1 0 atbildēt

atbildot uz wtfisthisshit komentāru " ''1990. gadā pabeidzot vidusskolu...'' ''mi... " jā, viņš nomira diezgan jauns būdams :) Pēc vidusskolas absolvēšanas devās savā ceļojumā :)

1 0 atbildēt

Jäpaskatäs vai kaut kur online ar var dabüt paskatiities :)

1 0 atbildēt

Filma ir diezgan laba. :)

1 0 atbildēt

tai otrajai bildei bija jābūt lielākai , gandrīz viss autobuss bija redzems un puķu dobes arī ...

medotemotion    bet tā emotion

1 0 atbildēt

Filma bija baigi labā.

Aktieris Emile Hirsch nu man likas bija uztaisita kopija viņam ar to bārdu.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

prikolīgs autobuss

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " kas tas par vaardu medot??? :D " gudrit tad izloki pareizi .. espiemeram nevaru izdomat ka savadak lai izloka vardu medit taja locijum akura vajag ..

0 0 atbildēt