local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nepatīk krievi?337

893 40

Īsumā par to, ko domāju par konfliktiem starp šīm abām tautībām.

Vairums latviešu, attieksmi pret krievu tautības Latvijas iedzīvotājiem ir ierosinājuši tie indivīdi, kurus mēs dēvējam par krievu urlām. "Iespējams, vārds "urla" ir cēlies no krievu vārda oрёл (ērglis) kā ironiska metafora, jo 20. gadsimta 90. gadu sākumā par oрёл sevi esot dēvējušas ar noziedzību saistītas ietekmīgas personas." Jā, patiešām. Daži krievu tautības indivīdi jūtās kā ērgļi.

Visiem ļoti labi zināmas situācijas par apzagšanu tuneļos, sabiedriskajos transportos, tumšās ieliņās utt. Tā pat kā visiem zināmi gadījumi, ka kādu vienkāršu garāmgājēju, latvieti, krievi apstādina, jautājot pēc cigaretes, santīmiem aliņam vai piezvanīt, un nereti iznākums ir bēdīgs - latvietis tiek pie zilām brillēm ne par ko. Viņš gluži vienkārši gāja garām un viņam nebija cigarete ar ko uzcienāt draudzīgi noskaņoto cilvēku.

Nu, protams, ir arī latviešu indivīdi, kuri ir pieskaitāmi pie latviešu urlām - zog, sit un lauž visu kas pagadās, bet 90% gadījumos, tie ir krievu tautības jaunieši.

Visi arī ļoti labi zinām vēsturi. Vēl nesen Latvija bija Krievijas pakļautībā. Mūsu senči no tā laika ir tikuši pārāk ļoti aizvainoti un daļa jaunatnes aizvainojumu ir mantojuši. Bet šoreiz ne tas galvenais.

Nu lūk. Mums, latviešiem ir izveidojies reibums pret krievu tautības cilvēkiem, šo iemeslu dēļ. Savukārt krievu tautības cilvēkiem ir izveidojies riebums pret latviešiem tikai tādēļ, ka mēs esam pārāk ilgi bijuši aizvainoti un uz krievu tautības cilvēku skatāmies ar baltu aci. Interneta vidē viņi tiek nolikti un nosmieti līdz pēdējam. Tas viņiem, pilnīgi loģiski, nepatīk un rezultātā rodas konflikts.

Sašutumu jau mums rada krievu visatļautība. Vairums zog visu kas pagadās pa rokai. Un jā, arī krievi 2009. gada 13. janvāra nemieros aktīvi piedalījās alkoholisko dzērienu veikalu izlaupīšanā.

Gribu uzsvērt to, ka krievi ir normāla tauta - tādi paši kā visi citi. Arī mēs, perfektie un nevainojamie latvieši. Katrā tautā atrodas daži cilvēki, kuri dara kaunu savai tautai.

Es nezinu, kas īsti varētu motivēt šādu rīcību, bet ir cilvēki, kuri principa pēc nemācās, nevēlās saprast un nerunā otras tautības valodā.

Latvijai iet ļoti grūti un konfliktēšana tautību starpā tam visam pilnīgi noteikti nenāk par labu. Pat saeimā kašķējās krievu un latviešu tautības cilvēki.

Daudzi cilvēki (tajā skaitā arī es (kādu laiku)), nepareizi uztver vārdu "patriotisms". Lai arī vairums noliegtu, bet daudzi to uztver kā citas tautas, respektīvi mūsu gadījumā, krievu nodirš*na un pazemošana. Bet paralēli tam visam, arī krievi grib būt patrioti un iziet ielās.

Nācās uz ielas sastapt vienu krievu tautības cilvēku, tiesa gan manāmi iereibušu, bet labu cilvēku. Arī jautāja pēc smēķa. Sākumā sabijos, velti. Šis man stāstīja, ka ļoti jūtās aizvainots par to, ka viņš dzīvo Latvijā, skaitās Latvijas iedzīvotājs, bet nevar piedalīties vēlēšanās un arī citas lietas, ko latvieši, viņaprāt dara nepareizi.

Katrā ziņa, es gribētu teikt to, ka mēs, latvieši, varam daļēji vainot arī sevi pie šādad krievu tautības cilvēku izrīkošanās.

Es zinu, ka es šobrīd uzprasos uz skarbiem komentāriem, bet, manuprāt, šī ir diez gan smaga tēma Latvijai.

893 40 337 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 337

0/2000

Ehhhhh..... Taisnība jau Tev ir.... Tikai pēdējā laikā "urlu" tautība jau sāk dalīties uz 40/60 latvieši/krievi. Tas tā skumji, bet neko darīt. Starp citu, tie krievu tautības/mentalitātes cilvēki, kuri ir bijuši intelektuāli arī pirms Latvijas valsts 3. neatkarības pasludināšanas, joprojām ir apmierināti ar valsti kurā dzīvo un strādā un nekāds naids pret latviešu tautu viņiem nav. Visi konflikti un domstarpības, manuprāt, rodas neizglītotās vai vāji izglītotās sabiedrības daļā. Tā tas diemžēl ir un tur diemžēl nekas nav maināms... Kamēr pastāvēs, es atvainojos, dumji un neizglītoti, intelektā vāji cilvēki, tikmēr pastāvēs arī tautiskais un rasu naids. Tā kā cerēt, ka kaut kas mainīsies uz labu ir pārlieku utopiski un bezjēdzīgi, jo, diemžēl, muļiķi par gudru nepataisīsi.... Tas mans subjektīvais viedoklis.

Rakstam, starp citu, plusiņš no manis. Varbūt kādam liks aizdomāties uz pozitīvām pārmaiņām abu tautību pusēs.

98 5 atbildēt

Krievi būtu OK, ja viņi nerunātu Krieviski ar Latviešiem zinot, ka dzīvo LATVIJĀ

Un ļoti ceru, ka krievu valoda izmirs Latvijā, mans kvēlēkais sapnis emotion

89 27 atbildēt

Sākumā jau vainīga ir pašu krieveļu attieksme pret mūsu valodu, vēsturi un kultūru!!!

Un tā bļaustīšanās Rossia Rossia ari simpātijas pret viņiem nekādas neraisa!!!

63 10 atbildēt

problem 1. daži nemāk latviešu valodu

problem 2. ''urlas'' ceļ neslavu un nepareizu priekšstatu par ''īstajiem'' krieviem

problem 3. urlas domā ka ir baigi aisargājamie

problem 4. paši latvieši neko nedara lietas labā un divvalodība šķeļ latviju

problem 5. šī ri latvija un man ''pie vienas vietas'' ka tava ģimene ir krievu  , tev jārunā latviski

problem 6. daži krievi pārsvarā saviem bērniem vispar nemāca latviešu valodu

problem 7. tieši urlas visvairāk zog un diemžēl taisnība ir tā, ka kur vairāk krievu tur vairāk noziegumu

37 3 atbildēt

Atkal tiek kurināts nacionālais naids...

Krievi ir parasta tauta. Jā, par viņiem dir* tāpat kā par čigāniem vai ebrejiem. No tā nav pasargāta neviena tauta. Un katrai tautai tik tiešām ir kāds netīrums. Bet pirms rādam uz otru, vienmēr labāk nomazgājam savus pirkstus!

Vienīgā lieta - valoda. NEKAD neatbalstīšu krievu valodu kā oficiālo. JO mēs esam maza tauta. Man pie vienas vietas Kanāda! Viņi ir lieli un nav bijuši zem entajām varām. Viņu valoda un saknes nav apdraudētas. Mūsu ir.Tāpēc otras oficiālās valodas ieviešana būtu nāves spriedums latviešu tautai. Jau tagad visur runā krieviski katrs 2...

 

 

Bet kā tauta - krievi ir superīgi. It īpaši puiši. Esmu no Liepājas un bieži sanāk būt Karostā ( tiem kas nezin - tur dzīvo praktiski tikai krievi). Jā, avīzēs raksta, ka tur nodurts tas, nosists tas. Bet cik pati esmu bijusi - pietur durvis, izstumj mašīnu no sniega, palīdz ( un nesāciet dirst, ka tajā laikā vnk pārbauda manas kabatas!!!). No letiņiem tādu palīdzību ne reizi neesmu saņēmusi.

 

Nekad neaizmirsīšu 22. decembri. Pilnīgi svešs krievu puisis ( ap gadiem 20-25) pie manis un draudzenes pienāca, iedeva 10ls, novēlēja priecīgus svētkus un uzsmaidīja. Man bija tāds : wtf? Kādā sakarā? Vnk tāpat. Neko neprasot, nelūdzot...Palika ta dīvaini...

Tā kā, daudz ko varam mācīties no krieviem. Urlas ir cits stāsts un paši krievi viņus nevar ciest. Bet vispār, man patīk mūsu rašen tautieši. Laikam tāpēc, ka nekad nav bijusi negatīva pieredze.

Ieteiktu mest pie malas vectētiņa iepotēto naidu! Jo vairums krievus necieš tikai tāpēc, ka jau no bērnības iepote, ka šie ir slepkavas, Staļina pakaļskrējēji un sliktie...

Pārkāpsim sliktajam un dzīvosim draudzīgi. Kāpēc lieki kasīties?

40 10 atbildēt

um .. es piekrītu, ka pārāk daudziem patriotisms ir ar nepareizu izpratni - asociējas ar naida izrādīšanu, nevis rīkoties valsts labā. Visi esam cilvēki un katru vajag atsevišķi vērtēt. Kā dažādi latvieši tā dažādi krievi, BET ! .. ja tas čalītis kas tev cigaretes striļīja vēlās tādas pašas tiesības kādas ir Latvijas pilsoņiem, kas viņam liedz iegūt pilsonību?

16 1 atbildēt

beidzot,kautviens jedzigaks raksts emotion

17 5 atbildēt

Varu tikai teikt ka naidu starp Latviešiem un krieviem vairo  tikai prese un politiķi, tādējādi mēģinot sev pievērst pēc iespējas lielākas publikas daļu. Personīgi man nekad mūžā nav bijušas problēmas ar Krieviem tikai tādēļ ka viņš ir Krievs un es latvietis.. Vispār uzskatu ka tā problēma patiesībā ir diezgan minimāla, taču tā tiek uzpūsta un allaž atradīsies kas skrien līdz..... šī nu manuprāt tā lieta par ko jo mazāk runās jo ātrāk viss noklusīs. :D

12 2 atbildēt

   Mīlu Latviju, ļoti, agrāk arī domāju, ka krievu tautai no Latvijas jāpazūd, jārunā tikai latviešu valodā, kārtīgi esmu padomājis, paskatieties uz citām valstīm! -

 

Šveice, Kanāda - tur taču valstī ir vairākas valsts valodas.

 

   Šveicē pat četras valsts valodas!

 

Ja ir izvedojusies, ka Latvijā ir divas tautas un pie tam mums radniecīgas, kā teica viens spoks "bonys" no šīs komentu grāmatas,"...Vēsturiski latvieši ir veidojušies no ķeltu/ģermāņu un slāvu tautu sajaukuma, tāpēc man patīk apzināties, ka latvieši noniecinot krievus īstenībā arī daļēji noniecina sevi..", tad, manuprāt, jāpasludina tā, Latvijā valsts valoda arī Krievu valodu, tikai ar nosacījumu - nevajag nicināt Latviju, tiem, kā visi sauc "urlām", vai krieviem.

 

Kapēc vienā valstī nevarētu dzīvot divas tautas? 

 

Jāizlīgst šīm divām tautām. Tad būtu viss labi.

   

P.S - pašam ir gan leišu , krievu un latviešu asiņu sajaukums, ja visi latvieši paietu savā dzimtas kokā, noteikti būtu kāds citas tautības. Pašam uzvārds arī tāds pamatīgi krievisks, mans uzvārds ir Medvedevs, taču atzīstu sevi par latvieti. Es ļoti gribētu sev latviskāku uzvārdu, bet kāda jēga, ja kaut kādam piem. - Bērziņam, Ozoliņam, utt. tik un tā tāli vai tuvi radi ir krievi. Jābeidz karot šīm divām tautām. Viss būs labi!

19 9 atbildēt

Runa jau tiešām iet par to, ka krievi nevar valodu iemācīties nevis par ideju, ka viņi ir krievi.

8 0 atbildēt

Cik šeit, starp komentētājiem, ir pilngadību sasnieguši? 1%?

6 0 atbildēt

Nu ja taisnība tev jau ir, jo galu galā ne jau spriežot pēc viena indivīda uzreiz jādomā ka visa tauta ir tāda, bet nu diemžēl cilvekiem ir iegajušies stereotipi ka piem: o krievs uzdirsa latvietim tagad visi krievi ir neaptēsti lohi (piedošanu). Nu ne jau visi ir tādi, tak ir vienkārši atsevišķi indivīdi, patiesībā krievi ir samērā draudzīga tauta ar viņiem var normāli parunāt viņi ir laipni, manā kursā arī mācās viens krievs un viņš ir lāga čalis neko nedirš, nesāk sprēgāt ja kāds kko par krieviem pasaka. Nu tāds ir mans viedoklis!

8 2 atbildēt

Nav jēga ieciklēties uz abu tautu idiotiskā gala pārstāvjiem. Ja viņi nesaprot, ka šis kašķis ir pilnīgas muļķības un pie tam vēl ļoti izdevīgs vienam otram pie varas esošajam valsts izvarotājam, tad, lai jau vārās savā sulā; gan jau, kaut kad agri vai vēlu sapratīs, kas un kā. Savukārt, visiem tiem latviešiem un krieviem, kuri draudzējas ar galvu, beidzot būtu laiks, atmetot visus aizķērušos aizspriedumus, sākt dzīvot saticīgi un darboties kopā (par ko es nešaubos, ka viena liela daļa jau sen dara), lai neļautu šai valstij tikt ieripinātai vēl dziļākā bedrē, tādā veidā arī rādot piemēru tiem pārējiem muļķiem.... Un jo vairāk tie latvieši un krievi, kas visu mūžu dzīvojūši sevis piederošās etniskās sabiedrības inkubātorā, sāks rast sev draugus un paziņas tās otras tautības pārstāvjos, jo ātrāk viņi nonāks pie acīmredzamā un nenovēršamā slēdziena, ka neesam jau nemaz tik atšķirīgi =]

5 0 atbildēt

Es te daudz nerakstīšu, jo par šo tēmu ar latviešiem runāt ir praktiski bezjēdzīgi, bet iesaku palasīt un painteresēties par latviešu tautas vēsturi un izcelšanos NE latviešu vēsturnieku darbos. Var uzzināt daudz ko jaunu, vienīgi Latvijā šis vispasaules viedoklis tiek pasludināts par izdomajumu. Negribu būt nekāds vēstures skolotājs, bet piemēram tik ļoti iemīļotais un patriotiskais Latvijas sarkan-balt-sarkanais karogs ir cēlies jau 12.gs. To izdomāja Vendi - slāvu izcelsmes tautiņa, kas dzīvoja tagadējo Cēsu apkaimē. Vēsturiski latvieši ir veidojušies no ķeltu/ģermāņu un slāvu tautu sajaukuma, tāpēc man patīk apzināties, ka latvieši noniecinot krievus īstenībā arī daļēji noniecina sevi...

Viela pārdomām, cik daudzi no jums ir lepni par to, ka ir latvieši un nekaunās to atzīt it visur?

13 8 atbildēt

zini es nebrīnīšos ja tomēr mediķi drīzumā atklās arī tādus kas bez smadzenēm oficiāli kopš dzimšanas dzīvo, vismaz nereti kontaktējoties ar cilvēkiem tad rodas iespaids tāds ka konkrēti tam un šitam nav galīgi paveicies ar galvu ))

4 0 atbildēt

prieks ka tu par so teemu aizdomajies, bet daudz kam nepiekriitu.

Saki krievi apvaidnojas, jo mees vinus apsmejam int... - pirms 10 gadiem retajam bija pieejams internets, un jaasaka tad pat šī sašķeltība iespējams bija lielāka. + krievi neapmeklē lv val portaalus, taa pat kaa mees neapmekleejam krievuvalodaa esoshsos...

Krievu agresiivaa, huligaaniskaa ispausme ir taapeec, ka daudzums tomeer ir diezgan neizgliitoti, dziivo sliktos dziives apstaaklos un to censhas atrisinaat caur noziedziibu. Salīdzini Krieviju un kādu citu eirpoas valsts noziedzības līmeni... Krievu tauta vnk taada ir... protams nejau visi.

Krieviem nepatiik LV, tādēļ, ka viņi jūtas kā mironitātes, viņiem tg jādzīvo kaut kādā Latvija... Kuri to uzskata to diezgan paz*joši, jo reiz viņī tak dzīvoja veranajā CCCP... Un viņus paudzi paaudzee iestāsta to, cik labi bijis CCCP laiki. VNK krievi sevi vērtē kā varenāku tautu kā LV, bet tg viņiem jādzīvo zem LV likumiem...

Un lielā mērā visu arī ietekmē kopīgā vēsture.

Starp citu Latvijaa ir labāks dzīves līmenis nekā Krievijā, skatoties pēc konkrētiem apkopotiem datiem, bet Krievi mūs dēvē par3.šas pasaules valsti...

VNk dazkārt Krievu loģika un domāšana ir vnk emotion  un nav jēgas to saprast. Vnk krieviem ir jaizgliitojas, jāiemācas latv val, un beigt iespaidoties no citiem degredeejushiem krievu salashnaam... un viss buus ok =]

Es to nedomaaju par visu tautu, bet gan par smagaakajiem krievtautiibas indiviidiem...

4 0 atbildēt

Jūsu zināšanai, arī starp pašiem  "īstākajiem"  latviešiem vismaz 1/3 ir riebekļi, kas zog, neciena vecākus cilvēkus, regulāri kaujas un nonāk mentenē! Tāpēc, lūdzu, nevelsim vainu uz tautību! Es esmu saticis tādus latviešu indivīdus, kas pat savā valodā rakstīt un runāt normāli neprot (starpcitu arī pašam autoram ir stilistiska kļūda un komats nevietā jau pašā pirmajā teikumā). Zinu arī tādus "krievus", kas nodzīvoja mūsu valstī 50 gadus, runā tekoši abās valodās un pat māca latviešu bērnus, piemēram,  matemātiku, fiziku utt., jo redz starp pašiem latviešiem nav daudz tik stipru skolotāju....  Kāpēc vispār karot? Tas ir muļķīgi! Dzivojam taču vienā valstī! 

Valsts valodai ir jābūt vienai - latviešu valodai, taču dzīvot kopā vajag draudzīgi un bez naida!

3 0 atbildēt

Es šajā nīdēju pūlī vēlos uzsvērt, ka ir arī "labie krievi". Man kaimiņos, piemēram, ir daudz krievtautīgo, nezinu nevienu, kas nobalsoja parakstu vākšanā. 11. nov. vēl atceros tos krievu tantukus ejot pa lāpu gājienu kopā ar mazdēliem, labi viņi runāja krieviski, bet patriotisms var būt arī bez valodas... un kas mēs tādi esam par lēmējiem, lai iedalītu kādu etnisko grupu "labajos" un "sliktajos"??

3 0 atbildēt

es atšķirībā no lielākās daļas latviešu cilvēku nēsmu pret krieviem man vispār vienalga ka latviets vai krievs tautībai nav nozīmes galvenais ir kāds ir cilvēks individuāli var jau šķist ka es esmu krievs bet tā nav un drošvien jau man tā liekas tapēc ka kad biju pavisam maziņš sastapos ar labiem cilvēkiem kas runāja krieviski nu es tad dzī'voju Salaspilī(neapvainoju salaspiliešus)un tur lielākoties dzīvja krievi (nezinu kā tur tagad)nu kādi 40% točna un viņi lielākoties bija labi cilvēki bet par tobrīd salaspilī dzīvojušamiem latviešiem es nebiju sajūsmā

 

3 0 atbildēt

Rakts tiešam ir labs,ir par ko padomat ...

Es nezinu , ka jums bet man liekas ka urla,var but jeb kurs cilvkes ,tas ir atkarigs kura ģimene vins ir audzis,ka viņš klausija savu māti vai tevu ,vai viņs bija berniba huligans.

Es gan Latviešu un Krievu tautibu cienu,jo tajas ir 2 tautibas ir patiešam ļoti labi un uzticigi cilveki,kurus es zinu.

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »