local-stats-pixel fb-conv-api

Garmataino sieviešu ciems.33

750 3

Grūti izaudzēt garus matus? Apnīk tos kopt? Šīm sievietēm nav izvēles, jo garu matu audzēšana ir stingra ciemata tradīcija.

Mati sievietēm parasti kalpo kā rota, kuras kopšanai tās atvēl diezgan lielu laiku ( arī vīrieši, bet mazāk), taču Huangluo ciemata sievietēm mati ir pats dārgākais.

Huangluo ir neliels ciemats Ķīnā, kurā atrodas ap 80 mājsaimniecību un šī ciemata iedzīvotāji ir ieguvuši nosaukumu Sarkanie Yao, kas radies no to tradicionālie sarkanajām drēbēm, bet ne par drēbēm būs stāsts.

Kā jau citi Ķīniešu ciematiņi, arī Hunangluo izmanto dažādus „trikus” un etniskās īpatnības, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk interesentus un tūristus, bet šī ciemata galvenā vērtība ir sieviešu garie mati. Yao iedzīvotāji ir iekļuvuši Ginesa rekordu grāmatā kā „Garāko matu īpašnieku ciemats” jeb kā Ķīnā to sauc- „Garmataiņu ciems”. Lai būtu precīzāki, 120 ciema sieviešu vidējais matu garums ir 1.7 m(!) , taču garākās lokas ir līdz pat 2.1 m garas.

750 3 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

un tagat palaist utis tur emotion un tad lisso ciematsemotion

133 5 atbildēt

Raksts interesants un par šo ciemu ar nekad nebiju dzirdējis emotion

73 3 atbildēt

Tās noteikti ir tīrās mocības tikt galā ar tik gariem matiem, man pašai jau ta nav tie garākie mati, tikai pāri pleciem nedaudz un ir jau grūti. :D

50 0 atbildēt

A viņām visur gari mati?

41 0 atbildēt

Kaut arī pie mums būtu kāda tradīcija, kas palīdzētu atšķirt brīvās meitenes no aizņemtajām. emotion

30 0 atbildēt

mati gan viņām ir skaisti un veselīgi.. jauka tradīcija!

23 0 atbildēt

Ehh,kā es gribētu sev tik garus un nesabojātus matus..

15 0 atbildēt

matus viņas mazgā upē, jo neviena kanalizācija nespēj darboties ar tādu matu daudzumu 

11 0 atbildēt

Piemeldēšu , ka viena no šī ciema vislielākajaām problēmām ir ģenētiskā izolācija - ģimenes tiek veidotas ,,savējo starpā ,,  . Tapēc visa ciemata iedzīvotājiem ir tikai divi vai trīs uzvārdi un visi vārda tiešākajā nozīmē ir brāļi un māsas . Tam visam pakaļ nāk arī problēmas ... Tapēc ķīnas valdība pēdējos gados cenšas izglītot ciematniekus un mudina ciematā iepludināt svaigas assinis no ārpuses . Lēnītēm lēnītēm , pēdējos gados situācija mainās , bet negribīgi .

 Kad matu nēsātājai aiziet viņsaulē , matus nogriež un tos manto paaudzes nākamā sieviete , kura turpmāk tos piepīs klāt savējiem , lai rota ir krāšņāka . To var atļauties tapēc , ka šīm sievietēm mati visu mūžu paliek melni un nesirmo . Pašas viņas apgalvo , ka tas ir pateicoties rīsu novārījumam un avota ūdenim , kuros mati tiek mazgāti .

7 0 atbildēt

es gribētu sev tādus matus emotion

6 0 atbildēt

5. bildē jums arī nedaudz neatgādīnāja preslija matus??

3 1 atbildēt

Tas noteikti ir ļoti grūti aprūpēt tik garus matus, gluži kā Salātlapiņai ( Rapunzel ) Brīnos kas notiks ja ciematā ieradīsies ciemos utis, būs plikpauru ciematiņš? Bet rakstiņš ir interesants! Nekad nebiju par tādu ciematu dzirdējusi, būs jaisūta Kaimiņu Jānis uz turieni, Jānis jau 2 gadus nēsā līdz ceļiem matus! emotion

2 0 atbildēt

Pat cepures nevajag. 

1 0 atbildēt

ļoti veselīgi mati,jāsaka ,ka man ir sausāki,lai gan lietoju dažādus šampūnus un krēmus. emotion

0 0 atbildēt

Uz pizdam ari tadi mati? :D

0 0 atbildēt

Man ar laikam mati ir vislielākais dārgums! :D bet nu cik grūti ir ņemties un kopt tādus matus to laikam nesapratīšu. Iedomājoties, kāds smagums uz galvas jānēsā..

0 0 atbildēt

Diezgan veseligi mati izskatas, laba un dabiska kopsana dara savu :)

0 0 atbildēt

Skaisti :)

0 0 atbildēt

Redzi, ka ar pus bulciņu sienas klāt - viss skaidrs - šķīrusies, bet ar piekabi! :) 

0 0 atbildēt

Ūdenī viņu mati izskatītos glīti 

0 0 atbildēt