local-stats-pixel fb-conv-api

Atceries SAVAS tīņu problēmas69

1583 20

Atbilde uz „Tīņu problēmas”
Kāpēc nolēmu cept atbildes rakstu?

Ziniet kas mazliet satrauc mani? nu tā - nedaudz… emotion

Tas, ka šie jautājumi tīnim ir nākuši kā sauciens pēc palīdzības, bet šeit pieauguši ( un jau visu šo stresu aiz muguras atstājuši) ļaudis par tādiem smejas, aizmirsuši, ka paši x gadus atpakaļ prātoja par līdzīgām lietām.
Ja paskatāmies, ka pēdējā laikā piekrišanu ir guvuši tādi raksti kā „100% tu esi to darījis" un "Saderam, ka tu arī" , kur uzskaitītas mīļas muļķības kam ticējām kā bērni - tad kāpēc naivos un nedrošos pusaudžu jautājumus uztveram kā stulbuma apliecinājumu?

Ja godīgi es arī esmu sapanikojusi pāris reizes par šīm intīmajām tēmām - bet man par laimi nevajadzēja vērsties pie žurnāla vai kādas mājas lapas, t.i. bija mamma, skolas medmāsa un vecāka māsīca, vēlāk draudzenes , internets un, protams, profesionāla ārste (ko atradu pēc ilgiem meklējumiem un daudzām nepatīkamām vizītēm)
Bet sākumā, pusaudža gados, interneta nebija un vienīgās slepeni iegūtās atbildes nāca no žurnāliem. Arī pavisam nesen, kad bija neskaidro jautājumu panika uz pirmo nemaz nezināju ko lai tai internetā meklē!? Jā, jā – padomā un uzmeklē kādus saitus, kur spriež par līdzīgām problēmām. Bet situācija ir tāda, ka mulsuma un baiļu iespaidā to jautājumu nemaz nav tik viegli noformulēt.

Daudzi jaunieši baidās uzdot šos jautājumus skaļi. Viņiem nav atsaucīgu vecāku, diezgan ticams, ka lielākajai daļai nav arī laba ārsta, kas spētu bez lieka stresa izskaidro kas un kā, kāpēc un ko darīt… Tāpēc es uzskatu, ka labāk, lai uzdod stulbu jautājumu žurnālam, nekā audzē pusaudžu grūtniecības statistiku, iedzīvojas infekcijās un grauž nagus līdz asinīm dēļ parastas pubertātes pazīmes vai sadomātas problēmas (ko visticamāk, uz ģenerējis kāds tikpat nezinošs vienaudzis)
Mēs pieaugušie, pasmaidām par šo jauniešu naivumu un varbūt dažās situācijās tā spontānā reakcija ir dabiska. Tomēr šos rakstus lasa arī daudzi pusaudži, kam šie jautājumi nemaz nešķiet tik stulbi. Drīzāk pareiza atbilde uz to nevienu nenogalinātu – pat ja tā būtu „Ko tu te ņemies – tā īsti nav problēma”

Labi – esmu izcepusi savu rīta sašutumu un nu jūtos labāk emotion

Lai Jums jauka un sociāli atbildīga diena emotion

1583 20 69 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 69

0/2000

nekad nav īsti bijis kauns no prezervatīviem : D atceros,ka pat speciāli gribēju samulsināt savu draugu aptiekā : D bijām iegājuši iekšā pēc plāksteriem,piegāju pie prezervatīvu stenda,paņēmu paciņu un pa visu aptieku skaļi bļāvu 'mārci,vai šie būs labi?' un viņš atradās otrā galā : D bet jā,problēmas tiešām aktuālas. +

313 8 atbildēt

Beidzot, kāds to pateica arī skaļi. 

198 7 atbildēt

Un nesaprotu, kāpēc spokos, ja tev ir 13, 14,15 gadi, tad tu neko nesaproti, esi tizls un neko nezinošs, iedomīgs bērnelis. Katram kādreiz ir bijuši vai ir tie 13, 14,15 gadi. Nu kāpēc jūs esat tik neiecīetīgi?

153 13 atbildēt

lielisks raksts!

90 1 atbildēt

No tā, kas ir dabisks, nav jakaunās.. emotion

67 0 atbildēt

Nu šur tur var jau piekrist, bet tomēr dzīvojam laikā, kad visu itin viegli var sameklēt internetā vai žurnālos un tad vēl visi šitie "vai no gurķa var palikt stāvoklī?" (diemžēl visai bieži jautājumi liecina nevis par informācijas trūkumu, bet par attiecīgu intelekta līmeni)

Tas, protams, neattiecas uz visiem, bet uz lielu daļu

Pati nekad neesmu neko tādu rakstījusi, varbūt tāpēc, ka esmu pieradusi pati tikt galā ar savām problēmām

63 2 atbildēt

mūžīgie jautājumi

tā viņš ir ++emotion

47 0 atbildēt

Protams, par normāliem, sakarīgiem jautājumiem nevajag smieties, bet nereti te lasu tādus jautājumus kā ''vai, ja nesākšu seksuālo dzīvi līdz 19 gadiem, man aizsaugs vagīna?'' - tādi jautājumi parāda tikai to, ka vai nu cilvēkam intelekts ir zem nulles, vai arī vienkārši ākstās. Māte google visu zin - lai jautā tai. Kā arī, 4.-5. klasē ir veselības mācība, kur viss tiek skaidri un gaiši izskaidrots. Man arī bija pilna galva ar tizliem jautājumiem tajos 13-14 gados, bet problēmas atrisināju pati.

38 0 atbildēt

Lielākā daļa spoku apmeklētāju ir šis problēmas tagad, jo tie ir pusaudži, vēl lielākaj daļai tie ir vēl neizpētīti jautājumi, jo vēl ir pirmspusaudžu vecumā, un vēl pavisam maza daļa lietotāju ir piauguši cilvēki, kas ir bērna prātā, tapēc par šo te pasmiesies. Ir arī tādi, kas visu šito saprot, piaugušie,pusaudži , kas nesmiesies par tavu viedokli, taču visticamāk viņi pat nav reģistrējušies šeit. + no manis! :)

35 0 atbildēt

Taisnība.  Liels + Tev. emotion

15 0 atbildēt

Mēnešreižu gadīšana bija smaga, vel jo projām nav izdēvies sagaidīt.. vienreiz likas, ka ir, bet nē tas bija asiņojošais celis!

15 1 atbildēt

Un ja pirks Maxi-Rimi-Super-Ikki visi stulbie rindā stāvētāji zinās KO tu taisies darīt un smīnēs.

jaaaa tā manuprāt ir pilnīga taisnība emotion emotion nu nejau visi bet kāds jau nosmīnes :D

13 0 atbildēt

(kaut vai sajūtas, cerēts VS. realitāte, pēc alko atpjēgšana utt)

11 0 atbildēt

Patiesībaemotion

11 1 atbildēt

vēll no nebeidzamajām tīņu problēmām cīņas un strīdi ar vecākiem!

kad liekas ,ka katrs no savas planētas!

8 0 atbildēt

katrā vecumā kkas notiek pirmo reizi. bet diemžēl vairums ierēc par citiem,tā vietā,lai palīdzētu.

6 0 atbildēt

Vispār pie googles tantes vai forumos arī ne vienmēr ir saprātīgi vērsties, jo tur var pilnīgas muļķības atrast/sastāstīt.

6 0 atbildēt

Es īstenībā nekad neesmu nevienu redzejusi Rimi vai Maximā pērkam prezervatīvus... emotion

6 0 atbildēt

mēh, man jau gribas vainot vecākus par to, ka nav bērnam, ja ne apstāstījuši par pubertāti, tad vismaz iemācījuši kritisku domāšanu, vai domāt  vispār. vienmēr jau pirmajā mirklī viss šķiet traģiskāk, nekā tad, ja mierīgi pasēž un apdomā kas un kā :)

lai arī mani vecāki nav tie labākie klasiskajā izpratnē, toties iemācīja, ka jādomā.

5 0 atbildēt

es rauju kulakā jau no 13 gadiem, kas ir slapjie saņi nezinu :D

6 2 atbildēt
« 1  2  3 »