local-stats-pixel fb-conv-api

2.klases matemātika ?133

513 2

Pēc rīta tasītes ar kafiju parasti ieslēdzu datoru un paskatos, kas jauns ir noticis. Lasot TVNET, ieraudzīju virsrakstu "Augstākā matemātika 2.klasē? " (Tautas Balss sižets). Sāku skatīties, biju tik ļoti ieinteresēts, kas tad tas ir par uzdevumu, jo visu sižeta sākumu sieviete tik aizrautīgi stāsta, ka ne viņa nespēj to atrisināt, ne vīrs, ome, opis, un citi radinieki.

Tad "Tautas balss" šo uzdevumu iedeva 6 studentiem, no kuriem tikai 4 atrisināja.

Aizrautīgs sižets, līdz brīdim kad redzēju uzdevumu.... es sāku histēriski smieties, piedodiet, līdz kādām galībām ir cilvēki un raidijums degradējies ? Kā var kautko tādu rādīt un pazemot sevi ?

2.klasē māca - + - * / ( pluss mīnuss reizināt dalīt) VISS.... un ja students var pateikt, ka tas uzdevums nesanāk - esmu šokā.

UZDEVUMS :

4 4 4 4 = 15 (salieciet zīmes, bez iekavām, lai sanāktu rezultāts, :EDIT: zīmei jābūt starp katru 4nieku)

Esam godīgi pamēģinam paši, tad skatāmies video.

Un kā TVNET, vai tā pati "Tautas Balss" var likt virsrakstu Augstākā matemātika ? Stulbumu kaungals, tas skanētu labāk...

Uzdevums gudram 2.klaes bērnam. Manos laikos grāmata " CIETAIS RIEKSTIņŠ" tagad, laikam ir doktorantūras aizstāvēšana.

VIDEO : http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/370262-augstaka_matematika_2klase/video

513 2 133 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.tvnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 133

0/2000

bļaviens eju 9.klase , matematiku macos uz knapa 4 un sito aprekinaju mierigi:D, taču prieks 2klasnieka gruti

0 0 atbildēt
SHL avatarsSHL

Vienkārši vecāki nezināja darbību secību. Ok, jautājums ir āķīgs priekš 2.klases, bet par augstāko matemātiku to nenosauksi.

0 0 atbildēt

10 sec un izdomāju

0 0 atbildēt

pusminūtes laika atrisināju divos variantos :D,,, 4* 4 -4 +4=15 un 4* 4 -4 /4=15,, :P jānoskatas video, kas tur par idiotiem  :P :D

0 0 atbildēt

Labi saprotu, ka 2. klases skolnieks nevar atrisināt, bet nu, ka pieaugušais nespēj, tad ir kā ir. Aptuveni 20 sekundes man prasīja izdomāt, jo sākumā izlasīju, ka tikai + un - lietojams, bet pamanīju pie kādas 15 sekundes, ka arī * un /  :P Bik lasīt nemāku..

0 0 atbildēt

Man jau šķiet viegli. Priekš 2vīšiem varbūt par grūtu, bet nu kamōn, kā bars pārgudru studentu nevar izdomāt.. :D

0 0 atbildēt

omg - man ir 12 gadi - šito 6 sek izrisināju. mamma - 10 sek. 4*4-4/4=15   nu wāūū O_o ''augstākā matemātika''

0 0 atbildēt

Tautas balss rādīja sižetu, kā viena dāma domāja, ka spēles internetā \loti ietekmē reālo dzīvi, īstenībā tā visa ir audzināšana. Tātas, TB jau sen nav ko rād'īt, to daudzi zin, šis to apstiprina. Šī NAV augstākā, pat ne tuvu, jo reāli kur var redzēt, kaut Logoritmus, kuri ir vidusskolai? Tādus un vēl savādākus es daudz redzēju pamatskolā kā 'cietos riekstus' smadzenēm. TB SMIR*!

0 0 atbildēt

Es aceros kad 2. klasē, mums mācija skolotāja, kas vel mācās būt par skolotāju, un viņa mums māca dalīšanu, un es nesaprotu, viņa galvenais, tik ātri nomurmina visu, kad neko nesapratu, protams tagad saprotu, bet tas man bija pilnīgs ŠOKS! :D 

0 0 atbildēt

nu vnk tads sisets :D

0 0 atbildēt

Sasodīts :D tik elementārs uzdevums :D Nepagāja pat pus minūte kad jau atrisināju :D

1 1 atbildēt

:D man šito kolēģis šodien darbā lika izpildīd :D LOL

0 0 atbildēt

man tas prasija ne vairaak par minuuti, nu labi var buut ka otrai klasei ir par gruutu, bet briinos par sho vecaaku un arii studentu stulbumu, taas vecenes veel saka ka nepaara nevar sanaakt :D

0 0 atbildēt
KT avatarsKT

šito ar vakar skatijos :D ieraudziju uzdevumu 10 sek nepagāja jau zināju :D. Nu Comon.

0 0 atbildēt

jbl man tas prasija biki vairaak kaa minūti :D

0 0 atbildēt

Varbūt, nevis grāmatas par grūtu, bet bērns par stulbu ? Ļoti bieži grāmatās ir "zvaigznīšu uzdevumi", kurus izrēķina daži cilvēki klasē. Tas tā arī ir domāts. Tautas balss vispār ir diez gan pastulbs raidījums, jo ir paredzēts cilvēkiem, kas "dzīvo zem akmens". Kaut kādas stulbības pasniedz kā baigos brīnumus un un visus skandālus patiesībā izrauj no konteksta.

0 0 atbildēt

Tas, ka nevar atrisināt, nenozīmē, ka uzreiz jāsauc par augstāko matemātiku. Tai ir savs definējums, tā nebūt nav aritmētika.

Skatos, te daudz cilvēku, kas spēja atrisināt šo piemēru. Es pusminūti pasēdēju, pie rezultāta netiku, sāku lasīt komentārus. Skolas laikā olimpiādēs, it īpaši matemātikā, diplomus kaudzēm saņēmu, tagad "ierūsēja". Augstākā matemātika vismaz ir pirms gadiem 3-4 mācīta, tāpēc šķiet daudz vieglāka par šo piemēru. Tāpēc saprotu tos vecākus, vecvecākus, arī studentus, kas ar ko tādu sastapušies ļoti sen, un viņiem šķiet, ka bērniem tas ir par grūtu.

Varbūt ne pa tēmu, es studēju ķīmiju, apveru domu uzsākt studijas doktorantūrā, saistīt dzīvi ar pētījumiem/atklājumiem (ar ko gribu teikt, esmu diezgan pamatīgi iekāpusi šai nozarē) un... tad es saņemu lūgumu no mana brāļa piepalīdzēt viņam ar pāris vidusskolas uzdevumiem ķīmijā. Atklāti jāsaka, es diezgan reti spēju vispār uz tiem jautājumiem atbildēt, tukša bilde.

Par uzdevumiem bērniem jāsaka, tie nav domāti pieaugušajiem. Ir daudz tādu uzdevumu, uz kuriem pirmsskolas vecuma bērns neaizdomājoties atbildēs pareizi pāris sekunžu laikā, bet pieaugušais domās visu dienu, pie atbildes tā arī nenonākot.

Bet lai 2. klasē būtu augstākā matemātika, laikam vajadzēs runāt ar pasaules pārstāvjiem, lai terminus nomaina. Aritmētiku lai sauc par augstāko matemātiku, un īsto augstāko matemātiku lai sauc par ultra-suprioro matemātiku.

0 0 atbildēt

Kad es otrajā klasē mācijos man cietai riekstiņš bija tikai matemātikas olimpiādēm dots. :D

0 0 atbildēt

man rekords - 2,5 s emotion

0 0 atbildēt

Stulbums, ne stulbums, bet stāsta būtība ir jau par bērnu, kas mācas otrajā klase....pēc būtības viņam patstāvīgi jārisina šis uzdevums un mājas darbi kopumā katru dienu jāaizņem vidēji 15 min.!!! 

0 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »