local-stats-pixel fb-conv-api

Šajos Ziemassvētkos ausīs kārsim pogas un mikroshēmas1

22 0

Ne viss, kas šķiet nolietots vai nevajadzīgs, patiešām tāds ir – mēs mēdzam aizmirst, ka ikvienai lietai piemīt interesanta spēja pārtapt, tādējādi turpinot savu dzīvi citā veidolā. Šai pārtapšanai ir nepieciešams pavisam maz – nedaudz izdomas, prasmes un gatavība eksperimentēt. Tādējādi, lietderīgi izmantojot resursus, mēs varam radīt unikālas dāvanas, vienlaikus ne tikai ietaupot, bet arī parūpējoties par savu apkārtējo vidi.

11. decembrī tika atklāts Ziemassvētku labdarības tirdziņš „Neizmet – pārstrādā un dāvini!”, kurā ir iespējams aplūkot un arī iegādāties interesantas un savdabīgas „zaļās” dāvanas, ko no dažādām otrreiz pārstrādātām mantām ir pagatavojuši daudzi talantīgi mākslinieki. Starp viņiem ir arī tādi jau zināmi dizaineri kā Šeila, Elīza Ceske, Vita Radziņa, Agnese Narņicka, Ieva Janelsiņa, Marta Ģibiete u.c. Tirdziņš ir iekārtots latviešu dizaina veikalā „Paviljons” tirdzniecības centrā „Domina”, un tas darbosies līdz pat Ziemassvētkiem.

Labdarības akciju „Neizmet – pārstrādā un dāvini!” rīko Latvijas Mākslas akadēmijas mākslinieki un latviešu dizaina veikals „Paviljons” sadarbībā ar DnB NORD Vides glābšanas komandu. Tirdziņa laikā gūtie līdzekļi tiks ziedoti sabiedriskā labuma organizācijai - Krīzes grūtniecības centram. Pašlaik centram ir ļoti nepieciešami līdzekļi informatīvajiem bukletiem, materiāliem, kas domāti lekcijām Latvijas skolās, kā arī pirmās nepieciešamības precēm un pārtikai grūtniecēm, kas nonākušas krīzes situācijā.

„Iedzīvotāju atsaucība bija pārsteidzoši liela. Nesa visu – datoru monitorus, drēbes, pulksteņus, rotu lādītes, mežģīnes, traukus, un viena kundzīte pat atnesa kažoku. Saziedotās mantas ir pārtapušas tiešām pārsteidzošās lietās. Piemēram, paliktnī karstajiem traukiem no velosipēda ķēdes, adventes vainagā no korķiem, sienas pulksteņos no mūzikas platēm, auskaros no pogām un datora mikroshēmām un vēl ļoti daudzās citās interesantās lietās,” stāsta Elīza Ceske, veikala „Paviljons” dibinātāja.

Tirdziņa atklāšanā ikviens varēja iemēģināt roku radošā mantu pārveides darbnīcā, darinot eglītes rotājumus Krīzes grūtniecības centra Ziemassvētku eglītes izpušķošanai.

DnB NORD Vides glābšanas komanda un LMA mākslinieki no sirds pateicas ikvienam, kurš atsaucās aicinājumam ziedot sev nevajadzīgas lietas un krāmus un no 23. novembra līdz 6. decembrim tos nogādāja veikalā „Paviljons”, lai tie varētu iegūt otro dzīvi. Visa aktuālā informācija par labdarības akciju „Neizmet – pārstrādā un dāvini!” atrodama mājas lapā www.izglabsim.lv/davini.

22 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

tAD JAU LABĀK AIZIET PIE TIEM VECAJIEM CILVĒKIEM STADIONĀ...

0 0 atbildēt