local-stats-pixel fb-conv-api

Pirmssvētku pārdomas0

Jau pēc četrām dienām klāt ir Ziemassvētki. Gada ģimeniskākie un tuvākie svētki. Laiks mazām pārdomām par tiem no manis.

Ziemassvētki, Kristus dzimšana, ziemas Saulgrieži - šiem svētkiem ir daudz un dažādi nosaukumi, precīzie datumi un vēl vairāk tradīciju. Paskatoties uz mūsdienām visbiežak gan izpaužās reliģiozās tradīcijas- pieminēt Kristus dzimšanu un materiālā tradīcija- apdāvināt ģimeni un/ vai draugus.

Par reliģiju man ir ļoti grūti runāt, jo ir lietas, ko zinu un ir daudz lietu, ko nezinu. Iemesls tam ir vienkāršs- neesmu ticīgs, taču tos kristiešus, kuri lasa šo rakstu varu nomierināt- neesmu arī ateists un nelamāju vai neizsmeju tos, kuri ir ticīgi. Vairāk spēju runāt par materiālo tradīciju jeb apdāvināšanu.

Tas ir ļoti patīkami saņemt dāvanas, lielai daļai tajā skaitā arī man patīk arī dāvināt tās. Un pilnīgi vienalga vai dāvanas devējs ir Santaklauss, Ziemassvētku Vecītis, Ģeds Morozs, Svētais Nikolass vai vecāki un draugi vai pat sveši cilvēki. Saņemt, ko ir jauki. Tāpat ir jauki iepriecināt citus. Un tieši šajā brīdī vēlos caur savam pārdomām izteikt mazu aicinājumu. Cilvēki- spocēni un arī nereģistrētie lietotāji, kuri lasīs šo rakstu. Dāvanām nav obligāti jābūt dārgām un pirktām firmas veikalos. Noteikti, kāds uzrauks degunu un pateiks, ka tās ir muļķības un cilvēku, kuriem nav naudas runas. Bet muļķības ir tas, ka dāvanai jābūt dārgai. Ziemassvētku pamatā ir tuvība, piedošana. Tie ir ģimenes svētki. Mūsdienu trakajā pasaulē ar terorismu, indīgajiem komentāriem internetā, milzu rēķiniem un sliktām valdībām nekas nevar būt labāks par vienkāršu kopā būšanu. Uzdāvini mīļam cilvēkam ko mazu un vērtīgu,noderīgu,iepriecini radinieku vai sen neredzētu draugu ar zvanu svētkos- ko lielāko par klasisko sms/vēstuli soc. tīklos "Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!". Iepriecini interneta lietotājus Ziemassvētkos iztiekot bez trollisma un indes komentāru sadaļās, esi atvērts un laipns. Teši sirsnīgums un tuvība ir lielākā dāvana.

Paldies tiem, kuri izlasīji īsās pārdomas un Priecīgus, gaišus un sirsnības pilnus Ziemassvētkus.

45 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000