Jau vairākus gadus, posmā ap Ziemsvētkiem un Jauno gadu, es našķojos ar kādu ļoti ņammīgu saldo paēdienu. Šogad izlēmu padalīties ar recepti, jo tā ir absolūti vienkārša un garšo fantastiski.
Jau vairākus gadus, posmā ap Ziemsvētkiem un Jauno gadu, es našķojos ar kādu ļoti ņammīgu saldo paēdienu. Šogad izlēmu padalīties ar recepti, jo tā ir absolūti vienkārša un garšo fantastiski.
Nepieciešamas četras sastāvdaļas:
Mandarīni
Piparkūkas
Zefīri
Putukrējums
Mandarīnus nomizo un sagriež sīkākos gabalos, pa ceļam izurbinot ārā sēkliņas; Zefīru arī sagriež sīkākos gabaliņos (vēlams pēc mandarīniem, jo to sula uz dēlīša novērsīs lipīgumu); Sagatavo putukurējumu; Sadrupina piparkūkas.
Liek kārtās. Es sāku ar piparkūkām, lai veiksmīgāk veidotos pamatne.
Tālāk pārklāju ar putukrējuma kārtiņu.
Iespraužu sauju ar zefīra klucīšiem.
Pārklāju ar mandarīniem.
Atkal lieku virsū piparkūkas.
Kārtojumā vadījos pēc principa, ka piparkūkām abās pusēs jābūt mitrumam, lai tās labāk sasūktos.
Uz piparkūkām atkal klāju putukrējuma kārtiņu.
Zefīri.
Mandarīni, un līdz ar to arī trauki pilni. Liek ledusskapī un atstāj uz rītdienu. Sliktākajā gadījumā uz pāris stundām. Zefīrs forši sasūcas kopā ar putukrējumu un uzņem mandarīnu garšu.
Labu apetīti!
Dekorators neesmu, bet būs labi