local-stats-pixel fb-conv-api

Vieta, kur divi okeāni satiekas7

57 0

Ir tāda vieta, kur atlantijas un klusais okeāns satiekas un izveido šādu krāsas atšķirību. Kapēc viņi nesaplūst? Viņiem ir atšķirīgs sāļuma līmenis.

57 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Esmu tur bijusi. 🤗
0 0 atbildēt
Tik labi izskatās. emotion Pluss no manis... +++ emotion
0 0 atbildēt
Labs skats. emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Bulšits. Atlantijas un Klusais okeāns satiekas tikai vienā vietā - Dreika šaurumā, kas atdala Dienvidameriku no Antarktīdas. Šajā vietā nav un nevar būt ūdens, kurš nesajaucas, jo cauri Dreika šaurumam pastāvīgi plūst Antarktikas cirkumpolārā straume vai Rietumvēju straume, kas pulksteņa rādītāju virzienā no rietumiem uz austrumiem pilnībā apliec Antarktīdas kontinentu. Otrkārt ūdens sāļums šajā reģionā ir vienāds abos okeānos, kas ir loģiski, jo ūdens no viena ietek otrā. Treškārt, video redzams, ka cilvēki uz kuģa tērpušies šortos un īsajos krekliņos, bet Dreika šaurumā gaisa temperatūra visbiežāk ir ap nulli. Tā kā video, visticamāk, ir no cita reģiona un redzamā dabas parādība nav divu okeānu robeža.  

0 2 atbildēt

Video redzamais notiek uz kompānijas BCFerries kuģa “Coastal Renaissance” vai “Coastal Inspiration” (abi praktiski identiski), kuri ikdienā kuģo Britu Kolumbijas ūdeņos (Kanādas rietumkrasts). Konkrētā dabas parādība rodas, kad duļķainie Fraser upes ūdeņi ietek Salish jūrā pie Vankūveras.  

0 2 atbildēt