local-stats-pixel fb-conv-api

Sievietes, dievlūgšanas čempionāts, baraviku artūrs - mms#710

100 7

Kārtējā trešdiena ir klāt, tātad raidījums MMS arī! Jau 7. epizode, kurā runājam par mazgadīgo meiteņu un zēnu "attiecībām", mīlestību, runājam par Dievu, pieminam dievlūgšanas čempionātu, kā arī stāstam par situāciju, kura radās Artūram baraviku lasītājam.



100 7 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Saistībā ar "dievu" varu dotu jums labāku argumentāciju turoties pie tāspašas idejas. Tas, ko jūs minējāt isklausījās pēc jau zināmas filozofijas konkretāk panteisma. Es arī personīgi esmu šīs filozofijas piekritējs it īpaši, ja papēta kā saules sistēmas rodas. Lawrens Krauss amerikāņu teorētiskais fiziķis to ir minējis savā lieliskajā lekcijā "Visums no nekā" un arī grāmatā ar tādu pašu nosaukumu.

(lekcija angļu valodā, tie kuri ieinteresēti lūdzu links: https://www.youtube.com/watch?v=EjaGktVQdNg )

Viņš min to, ka mēs visi esam saules putekļi un ka iespējams ātomi tavā labajā rokā nāk no vienas saules un ātomi kreisajā no citas. Tam visam pamatā ir kodolsinēzes teorija, kas izskaidro (uz doto momentu mūsu saprašanā) reakciju saules kodolā, jeb to, ka saule caur mežonīgu spiedienu dedzina 4,3mil. tonnas ūdeņraža sekundē. Ūdeņradis ir pats vienkāršākais elements (1 protons 1 neitrons 1 elektrons) kas saules kodolā caur kodolsintēzi tiek pārvērsts aukstākos elementos (ogleklis, skābeklis, slāpeklis, dzelzs, sudrabs, zelts utt.) un vienīgais veids kā mēs varējām tikt pie šiem elementiem ir ja saules usprāgst, kas rezultātā atstāj nebulas.

(milzīgi putekļu mākoņi dažādākajās krāsās priekš tiem kuri nezin lūdzu vairāk informācijas un ilustrācijas http://en.wikipedia.org/wiki/Nebula )

No šīm nebulām veidojas jaunas zvaigznes sekojot tiempašiem dabas likumiem. (šinī gadījumā gravitācijai a.k.a matter atracts matter) Atlikušās gāzes tiek atstumtas, bet vēlāk orbitē apkārt pakāpeniski savācoties un veidojot jaunas planētas ar visiem elementiem kuri ir kodolsintēzes rezultāts. Visi nepieciešamie elementi oriģinē saules kodolā. Mēs te nebūtu, ja saules nemirtu.

Lūk šeit arī panteisms ienāk (tiesa gan panteismam ir ellīgi daudz versiju) teikdams, ka ja ir dievs tad tas ir visums, mēs esam daļa no dieva, jo mēs esam daļa no visuma. Reiz mēs visi bijām saules putekļi un pēc ilga laika turp arī atgriezīsimies, starp zvaigznēm. Citi dzīvnieki un pat nedzīvie priekšmeti arī ir daļa no visuma. Tu esi tādēļ, ka viss nepieciešamais, lau tu būtu notika. Visumam piedrāst kāda ir tava seksuālā orientācija, ādas krāsa, politiskie, reliģiskie viedokļi. 

Slavenais astrofiziķis Karls Sagans (Carl Sagan) lieliski pateica savos vārdos: "We are a way for the cosmos to know itself." Tūlkojumā: Mēs esam veids, kā kosmosam uzzināt sevi.

2 0 atbildēt

kas par dziesmu 8.35?

0 0 atbildēt