local-stats-pixel fb-conv-api

Tāvzemīts- Raitis Ivanāns12

23 0
Raitis Ivanāns (dzimis 1979. gada 3. janvārī, Salaspilī, Latvijā, "saknes" Latgalē) ir latviešu hokejists - kreisās malas uzbrucējs. Kopš 2006. gada viņš spēlē NHL kluba Losandželosas "Kings" rindās, ar kuru viņam ir līgums līdz 2010. gadam. Karjeru viņš sāka kā aizsargs, bet spēlējot Ziemeļamerikā pārkvalificējās par uzbrucēju. Uz Ziemeļameriku viņš devās 1996. gadā kopā ar Aleksandru Andrejevu, Rihardu Augstkalnu, Valēriju Fiļimonovu un Arvīdu Reķi. Ziemeļamerikā Ivanāns sākotnēji spēlēja zemākajās līgās un kļuva par tā saucamo hokeja policistu. Viņš 2004. gadā Milvokī "Admirals" sastāvā kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš izcīnīja otras spēcīgākās Ziemeļamerikas hokeja līgas AHL čempiona titulu - Kaldera kausu. Lai gan nekad nav draftēts NHL draftā, 2004. gada 16. jūlijā ar Latvijas hokejistu uz diviem gadiem līgumu noslēdza NHL klubs Monreālas "Canadiens". Leģendārais NHL klubs vēlējās papildināt savas rindas ar vienu no lielākajiem spēlētājiem - 1,92 metru garo un 119 kg smago latviešu uzbrucēju. Pirmajā NHL līguma sezonā sakarā ar NHL lokautu hokejists spēlēja farmklubā, tomēr jau nākamsezon 2005. gada 8. oktobrī Ivanāns debitēja NHL. Tiesa jau pirmajā NHL kautiņā pret garāko NHL hokejistu Zdeno Haru Ivanāns guva vaiga kaula lūzumu un Monreālas "Canadiens" rindās aizvadīja tikai četras spēles, sezonu aizvadot farmklubā AHL. 2006. gada 13. jūlijā ar Latvijas hokejistu līgumu uz vienu gadu noslēdza cits NHL klubs Losandželosas "Kings". Šajā komandā Ivanāns spēja nostiprināties un aizvadīja pirmo pilno sezonu NHL. 2006. gada 12. oktobrī viņš kļuva par astoto Latvijas hokejistu, kas guvis vārtus NHL (spēlē pret Dalasas "Stars"). 2007. gada 18. martā viņš līgumu ar Losandželosas "Kings" pagarināja uz vēl vienu gadu, bet 2008. gada janvārī to pagarināja vēl par diviem gadiem. Ivanāns 1999. gadā spēlējis Latvijas junioru izlases sastāvā Pasaules U-20 čempionāta "B" grupā, Latvijas pieaugušo izlases rindās Raitis debitēja 2008. gadā, piedaloties Pasaules čempionāta spēlēs Kanādā
23 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
MAn nepatīk kāds ir hokejs palicis. Nu nejau NHL hokejs protams :). Piem mūsu čempīšos par mazāko spēka paņēmienu bezmazvai dod sodus. ;) MAn kā Hokeja fanam [arī spēlētājai :D] patīk tāds bišķiņ aktīvāks hokejs, tāds ar spriedzi. ļoti patīk ivanāna spēles veids, un tas, ka viņš ir pierādījis komandāi ka spēj izcelties :) Ā un anaoīmie- Līdzu mīlīši reģistrējaties un ta te runājat :) Hokeja fanāte. Hokejista māsa. Hokejiste[gan uz ledus gan ar bumbiņu zālē[florbols :D]] :)
3 0 atbildēt
Nu speeks un masa Ivanaanam ir, bet kauties veel jaamacaas no NHL vechiem
2 0 atbildēt
Taisnība gan ir.
1 0 atbildēt
taa tik turpinaat, miiljaakais sportists emotion
1 0 atbildēt
nu riktigi bessi shitie. grib kauties lai iet tach uz boksu ka kabala darija. nah jasadirsh sports ar sitadam cucibam _________________________________ aazi hokejaa ir pienjemts, ka ir komandas policisti, kas kaujaas un aizstaav saveejos LA Kings tas ir Ivanans!
1 0 atbildēt
ja hokeja nebutu kautinu ats butu garlaiciigs :P
1 0 atbildēt
normaals vecis...iespaarda:D
1 0 atbildēt
nu riktīgs kauslis ;)
0 0 atbildēt
emotion :)
0 0 atbildēt
WOT vins ir labais!!! Vins 27/12/2008 iemeta vartus malacis tas bija sho sestdien!
0 0 atbildēt
poh, jua nevar vaartus iemest tad ali iet un sitaas :D pamulkjis.
0 0 atbildēt
nu riktigi bessi shitie. grib kauties lai iet tach uz boksu ka kabala darija. nah jasadirsh sports ar sitadam cucibam
0 0 atbildēt