local-stats-pixel fb-conv-api

Noskaties kā tapa "Saule.Pērkons.Daugava" sienas zīmējums!21

Šovasar Rīgā tapa Baltijā lielākais ēkas sienas gleznojums „Saule, Pērkons, Daugava”, ko veidoja Latvijā un pasaulē zināmie ielu mākslinieki RUDENS STENCIL un KIWIE. Par godu Latvijas dzimšanas dienai mākslinieki atklāj mākslas darba tapšanas aizkulises īsā video stāstā.

“Gleznojuma pašmērķis ir attaisnojis manas cerības un ieguldīto darbu, jo tas ir licis cilvēkiem uz ielas apstāties, uzlūkot zīmējumu un padomāt par to, kas mēs esam. Apzināties sevi, savu iekšējo spēku un lepnumu par savu izcelsmi, kas ir svarīgākais vadmotīvs sienas gleznojuma izveidē. Šādā veidā vēlos iedvesmot cilvēkus uz rīcību, kas dotu pienesumu gan katram pašam, gan visai tautai kopumā. Mūsu senči zināja ka savas valsts statuss ir “jānopelna” ar smagu darbu un tas ir pārliecinoši jāaizstāv, lai ārējo faktoru iespaidā mēs netiktu pakļauti.”

Siena, uz kā veidots monumentālais gleznojums, ir 22m augsta un 35m plata, kopumā aptverot 800m² ar zīmējumu. Mākslas darba izveidošana prasīja vairāk nekā 19 dienas, strādājot katru dienu no rīta līdz vakaram.



388 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000
Nesaprotu, kā kādam var nepatikt. Pirmkārt jau jānovērtē ieguldītais darbs, līdzekļi,galu galā tik latviski un patriotiski. Lielisks darbs, lieliski mākslinieki. Viennozīmīgi par šādu Rīgu, nevis graustu ēkām, kuras izskatās bomzīgi ar krītošu apmetumu. Keep up the good work.
5 0 atbildēt

Atklāti sakot. Šis ir mākslas darbs, kuru obligāti vēlēšos redzēt, tad kad nākamreiz aizbraukšu uz Latviju.. emotion

2 0 atbildēt

ļoti simbolisks zīmējums!

šī nav kritika, bet tīri par simboliem  - es izvēlētos priedes nevis egles emotion

2 1 atbildēt

Ļoti skaisti + arī video labs.

1 0 atbildēt

...nāk Rudens apgleznot Latviju, bet nepūlies necenties tā... emotion

1 0 atbildēt

Cik izmaksāja šis darbs?

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😀

0 0 atbildēt

DJ-eji gan nepatīk, un remiksētā mūzika, bet tas mans viedoklis.

0 1 atbildēt

A kam tas viss vajadzīgs? Lieki izšķiedēti līdzekļi un kā arī laiks. Ptfu nospļaujaties visi!!!

1 9 atbildēt